27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Παρουσίαση της ELEPHONE EleCam Explorer Elite 4K action camera με φωτογραφία και βίντεο.

Εδώ και καιρό ήθελα ν’ αποκτήσω μία action camera για το καλοκαίρι, για τις βόλτες στην εξοχή, για όπου μπορεί να χρειαστεί. Κοιτούσα να βρω μία από EU αποθήκη, ώστε να μην έχω τίποτα προβλήματα με το τελωνείο, οπότε αγόρασα από την EU αποθήκη του Coolicool την ELEPHONE EleCam Explorer Elite 4K action camera. Ας την δούμε όμως μαζί.

Η ELEPHONE EleCam Explorer Elite 4K action camera λόγω ότι μου ήρθε από την EU αποθήκη του Coolicool και συγκεκριμένα από την Γερμανία, μου ήρθε με DHL, άμεσα, γρήγορα, στο σπίτι και φυσικά χωρίς τελωνείο (αν και το Coolicool υποστηρίζει και τριγωνική αποστολή). Η συσκευασία της κάμερας είναι ουσιαστικά ένα πολύ ωραίο μακρόστενο άσπρο κουτί με κόκκινες γραμμές, δίνοντας μία πολύ ωραία εμφάνιση. Ανοίγοντας το κουτί, βλέπετε μέσα δύο κουτιά, ένα με την κάμερα και την αδιάβροχη θήκη και ένα με όλα τα υπόλοιπα που πραγματικά είναι πολλά. Αναλυτικά τα έξτρα θ’ αναφερθούν παρακάτω.

Στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα μικρό unboxing της συσκευής.

Η συσκευασία της κάμερας όπως βλέπετε και στο βίντεο, περιέχει εκτός την κάμερα που έρχεται έτοιμη τοποθετημένη στην αδιάβροχη θήκη της, και μ’ ένα κάρο αξεσουάρ. Συγκεκριμένα έρχεται με 1 x Waterproof Cover, 1 x 3M Adhesive Tapes, 1 x Cleaning Cloth, 1 x Bandages, 1 x Bicycle Stand, 1 x Accessory Seat (1), 1 x Accessory Seat (2), 1 x Steel Rope, 1 x Ribbon, 1 x Fixing Base, 1 x USB Data Cable, 1 x Helmet Seats, 1 x Adaptor, 1 x Adaptor Stand (1), 1 x Adaptor (2), 1 x Adaptor Stand (3) και το εγχειρίδιο στα αγγλικά.

Όπως βλέπετε και από την φωτογραφία έχει τα πάντα! Από ανταλλακτικό πορτάκι της αδιάβροχη θήκη της, πανάκι καθαρισμού, αυτοκόλλητες ταινίες στήριξης τύπου 3Ε, μέχρι και ότι μπορεί να χρειαστεί για να στερεώσετε την καμερούλα πάνω στο κράνος του ποδηλάτου σας, στο αυτοκίνητο και να την χρησιμοποιήσετε σαν dash camera αλλά και όπου αλλού χρησιμοποιώντας κάτι σαν σχοινάκια που έχει για να στερεωθεί η κάμερα.

Ας δούμε όμως και την ίδια την κάμερα πως είναι. Η κάμερα είναι πραγματικά πολύ μικρή! Με διαστάσεις μόλις 29.8  x 59.2 x 41MM και βάρος μόλις 0.55kg με την μπαταρία, καταλαβαίνετε για πόσο μικρή και ελαφριά κάμερα μιλάμε! Η κάμερα διαθέτει από την μία μεριά του κουμπιά για πάνω/κάτω, ενώ από την άλλη μεριά για την είσοδο του micro USB, την Micro SD κάρτας που μπορεί να είναι μέχρι 32GB και Micro HDMI.

Στο κάτω μέρος βρίσκεται η μπαταρία, που είναι μία Li-ion και με χωρητικότητα 1050mAh 5V / 1A. Όταν μου ήρθε ήταν σχεδόν γεμάτη, ενώ για να την φορτίσετε πλήρως θα χρειαστείτε περίπου 2 ώρες. Πάντως με πλήρως φορτισμένη μπαταρία, θα μπορείτε να τραβήξετε βίντεο σε ανάλυση 1080p για 75 λεπτά περίπου. Υπόψιν μ’ ενεργό το WiFi, η μπαταρία τελειώνει γρήγορα. Αυτό θα το διαπιστώσετε όταν μέσω της εφαρμογής, θέλετε να μεταφέρετε τα αρχεία που έχετε στην κάμερα, στο κινητό σας. Αλλιώς κρατάει για δύο ώρες περίπου. Μπορείτε πάντως να αγοράσετε και μία δεύτερη μπαταρία και να τις αλλάζετε μεταξύ τους. Το μόνο κακό είναι ότι η μπαταρία φορτίζει μέσα από την κάμερα, οπότε θα χρειαστείτε εξωτερικό φορτιστή, εάν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε αμέσως.

Η αδιάβροχη θήκη θα σας είναι χρήσιμη όχι μόνο για τις υποβρύχιες αναζητήσεις σας, αλλά και για να την στερεώσετε σε διάφορα μέρη όπως το αυτοκίνητό σας πχ, όπου η βάση με τις κολλητικές ταινίες 3Μ, ενώνεται με την αδιάβροχη θήκη.

Ας δούμε όμως λιγάκι και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάμερας. Η ELEPHONE EleCam Explorer Elite 4K action camera είναι μία βελτιωμένη έκδοση της απλής Explorer. Για επεξεργαστή διαθέτει τον NTK96660, που μπορεί να τραβάει 4k (3840 x 2160) στα 24FPS, 2K (2560 x 1440) στα 30FPS, 1920 x 1080 στα 60fps και 1280 x 720 στα 120fps.

Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες επάνω, στο πίσω μέρος της κάμερας βρίσκεται μία οθόνη TFT 2.0 ιντσών και με ανάλυση 960 x 240, που είναι μόνο για να βλέπεται τι τραβάτε εκείνη την στιγμή ή τα μενού. Δυστυχώς δεν είναι touch screen, αφού για τα μενού τουλάχιστον, η κίνηση του κέρσορα γίνεται με τα πλαϊνά κουμπιά.

Η κάμερα διαθέτει για COMS αισθητήρα ένα Sony IMX 078 (12MP). Εάν θέλουμε να κάνουμε λήψη υποβρυχίως, τότε έχει ειδική επιλογή που ενισχύει το φως, ενώ με την αδιάβροχη θήκη φυσικά, μπορείτε να κατέβετε άφοβα μέχρι και 30 μέτρα βάθος! Η κάμερα μπορεί να τραβήξει με γωνία 170°/120°/ 90°. Την κάμερα μπορείτε να την διαχειριστείτε είτε από τα μενού της, είτε από την εφαρμογή που μπορείτε να την κατεβάσετε από το διαδίκτυο. Από το Google Playstore είναι η Explorer Elite_v2. Η εφαρμογή συνδέεται με την κάμερα μέσω WiFi. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ενεργοποιήσετε την αντίστοιχη επιλογή στην κάμερα, πατώντας το πάνω κουμπί δύο φορές και μετά μπορείτε να συνδεθείτε μέσω της εφαρμογής. Από εκεί και μετά, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της κάμερας, να μεταφέρετε βίντεο και εικόνες από την κάμερα στο κινητό σας, να βλέπετε ότι βλέπει η κάμερα.

Δείτε και παρακάτω τις πληροφορίες για ένα βίντεο τραβηγμένο με τις ρυθμίσεις στο μέγιστο, πως είναι.

Την κάμερα την δοκίμασα και υποβρύχιος να δω πως τραβάει, βουτώντας την στο ενυδρείο που έχω, αλλά και σαν dash camera, τοποθετώντας την στο μπροστινό μέρος τους αυτοκινήτου. Και στις δύο λήψεις φαίνεται να τραβάει πολύ ωραία.

Δείτε και την όλη παρουσίαση της κάμερας σε βίντεο…

Η ELEPHONE EleCam Explorer Elite 4K action camera φαίνεται να είναι μία πολύ καλή κάμερα για τα λεφτά της. Εντάξει δεν είναι η κάμερα της Xiaomi (που το αντίστοιχο πακέτο το βρίσκεται σε προσφορά στα 354.99$!), αλλά για τα 89.99$ που την βρήκα στην EU αποθήκη του Coolicool (μην ξεχνάτε δεν ήθελα να πληρώνω τελωνεία…), είναι άψογη! Εάν κοιτάτε για μία καλή action camera για το καλοκαίρι, που θα μπορείτε να την αποκτήσετε χωρίς έξτρα έξοδα και άμεσα με DHL, προτιμήστε την!

Την κάμερα μπορείτε να την βρείτε πια στο Gearbest.

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Comments

  1. Καλησπερα και χρονια πολλα!!!!
    Καλη χρονια με υγεία!!!!!
    Σωστε με………
    Πηρα αυτη την cam απο gear…..
    Εκανα το λαθος να βαλω το update firmware που προτείνει το gear….
    Εκανα τα βηματα σωστα βαση οδηγιών….
    Την πρωτη φορα ανοιξε η καμερα αλλα οχι η οθόνη…..τιποτα….μαυρη μαυρίλα…
    Ειπα να ξανακανω τη διαδικασια μηπως και…..
    Τα ιδια βηματα οπως τα εγραφαν αλλα….. τιποτα. τα ιδια συν το οτι πλεον χαθηκε το μπλε φωτακι διπλα στην νεκρη οθονη….
    Προσπαθησα αρκετες φορες με διαφορετικα firmwares αλλα τιποτα….

    Προσπαθησα στα τυφλα και συνδεθηκα μεσω wifi με την εφαρμογη στο κινητο μου….
    Συνδεθηκε….. εδειχνε εικόνα….αλλα upside down……..
    Κρίμα η αναμονη 2,5 μηνες απο Κίνα και προπάντων κριμα τα λεφτα που εδωσα
    :-((((((((

      • Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!!!
        Εχω δοκιμάσει τουλάχιστον 5-6 διαφορετικά firmwares αλλα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο….
        Βάση ήχου ανοίγει αλλα δεν δείχνει τιποτα η οθόνη συνεπώς δεν μπορώ να κάνω καμία αλλη κίνηση….
        Συν της άλλης όπως είπα οταν συνδέεται μέσω wifi με το app δείχνει ανάποδα…..

        Αυτό που με στεναχωρεί είναι οτι την περίμενα με λαχτάρα τόσο καιρό και …ξενέρωσα..

        • Μα απ’ ότι βλέπω, βάζεις το firmware στην SD κάρτα και τρέχεις την αναβάθμιση. Εγώ πάντως στην δικιά μου κάμερα δεν της έχω κάνει κάποια αναβάθμιση, οπότε έχει μείνει με το αρχικό….

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο