25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Τα ζητήματα προμήθειας του PS5 θα μπορούσαν να παραμείνουν καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2021, λέει ο CFO της Sony!

Σε αυτό το σημείο, είναι απολύτως σαφές ότι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών είναι εδώ για να μείνει. Ο CFO της Sony, Hiroki Totoki, μόλις επιβεβαίωσε (μέσω VGC) τους χειρότερους φόβους μας για το PS5 κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των κερδών, δηλώνοντας ότι η κονσόλα θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα εφοδιασμού καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2021. Η Sony έχει βέβαια κι άλλα προβλήματα εκτός από εκείνα που προκαλούνται από την έλλειψη ημιαγωγών.

Ωστόσο, η Sony δεν μπορεί να κατηγορηθεί για έλλειψη προσπάθειας. Κατάφερε να πουλήσει 7,8 εκατομμύρια κονσόλες από την κυκλοφορία της. Ακόμα και με μειωμένες δυνατότητες παραγωγής, η Sony μπορεί εύκολα να μετακινήσει περισσότερες από δύο φορές αυτόν τον αριθμό πριν από το τέλος του έτους. Στοχεύει να πουλήσει 14 εκατομμύρια PS5 κονσόλες πριν από το τέλος του έτους, κάτι που δεν πρέπει να είναι δύσκολο λόγω της τεράστιας ζήτησης.

Ο Totoki αναφέρει επίσης ότι η Sony θα μπορούσε να εξομαλύνει ορισμένα από τα προβλήματα τροφοδοσίας «βρίσκοντας μια δευτερεύουσα πηγή». Αυτό πιθανότατα θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε άλλα στοιχεία του PS5. Ωστόσο, η AMD σχεδιάζει επίσης να αυξήσει την παραγωγή των εσωτερικών γραφικών καρτών. Επομένως, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ότι η AMD θα μπορούσε επίσης να αυξήσει την παραγωγή των AP5 των PS5 / Xbox Series X / S.

Ακόμα και αν η Sony καταφέρει να επιλύσει τα κατασκευαστικά της προβλήματα, το PS5 κινδυνεύει να ξεπεραστεί από το Xbox Series X / S τα επόμενα χρόνια. Ολόκληρη η πλατφόρμα PlayStation βασίζεται σε αποκλειστικά, εκ των οποίων υπήρξαν πολύ λίγα μέχρι τώρα. Για να επιδεινωθούν τα πράγματα, όλο και περισσότερα αποκλειστικά PlayStation μπαίνουν στον υπολογιστή. Η εξαγορά της Bethesda από τη Microsoft δεν κάνει τα πράγματα ευκολότερα για τη Sony. Franchises όπως το Uncharted, το God of War και το The Last of Us δεν μπορούν να στηρίξουν τη Sony για πάντα.

 

[signoff]

 

via

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο