31.2 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2024

Τα Windows 10 αφαιρούν το γνωστό μας “Administrative Tools” για το “Windows Tools”, ένα control panel για δυνατούς χρήστες!

Στις μελλοντικές εκδόσεις των Windows 10, η Microsoft έχει αφαιρέσει τα σεβαστά «Εργαλεία διαχείρισης» και έχει προσθέσει έναν νέο πίνακα ελέγχου «Εργαλεία των Windows» με σχεδόν διπλάσιο αριθμό εργαλείων που προωθούνται σε αυτόν.

Από τις πρώτες εκδόσεις των Windows, το λειτουργικό σύστημα περιλαμβάνει έναν πίνακα ελέγχου «Εργαλεία διαχείρισης» που περιέχει μια ποικιλία συντομεύσεων σε εργαλεία που σας επιτρέπουν να διαμορφώσετε τα Windows και να εκτελέσετε διαχειριστικές εργασίες.

Με την κυκλοφορία της έκδοσης προεπισκόπησης των Windows 10 21354, η Microsoft ανακοίνωσε ότι έχουν αφαιρέσει τα «Εργαλεία διαχείρισης» από το μενού Έναρξη και πρόσθεσαν έναν νέο πίνακα ελέγχου «Εργαλεία των Windows», με πολλές επιπλέον συντομεύσεις.

Ως μέρος αυτής της προσθήκης, η Microsoft πήρε συντομεύσεις που βρίσκονταν προηγουμένως σε φακέλους μενού Έναρξη, όπως το «Σύστημα Windows», τα «Αξεσουάρ των Windows» και το «Windows PowerShell» και τις μετέφερε στον νέο πίνακα ελέγχου των Εργαλείων των Windows.

Όταν κάνετε κλικ στη συντόμευση των Εργαλείων των Windows, θα μεταφερθείτε στον νέο πίνακα ελέγχου που περιέχει τώρα περίπου 40 συντομεύσεις που βρίσκονται προηγουμένως στο μενού Έναρξη.

Αυτές οι συντομεύσεις περιλαμβάνουν τα Windows PowerShell, Power Automate Desktop, Quick Assist, τη γραμμή εντολών, το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση, Βήματα εγγραφής, Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας και άλλα, όπως φαίνεται παρακάτω.

Όπως και ο τρέχων πίνακας ελέγχου Εργαλεία διαχείρισης, ο νέος πίνακας ελέγχου των Εργαλείων των Windows μπορεί να ξεκινήσει από μια γραμμή εντολών χρησιμοποιώντας την εντολή control admintools.

Το Deskmodder σημειώνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε τον νέο πίνακα ελέγχου των Εργαλείων των Windows από το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση ή να δημιουργήσετε μια συντόμευση χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή:

explorer.exe shell ::: {D20EA4E1-3957-11d2-A40B-0C5020524153}

Δύο βήματα μπροστά, ένα βήμα πίσω

Η Microsoft, το ότι βάζει περισσότερο χρόνο ανάπτυξης στον Πίνακα Ελέγχου είναι μια εκπληκτική κίνηση καθώς καταβάλλουν συντονισμένη προσπάθεια να μεταφέρουν τις υπάρχουσες μικροεφαρμογές του Πίνακα Ελέγχου στη σύγχρονη δυνατότητα Ρυθμίσεων των Windows 10.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου από τη Microsoft πέρυσι, η εταιρεία Windows Insider Program Manager Brand LeBlanc ανακοίνωσε ότι στόχος της Microsoft ήταν να ευθυγραμμίσει τις ρυθμίσεις των Windows 10 πιο κοντά στον Πίνακα Ελέγχου παλαιού τύπου.

“Θα υπάρξουν περισσότερες βελτιώσεις που θα φέρουν περαιτέρω τις Ρυθμίσεις πιο κοντά στον Πίνακα Ελέγχου. Εάν βασίζεστε σε ρυθμίσεις που υπάρχουν μόνο στον Πίνακα Ελέγχου σήμερα, υποβάλετε τα σχόλιά σας και πείτε μας ποιες είναι αυτές οι ρυθμίσεις”, έγραψε σε μια ανάρτηση ιστολογίου ο Brandon LeBlanc, Senior Manager Program από το πρόγραμμα Windows Insider.

Η Microsoft το έδειξε αργότερα τον μήνα, όταν άρχισαν να δοκιμάζουν μια αυτόματη ανακατεύθυνση από τον πίνακα ελέγχου συστήματος στη σελίδα Σχετικά με τις Ρυθμίσεις, σημειώνοντας αυτό που πιστεύεται ότι ήταν το πρώτο βήμα για το τέλος του Πίνακα Ελέγχου.

Άλλες μεταβάσεις από τον πίνακα ελέγχου στις Ρυθμίσεις των Windows περιλαμβάνουν ένα σύγχρονο εργαλείο διαχείρισης δίσκων, νέες ρυθμίσεις ρυθμού ανανέωσης και ενημερωμένες ρυθμίσεις μπαταρίας.

Για αυτόν τον λόγο, είναι λίγο συγκεχυμένο το γιατί η Microsoft επικεντρώθηκε στην ενημέρωση ενός υπάρχοντος πίνακα ελέγχου αντί να τον μεταφέρει σε μια νέα σελίδα ρυθμίσεων των Windows 10.

 

[signoff]

 

via

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο