16.7 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Snapdragon 898: Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά!

Ο Snapdragon 888 είναι το πρώτο τσιπ 5 nm της Qualcomm. Είναι πραγματικά μια κορυφαία πλατφόρμα που προσφέρει εκπληκτικές επιδόσεις με μέτρια κατανάλωση ενέργειας. Αυτό είναι στη θεωρία. Το βασικό του πρόβλημα όμως είναι ότι είναι επιρρεπές σε υπερθέρμανση. Τα smartphone που βασίζονται στο Snapdragon 888 μπορούν να ζεσταθούν πολύ όταν εκτελούν βαριές εργασίες.

Ελπίζαμε ότι η κριτική σχετικά με τη διάχυση θερμότητας κατά του Snapdragon 888/888 + και του διαδόχου δεν θα διέφευγε της προσοχής της Qualcomm. Ωστόσο, όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι μεγάλες συνεδρίες παιχνιδιών σε βαριά παιχνίδια σε συσκευές με Snapdragon 898 θα είναι γεμάτες με σφάλματα και απότομη πτώση των ρυθμών καρέ. Και δεν πρέπει να υπολογίζετε σε σημαντική αύξηση της ενεργειακής απόδοσης.

Έτσι, ο χρήστης του δικτύου @FrontTron ανέφερε ότι το Snapdragon 898 δημιουργήθηκε σύμφωνα με την τεχνολογία διαδικασίας 4LPX, η οποία στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από την τεχνολογία 5LPP που αποτέλεσε τη βάση του Snapdragon 888. Η τεχνολογία διαδικασίας 5LPP, με τη σειρά της, ήταν μόνο μια παραλλαγή της τεχνολογίας 7LPP. Αυτές οι πληροφορίες οδήγησαν τον χρήστη στο συμπέρασμα ότι ο Snapdragon 898 θα κληρονομήσει όλα τα προβλήματα υπερθέρμανσης και υψηλής κατανάλωσης ενέργειας του προκατόχου του. Με βάση αυτό, το μέλλον της σειράς Galaxy S22 του φαίνεται ζοφερό.

Αλλά οι κατασκευαστές smartphone σχεδόν σίγουρα γνωρίζουν καλά την απόδοση θέρμανσης του Snapdragon 898 και θα προσπαθήσουν ξεκάθαρα να προσφέρουν αποτελεσματικά συστήματα ψύξης που μπορούν να δροσίσουν την καυτή διάθεση της νέας πλατφόρμας. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι διαφαίνεται στον ορίζοντα ο Exynos 2200, ο οποίος θα δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία διαδικασίας 4LPE της Samsung. Είναι πιθανό η χρήση διαφορετικής τεχνολογίας να επιτρέψει στον νέο επεξεργαστή Samsung να ξεχωρίζει ευνοϊκά έναντι του ανταγωνιστή όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας και να προσφέρει λιγότερη θέρμανση.

 

Έρχεται η επόμενη γενιά gaming smartphone με τον Snapdragon 898

Πηγές δικτύου αναφέρουν ότι αρκετές γνωστές μάρκες ετοιμάζουν gaming smartphone επόμενης γενιάς. που θα βασίζεται στον μελλοντικό κορυφαίο επεξεργαστή Qualcomm – το προϊόν Snapdragon 898.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το τσιπ Snapdragon 898 θα λάβει αρχιτεκτονική οκτώ πυρήνων. Είναι ένας ισχυρός πυρήνας Cortex-X2 3,0 GHz, τρεις πυρήνες Cortex-A710 υψηλής απόδοσης έως 2,5 GHz. και τέσσερις ενεργειακά αποδοτικούς πυρήνες Cortex-A510 χρονισμένους στα 1,79 GHz.

Ο επεξεργαστής θα περιλαμβάνει έναν επιταχυντή γραφικών υψηλής απόδοσης Adreno 730 και ένα μόντεμ 5G. Το προϊόν θα χρησιμοποιεί μια διαδικασία τεχνολογίας 4 νανομέτρων από τη Samsung.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Έτσι, η μάρκα Black Shark, που ανήκει στην Xiaomi, σχεδιάζει ήδη το gaming smartphone από την οικογένεια Black Shark 5. που θα αντικαταστήσει τα μοντέλα τέταρτης γενιάς. Εκτός από τον επεξεργαστή Snapdragon 898. τα νέα προϊόντα θα περιλαμβάνουν οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης (πιθανώς 144 Hz). και μπαταρία με υποστήριξη για εξαιρετικά γρήγορη επαναφόρτιση με χωρητικότητα άνω των 100 watt. Οι παρατηρητές πιστεύουν ότι το υποσύστημα γρήγορης αποθήκευσης θα χρησιμοποιείται στη διαμόρφωση SSD + UFS 3.1.

Επιπλέον, λέγεται ότι οι gaming μηχανές που βασίζονται στην πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 898 ετοιμάζονται από τη μάρκα Nubia. Αυτές οι συσκευές θα είναι μέρος της οικογένειας Red Magic 7.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο