36 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Πάνω από 5.900 κλήσεις στο ίδιο μέρος εντός ενός μήνα έκοψε η Τροχαία!

Σχεδόν τρεις στις δέκα παραβάσεις αφορούσαν σε κίνηση οχήματος με υπερβολική ταχύτητα.

Πάνω από 5.900 παραβάσεις βεβαίωσε η Τροχαία Στερεάς Ελλάδας τον Σεπτέμβριο του 2021 εκ των οποίων σχεδόν τρεις στις δέκα αφορούσαν σε κίνηση οχήματος με υπερβολική ταχύτητα!

Ειδικότερα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, βεβαίωσε 5.913 παραβάσεις εκ των οποίων οι 1.424 αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, οι 537 για παράνομη στάθμευση, οι 130 για μη χρήση κράνους, οι 114 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, οι 71 για παραβάσεις ΚΤΕΟ, οι 60 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οι 32 για αντικανονικό προσπέρασμα, οι 32 για χρήση κινητού τηλεφώνου, οι 28 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, οι 23 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), οι 16 για φθαρμένα ελαστικά, οι 8 για αντικανονικούς ελιγμούς και 3.438 λοιπές παραβάσεις.

Να σημειωθεί ότι από το σύνολο των ανωτέρω παραβάσεων, οι 744 αφορούν παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Όσον αφορά στα τροχαία ατυχήματα στους νομούς Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν 47 τροχαία ατυχήματα εκ των οποίων τα 5 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, τα 7 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό και τα 35 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό.

Από τα τροχαία ατυχήματα – δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά 63 παθόντες εκ των οποίων 6 νεκροί, 9 σοβαρά τραυματίες και 48 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η παραβίαση προτεραιότητας, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση της σήμανσης και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
  1. Ναι ευαισθητοποιημένοι τροχαίοι, κάθονται στην Σπύρου Λούη στο ΟΑΚΑ σε ένα σημείο που γράφει 50χλμ. και σε γράφουν όταν πας με 55-60. Ένα εικοσαράκι σου λένε η κλήση και καθάρισες και αν αντιμιλήσεις γιατί σε πνίγει το δίκιο 700 και αφαίρεση διπλώματος. Τα έχουμε δει αυτά και ειδικά η τροχαία πώς κάνει επιτηδευμένα τη δουλειά της. Και ασφαλώς δεν το κάνουν επειδή είναι ευαισθητοποιημένοι αλλά επειδή έχουν Budget.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο