25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Θυμάστε τα Surge της Xiaomi, γιατί ο Lei Jun λέει να μην τα ξεχάσετε….!?

Η Huawei είναι μία από τις τρεις μάρκες smartphone στον κόσμο που κατασκευάζει τα δικά της chipset, εκτός από την Apple και τη Samsung. Ωστόσο, με τις νέες κυρώσεις στην εταιρεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο CEO της Huawei αποκάλυψε πρόσφατα ότι θα σταματήσει να κατασκευάζει chipset Kirin.

Η Xiaomi, μια άλλη κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone προσπάθησε να φτιάξει το δικό της chipset – το Surge S1 που κυκλοφόρησε το 2017. Χρόνια μετά την κυκλοφορία του, δεν υπάρχει συνέχεια από την εταιρεία σε αυτό το τμήμα και έχουμε δει μόνο ένα smartphone να τροφοδοτείται από το Surge S1.

Αυτό οδήγησε πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν ότι η εταιρεία έχει εγκαταλείψει τα δικά της σχέδια για chipset. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία δεν έχει παραιτηθεί από το σχέδιο chipset Surge και πρόσθεσε ότι δεν θα απογοητεύσει τις προσδοκίες όλων.

Απομένει να δούμε τι ακριβώς σχεδιάζει η εταιρεία όσον αφορά το δεύτερο chipset smartphone της και πότε θα ξεκινήσει. Δεδομένου ότι η Huawei είναι εκτός εμβληματικής αγοράς chipset, τουλάχιστον προς το παρόν, η Xiaomi φαίνεται να είναι σε καλή θέση για να ενισχύσει τα όνειρα του chipset και θα μπορούσε να βασιστεί σε εγχώριους παίκτες για αυτό.

Το Xiaomi Surge S1 ήταν ένα chipset οκταπυρηνικό που συσκευάστηκε με τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένοι στα 2,2 GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 στα 1,4 GHz. Χτίστηκε σε μια διαδικασία HPC + 28nm και χρησιμοποίησε το ARM Mali-T860 ως GPU.

Είχε υποστήριξη 32-bit DSP, VoLTE, διπλό ISP 14-bit με υποστήριξη βελτιστοποίησης θορύβου βελτιστοποιημένης νυχτερινής εικόνας. Το chipset περιλάμβανε επίσης την ασφάλεια σε επίπεδο chip της Xiaomi που μπορεί να αναβαθμιστεί μέσω OTA, με μηχανισμούς για την αποφυγή διαρροής δεδομένων.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του chipset Surge S1, η Xiaomi κυκλοφόρησε το smartphone Mi 5C, καθιστώντας το, το μοναδικό smartphone στον κόσμο που τροφοδοτείται από το Surge S1 SoC. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Nokia συνεργάστηκε με τη Xiaomi για να χρησιμοποιήσει το ίδιο chipset, αλλά η μάρκα δεν έχει ξεκινήσει καμία συσκευή που χρησιμοποιεί τη σειρά chipset Surge.

 

[signoff]

 

Πηγή: https://www.gizmochina.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο