25.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Οι χάκερ επιτέθηκαν στον ιστότοπο γνωριμιών MeetMindful, κλέβοντας τα στοιχεία 2,28 εκατομμυρίων χρηστών!

Σύμφωνα με το ZDNet σήμερα, ένας γνωστός χάκερ επιτέθηκε πρόσφατα στον αμερικανικό ιστότοπο γνωριμιών MeetMindful, απ’ όπου απέκτησε πρόσβαση στη βάση δεδομένων πληροφοριών των χρηστών. Ο γνωστός χάκερ δημοσίευσε μετά σ’ ένα φόρουμ για χάκερ τα στοιχεία αυτά, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν!

Οι χάκερ επιτέθηκαν στον ιστότοπο γνωριμιών MeetMindful, κλέβοντας τα στοιχεία 2,28 εκατομμυρίων χρηστών!

Το μέγεθος των δεδομένων που διέρρευσαν ήταν 1,2 GB και περιέχει μεγάλο αριθμό πληροφοριών χρήστη. Τα πεδία που περιλαμβάνονται είναι: πραγματικό όνομα, διεύθυνση email, πόλη, φύλο, προτίμηση ημερομηνίας για τυφλό ραντεβού, ημερομηνία γέννησης, γεωγραφικό πλάτος και μήκος, διεύθυνση IP, κωδικοποιημένος κωδικός πρόσβασης λογαριασμού, αναγνωριστικό χρήστη Facebook κ.λπ., τα οποία όπως βλέπετε και καταλαβαίνετε είναι πολύ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Ευτυχώς, η εταιρεία χρησιμοποιεί κρυπτογραφημένες μεθόδους για την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης χρηστών. Ακόμα και αν αποκαλυφθούν αυτές οι πληροφορίες, δεν θα οδηγήσει σε κρίση διαρροής κωδικού πρόσβασης μεγάλης κλίμακας.

Οι χάκερ επιτέθηκαν στον ιστότοπο γνωριμιών MeetMindful, κλέβοντας τα στοιχεία 2,28 εκατομμυρίων χρηστών!

Ωστόσο, λόγω της ιδιαιτερότητας του ιστότοπου, ο οποίος περιέχει το πραγματικό όνομα του χρήστη, την ημερομηνία γέννησης, τη διεύθυνση κατοικίας κ.λπ., αναμένεται ότι ο αντίκτυπος αυτής της διαρροής θα είναι πολύ μεγάλος και ένας τρίτος μπορεί εύκολα να εντοπίσει το άτομο αυτό.

Το iTechNews.gr έμαθε ότι ξένα μέσα ενημέρωσης ρώτησαν τους υπεύθυνους στο MeetMindful για αυτό το περιστατικό την Πέμπτη, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξε απάντηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το φόρουμ των χάκερ, αυτή η ανάρτηση έχει προβληθεί περισσότερες από 1.500 φορές και τα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει είναι πιθανό να έχουν ληφθεί πάρα πολλές φορές. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι η βάση δεδομένων που διέρρευσε και διατίθεται από τον hacker, εξακολουθεί να είναι δυνατή η λήψη της, από μια πλατφόρμα φιλοξενίας λήψεων τρίτων. Αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν εύκολα να χρησιμοποιηθούν γενικά για εκβιασμό, απειλώντας το άτομο-στόχο, ότι θα το πει στην οικογένεια ή τους συναδέλφους του και να εκβιάζει τα λύτρα. Αυτός ο διαβόητος χάκερ επιτέθηκε επίσης σε έναν ιστότοπο προσαρμογής ρούχων στο παρελθόν, με διαρροές εκατομμυρίων πληροφοριών χρηστών.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο