27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Οι κατασκευαστές smartphone δουλεύουν πάνω στην 100W ασύρματη γρήγορη φόρτιση!

Η ασύρματη φόρτιση έχει επανέλθει στη μόδα τα τελευταία χρόνια, παρά την άνοδο της υψηλής ενσύρματης φόρτισης. Ενώ η Apple δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το όριο της ασύρματης φόρτισης των 10 W, οι Oppo και Xiaomi κυκλοφόρησαν smartphone φέτος που μπορεί να επαναφορτιστεί ασύρματα με πάνω από 5x.

Ωστόσο, ο Digital Chat Station, ένας πολύ γνωστός και αξιόπιστος χρήστης στις διαρροές, ισχυρίστηκε τώρα ότι η ασύρματη φόρτιση 50 W και 65 W θα είναι σύντομα παρελθόν. Προφανώς, αρκετοί κατασκευαστές smartphone αναπτύσσουν δυνατότητες ασύρματης φόρτισης των 100 W. Αν όλα πάνε στο σχεδιασμό, τότε τα πρώτα smartphones με δυνατότητα φόρτισης σε αυτά τα watt θα φτάσουν ήδη από το επόμενο έτος.


Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς θα λειτουργήσει αυτή η τεχνολογία, καθώς η ασύρματη φόρτιση σπαταλά μέρος της ενέργειας της ως θερμότητα. Με τη σειρά της, η θερμότητα που παράγεται κατά τη διαδικασία ασύρματης φόρτισης ενός smartphone στα 100 W θα μπορούσε να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Η Oppo ισχυρίζεται, για παράδειγμα, ότι η μπαταρία θα υποβαθμιστεί στο 91% μετά από 800 κύκλους φόρτισης ασύρματα στα 65 W. Επιπλέον, η υγεία της μπαταρίας μειώνεται στο 80% μετά από 800 κύκλους φόρτισης στα 125 W με ενσύρματο φορτιστή.

 

[signoff]

 

Πηγή: https://www.notebookcheck.net/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο