25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Τέλος εποχής για το Android Lollipop μετά από μια δεκαετία

Η Google τερμάτισε επίσημα την υποστήριξη του Android 5.0 Lollipop, μια δεκαετία μετά την αρχική του κυκλοφορία.

Το Android Lollipop παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2014 και οι χρήστες το γνώρισαν για πρώτη φορά μέσα από τις Nexus 6 συσκευές. Μία από τις πιο βασικές αλλαγές του Lollipop ήταν το επανασχεδιασμένο UI, χτισμένο γύρω από τη νέα τότε σχεδιαστική γλώσσα Material Design. Παράλληλα, η συγκεκριμένη αναβάθμιση είχε κάνει τεράστιες παρασκηνιακές αλλαγές, αντικαθιστώντας το Dalvik με το Android Runtime (ART), για καλύτερη απόδοση των εφαρμογών και βελτιστοποίηση της χρήσης της μπαταρίας.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, λιγότερο από το 1%  των συσκευών εξακολουθούσε να τρέχει πλέον αυτή την έκδοση και έτσι η Google αποφάσισε να σταματήσει τις ενημερώσεις. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινώντας από αυτό το μήνα θα σταματήσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις τα Google Play Services για το Android Lollipop. Δηλαδή, ενώ οι συσκευές με Android Lollipop θα συνεχίσουν να λειτουργούν, δεν θα λαμβάνουν πλέον νέες δυνατότητες, ενημερώσεις ασφαλείας και θα σταματήσει η συμβατότητα με ορισμένες εφαρμογές, ιδιαίτερα ευαίσθητες, όπως οι τραπεζικές.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την καθιερωμένη πρακτική της Google να διακόπτει την υποστήριξη για παλαιότερες εκδόσεις του Android καθώς η βάση χρηστών τους μειώνεται. Για παράδειγμα, το Android 4.4 KitKat, ο προκάτοχος του Lollipop, είδε ομοίως την υποστήριξή του να τερματίζεται όταν και αυτό αντιστοιχούσε σε λιγότερο από το 1% των ενεργών συσκευών.

ΠΗΓΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο