23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Τα Windows έρχονται στα iPhone και Android με τη νέα Windows εφαρμογή

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα τη νέα εφαρμογή Windows, η οποία έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την πρόσβαση στα Windows από πολλές συσκευές με άλλα λειτουργικά συστήματα. Διαθέσιμη για macOSiOSiPadOSweb browsersAndroid συσκευές, αλλά και για Windows PCs, αυτή η εφαρμογή επιτρέπει το streaming μιας virtual έκδοσης των Windows. Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν μέσω υπηρεσιών όπως τα Windows 365, το Azure Virtual Desktop και το Remote Desktop.

Η εφαρμογή, που δοκιμάζεται εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, προσφέρει διάφορα βασικά χαρακτηριστικά για τη βελτίωση της απομακρυσμένης εμπειρίας. Αυτά περιλαμβάνουν προσαρμόσιμη αρχική οθόνη, υποστήριξη πολλαπλών οθονών, μέχρι και USB redirection. Η τελευταία λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τοπικές συσκευές, όπως κάμερες, αποθηκευτικά μέσα και εκτυπωτές, σαν να ήταν συνδεδεμένα με USB απευθείας στον cloud υπολογιστή!

Παρά την ευρεία διαθεσιμότητά της, η εφαρμογή παραμένει επικεντρωμένη σε χρήστες επιχειρήσεων και εκπαίδευσης, απαιτώντας επαγγελματικό ή σχολικό λογαριασμό Microsoft.

Η Microsoft έχει μακρά ιστορία όσον αφορά την υποστήριξη απομακρυσμένης πρόσβασης σε υπολογιστές με εφαρμογές όπως το Remote Desktop Connection, το οποίο παραμένει διαθέσιμο στα Windows 11. Ωστόσο, η νέα αυτή εφαρμογή ενοποιεί όλα τα σχετικά διαθέσιμα εργαλεία της Microsoft σε μια πλατφόρμα, προσφέροντας βελτιωμένη λειτουργικότητα και ευκολία χρήσης για επαγγελματίες.

Αν και η κυκλοφορία της εφαρμογής αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τις cloud φιλοδοξίες της Microsoft, δεν υπάρχουν προς το παρόν σχέδια για την υποστήριξη καταναλωτικών λογαριασμών. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για λήψη από το Microsoft Store και το Apple App Store, ενώ η έκδοση για Android θα μπει από σήμερα σε δοκιμαστική φάση.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο