26 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024

Τέλος ο Snapdragon 8 Gen 4 ! Ζήτω ο Snapdragon 8 Elite!

Πάνω που περιμέναμε την ανακοίνωση του Snapdragon 8 Gen 4, μαθαίνουμε πως η εταιρία θα σταματήσει την σειρά και θα φέρει τον Snapdragon 8 Elite, που σημαίνει πως θα έρθει με πολλές αλλαγές, ώστε να δικαιολογεί την νέα ονομασία.

Μετά από αρκετά χρόνια με όλο και πιο συγκεχυμένο branding για τα τσιπ της, η Qualcomm παρουσίασε την απλούστερη επωνυμία στυλ «Snapdragon 8 Gen 1» στα τέλη του 2021 . Με αυτό να συνεχίζεται τα τελευταία δύο χρόνια, αναμενόταν ότι η επερχόμενη ναυαρχίδα της εταιρείας θα ονομαζόταν «Snapdragon 8 Gen 4», αλλά φαίνεται ότι δεν ισχύει αυτό.

Το νέο όνομα έκανε την εμφάνισή του στο Weibo, όπου λίγο μετά διαγράφηκε. Ότι ανεβαίνει στο διαδίκτυο όμως, μένει σε αυτό. Η εικόνα αποκαλύπτει το όνομα Snapdragon 8 Elite, για το επερχόμενο Xiaomi 15, ενώ την ίδια στιγμή και ο Digital Chat Station υπαινίχθηκε την αλλαγή ονόματος στην σειρά επεξεργαστών.

Snapdragon 8 Elite

Αυτό το rebrand έρχεται σε μια εποχή είναι πολύ λογικό, δεδομένου του τι θα φέρει αυτό το νέο τσιπ στο τραπέζι. Ο “Snapdragon 8 Elite” αναμένεται να υιοθετήσει τους πυρήνες Oryon της Qualcomm, τους ίδιους που χρησιμοποιούνται στα τσιπ φορητών υπολογιστών Snapdragon X Elite , για σημαντική ενίσχυση ισχύος. Τα πρώτα benchmarks δείχνουν τεράστια άνοδο στις συχνότητες των πυρήνων, που ξεπερνάνε κατά πολύ τα 4GHz. Συνήθως, η Qualcomm, αλλάζει όνομα στα chips της, όταν έχουν μεγάλες αλλαγές, που τα διαφοροποιούν από τα προηγούμενα μοντέλα. Η εταιρία λογικά θα χρησιμοποιήσει και μικρότερης κατηγορίας chips για την μεσαία και μικρή κατηγορία και μένει να δούμε τι ονόματα θα τους δώσει, καθώς πιθανότατα δεν θα έρθουν με πυρήνες Oryon.

Τα νέα chips θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο και οι πρώτες συσκευές που θα τους ενσωματώσουν θα είναι τα Xiaomi 15 και το OnePlus 13. Στις αρχές του 2025 θα δούμε και το Samsung Galaxy S25 Ultra να χρησιμοποιεί τον Snapdragon 8 Elite.

Το μόνο σίγουρο είναι πως περιμένουμε με ανυπομονησία το νέο chipset και όλα όσα έχει να προσφέρει, ώστε να δούμε την στροφή των εταιριών προς την τεχνητή νοημοσύνη. Στις πιο χρήσιμες λειτουργίες, περιμένουμε να δούμε τι θα φέρει στον τομέα της φωτογραφίας, καθώς ο Snapdragon 8 Elite θα έρθει με νέο ISP για τις κάμερες των συσκευών μας.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο