28.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Πώς αφαιρώ τις διαφημίσεις από την Έναρξη των Windows 11;

Είχε γίνει γνωστό ότι η Microsoft εξετάζει την προσθήκη διαφημίσεων στα Windows 11, ακόμα και στον Windows Explorer. Ο λόγος είναι απλός, το λειτουργικό σύστημα δεν αποφέρει πολλά έσοδα και λειτουργεί περισσότερος ως μέσο διατήρησης της βάσης χρηστών με στόχο την πώληση άλλων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο τεχνολογικός κολοσσός δοκίμασε, και δοκιμάζει, πολλές λύσεις για το που θα μπορούσε να προβάλλει της διαφημίσεις ώστε να έχει τα καλύτερα δυνατά έσοδα από αυτές, χωρίς να μειώνει την ποιότητα της εμπειρίας του χρήστη. Μία από τις επιλογές ήταν η προσθήκη διαφημίσεων στην Έναρξη, ή αλλιώς Start Menu, και μία από τις εκδοχές ήταν η προσθήκη ολόκληρου χωριστού τμήματος αποκλειστικά για τις διαφημίσεις.

Ευτυχώς, η Microsoft πρόσθεσε της διαφημίσεις στην Έναρξη των Windows 11 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή της εμφανίζει με τη μορφή καταχώρησης προγράμματος, εφαρμογής, ή αρχείου, στην περιοχή των προτεινόμενων. Επιπλέον, επιτρέπει ο χρήσης με δεξί κλικ στην εκάστοτε διαφήμιση να αφαιρεί το στοιχείο από την Έναρξη.

Windows 11 Διαφημίσεις Έναρξη

Στα θετικά νέα, η εταιρεία έχει προσθέσει τις διαφημίσεις σε ένα στοιχείο που μπορούμε να απενεργοποιήσουμε ήδη μέσω των ρυθμίσεων. Τα Windows 11 μπορούν να εμφανίζουν συμβουλές, συντομεύσεις, νέες εφαρμογές, και άλλα στην περιοχή των προτεινόμενων. Με την απενεργοποίηση ενός διακόπτη μπορούμε να σταματήσουμε την προβολή αυτών των προτάσεων.

Από το Windows 11 Build 26200 στο κανάλι Canary στην περιγραφή αυτής της ρύθμισης για την Έναρξη έχουν προστεθεί και οι διαφημίσεις. Οπότε, αν θέλουμε να αφαιρέσουμε τις διαφημίσεις από την Έναρξη μπορούμε να ανοίξουμε τις ρυθμίσεις, να πάμε στην εξατομίκευση, και να απενεργοποιήσουμε τον διακόπτη για την προβολή προτάσεων με το εικονίδιο της λάμπας.

Windows 11 Διαφημίσεις Έναρξη

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο