27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Xiaomi σχεδιάζει να επανεκκινήσει το τμήμα SoC για κινητά

Το κακοτυχές τμήμα SoC για κινητά της Xiaomi θα μπορούσε να επιστρέψει σύντομα, μόνο ένα χρόνο αφότου φέρεται να τράβηξε το βύσμα στο έργο. Ένα κινεζικό κατάστημα ειδήσεων (μέσω Android Headlines) αναφέρει ότι η Xiaomi προσλαμβάνει μηχανικούς και εξασφαλίζει πνευματική ιδιοκτησία για την προσπάθεια. Το chipset μυστηρίου θα μπορούσε να είναι το καταδικασμένο Surge S2 που είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2018. Ωστόσο, η Xiaomi πιθανότατα θα το αναβαθμίσει με υλικό τρέχουσας γενιάς για να το διατηρήσει με τις τρέχουσες προδιαγραφές.

Προηγουμένως, η Xiaomi συνεργάστηκε με την TSMC για τις ανάγκες SoC για κινητά. Για παράδειγμα, το Surge S1 χρησιμοποίησε τον κόμβο 16nm της TSMC. Ωστόσο, οι καιροί έχουν αλλάξει τώρα, και είναι απίθανο το TSMC (ή ακόμα και η Samsung) να έχει υπολειπόμενη χωρητικότητα για τη Xiaomi, ειδικά στους νεότερους κόμβους 5nm, 7nm και 8nm. Επομένως, η Xiaomi ίσως χρειαστεί να εξετάσει άλλους προμηθευτές για τις ανάγκες της σε πυρίτιο. Ο νέος κόμβος των 7nm της SMIC έρχεται στο μυαλό, αλλά οι κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στη SMIC μπορεί να την κάνει να το ξανασκεφτεί.

Φαίνεται ότι η επιτυχία του Xiaomi Surge C1 ISP μπορεί να έχει αποδειχθεί αρκετά για τη Xiaomi να αναστήσει το μακρόχρονο τμήμα πυριτίου. Και πάλι, η Xiaomi δεν είναι η μόνη κινεζική OEM που θέλει να ενοποιήσει το οικοσύστημά της. Τόσο η OPPO όσο και η Vivo έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή του υλικού τους εσωτερικά. Ωστόσο, η Xiaomi θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει το χώρο fab για την κατασκευή εξαρτημάτων για το τεράστιο ρεπερτόριό του συσκευών IoT.

 

[signoff]

 

via

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο