25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Πιο αποδοτικός ο Exynos 2500 στα 3.2GHz από τον A15 Bionic

Ένας tech blogger αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες για τον επερχόμενο επεξεργαστή της Samsung. Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, ο Exynos 2500 προσφέρει καλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα από το A15 Bionic.

Ο νέος επεξεργαστής αναμένεται να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στα Galaxy S25, αλλά και στη σειρά Galaxy Book. Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι εκτός από την αρχιτεκτονική 1+2+3+4 πυρήνων, θα υπάρχουν και διαμορφώσεις 2+2+2+4 και 1+4+5.

Αυτή η ποικιλία στις διαμορφώσεις πυρήνων οφείλεται στο σχέδιο της Samsung να χρησιμοποιήσει αυτό το chip τόσο σε κινητά όσο και laptop που απαιτούν περισσότερη ισχύ. Γι’ αυτό, o Exynos 2500 χρειάζονται περισσότερους prime πυρήνες.

Προηγούμενη διαρροή έδειξε ότι ο επερχόμενος επεξεργαστής ίσως περιλαμβάνει έναν ARM Cortex-X5 ως prime core, τον ίδιο που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και στον Snapdragon 8 Gen 4.

Ο A15 Bionic, που χρησιμοποιείται στο iPhone 13 Pro, παρουσιάστηκε πριν από τρία χρόνια. Ενώ μπορεί να μην φαίνεται εντυπωσιακό για έναν σύγχρονο επεξεργαστή να τον ξεπεράσει, αυτό αντιπροσωπεύει σημαντική πρόοδο για τους επεξεργαστές Exynos.

Φέτος, η Samsung παρουσίασε το 5-core Exynos W1000 chip στο Galaxy Watch Ultra. Εφόσον τα προηγούμενα ρολόγια της Samsung είχαν κυρίως dual-core chips, τα Watch 7 και Watch Ultra δείχνουν σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση.

Η Samsung μπορεί να στοχεύει να επαναφέρει τον Exynos ως κυρίαρχο επεξεργαστή τόσο στα smartphones όσο και στα smartwatches, καθώς και στα ARM laptop. Μένει να δούμε πόσο αποδοτικά θα είναι τα SoC, όπως ο Exynos 2500, και αν μπορούν να αντεπεξέλθουν έναντι του ανταγωνισμού.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο