25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Θα μας έρθει το Xiaomi Mi 11T με μπροστινή κάμερα κάτω από την οθόνη!?

Με δύο καινοτόμες αναβαθμίσεις η Xiaomi θέλει να κερδίσει τον αγώνα απέναντι στο iPhone 13.

Η αγορά των smartphone εξελίσσεται συνεχώς με την Xiaomi αν και έχει ήδη ανακοινώσει τη σειρά Mi 11, ήδη περιμένουμε την επόμενη σειρά Mi 11T. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες φήμες που κυκλοφορούν, η σειρά Mi 11T θα διαθέτει δύο καινοτομίες που θα φέρουν τα τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας ένα βήμα μπροστά (ή τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο) από τις υπόλοιπες ναυαρχίδες άλλων κατασκευαστών.

Σύμφωνα με τον χρήστη Digital Chat Station, δημοφιλή πληροφοριοδότη που δημοσιεύει λεπτομέρειες και στο κοινωνικό δίκτυο Weibo, μια μελλοντική ναυαρχίδα της Xiaomi θα διαθέτει κάμερα selfie κάτω από την οθόνη αλλά και υποστήριξη Ultra-Wideband (UWB) για να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες συσκευές.

Αυτή η κάμερα κάτω από την οθόνη είναι και μια φήμη που έχει ακουστεί ξανά στο παρελθόν για κάποια μελλοντικά τηλέφωνα της Xiaomi με την τεχνολογία να λέγεται πως έρχεται και σε συσκευές όπως το Samsung Galaxy S22. Αν και υπάρχουν ήδη smartphones με αυτήν την τεχνολογία διαθέσιμες σήμερα, δεν λειτουργεί πάρα πολύ καλά.

Όσον αφορά την υποστήριξη Ultra-Wideband, πρόκειται για ένα πρωτόκολλο επικοινωνιών μικρής εμβέλειας που έχει ενσωματωθεί στα πρόσφατα iPhone και είναι η κύρια τεχνολογία που φέρουν και τα Apple AirTags. Δεν θα ήταν έκπληξη αν η Xiaomi σχεδίαζε δικές της συσκευές εντοπισμού αντικειμένων.

Η αρχική διαρροή υποδηλώνει ότι αυτές οι λειτουργίες έρχονται σε μια συσκευή της Xiaomi φέτος, κάτι που κάνει πιο πιθανό αυτές να έρθουν στη σειρά Mi 11T, καθώς η συνέχεια της σειράς Mi 11 έχει προγραμματιστεί να φτάσει στα ράφια κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο.

Από την άλλη πλευρά, η Xiaomi ίσως τελικά αποφασίσει να καθυστερήσει την τοποθέτηση κάμερας κάτω από την οθόνη αλλά και την ενσωμάτωση της τεχνολογίας UWB έως ότου το Xiaomi Mi 12 είναι έτοιμο. Αυτή η σειρά θα κυκλοφορήσει κοντά στις αρχές του 2022, εάν φυσικά η κινεζική εταιρεία ακολουθήσει το συνηθισμένο πρόγραμμά της. Το σημαντικότερο ερώτημα που προκύπτει πάντως είναι το «πότε» και όχι το «αν» θα δούμε αυτές τις τεχνολογίες, αφού η Xiaomi ενσωματώνει τα νεότερα χαρακτηριστικά μόλις αυτά γίνουν διαθέσιμα στα επόμενά τηλέφωνά της.

 

[signoff]

 

via

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο