15.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Τα νέα Xbox Series X μοντέλα έχουν αλλαγμένο επεξεργαστή και σύστημα ψύξης (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή την εβδομάδα έφτασαν στα ράφια των καταστημάτων τρία νέα Xbox μοντέλα, ένα λευκό Xbox Series S του 1TB, ένα λευκό All-Digital Xbox Series X με δίσκο ομοίως 1TB και ένα συλλεκτικό Xbox Series X με δίσκο 2TB και διαφορετική χρωματική παλέτα. Ενώ φαινομενικά πρόκειται για ολόιδιες κονσόλες με μικρές αλλαγές, ένα από τα πρώτα teardowns αποκάλυψε ότι τα νέα Xbox Series X μοντέλα έχουν αλλαγμένο επεξεργαστή και σύστημα ψύξης, κάτι που δεν είχε γνωστοποιήσει η ίδια η Microsoft.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τα νέα μοντέλα ξεγύμνωσε εντελώς ο YouTuber Austin Evans, ανακαλύπτοντας πως ενώ το εσωτερικό παραμένει σχεδόν ολόιδιο, η Microsoft έκανε αλλαγές στην μητρική πλακέτα και στο σύστημα ψύξης. Συγκεκριμένα, τα εξαρτήματα έχουν τοποθετηθεί ελαφρώς διαφορετικά στη νέα μητρική, η οποία φιλοξενεί ένα πιο σύγχρονο chip κατασκευασμένο στα 6nm. Συγκριτικά, τα αρχικά Xbox Series X είχαν επεξεργαστή κατασκευασμένο στα 7 nm.

Μιας και το νέο αυτό chip είναι λιγότερων νανομέτρων, παράγει και λιγότερη θερμοκρασία. Έτσι, η Microsoft αποφάσισε να αφαιρέσει το vapor chamber, εξοπλίζοντας τα νέα Xbox Series X με μια συμβατική ψήκτρα με heatpipes από χαλκό για τη μεταφορά της θερμότητας. Ωστόσο, παρά τις αλλαγές αυτές, ο YouTuber διαπίστωσε πως οι θερμοκρασίες και ο θόρυβος δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο και παραμένουν ακριβώς στα ίδια επίπεδα με το αρχικό μοντέλο.

Η μοναδική διαφορά που φέρνει ο αναβαθμισμένος αυτός επεξεργαστής για τους τελικούς χρήστες είναι η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Τα νέα Xbox Series X μπορούν να τρέχουν καταναλώνοντας κάποια Watt λιγότερα, με την διαφορά να είναι ιδιαίτερα αισθητή στο All-Digital μοντέλο, το οποίο είχε έως και μισή κατανάλωση σε idle κατάσταση.

Για περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε το αναλυτικό βίντεο του Austin Evans μέσα από τον player που ακολουθεί παρακάτω:

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο