27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Θυμάστε τον συνδετήρα βοηθό (Clippy) του Office!? Σας έλειψε !? Γιατί το Microsoft Teams τον ξαναφέρνει πίσω!

Η Microsoft δημοσίευσε μια επιλογή από νέα υπόβαθρα για ομάδες συνεργασίας, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα δώσουν στους μακροχρόνιους θαυμαστές ένα ισχυρό χτύπημα νοσταλγίας.

Τα θέματα των νέων υποβάθρων ομάδων περιλαμβάνουν τα διαβόητα Clippy, Microsoft Solitaire και Paint. Η εταιρεία έχει επίσης ανεβάσει το λιβάδι των Windows XP, αναμφισβήτητα την πιο γνωστή ταπετσαρία υπολογιστή ποτέ.

“Επειδή ένα μικρό ταξίδι κάτω από τη λωρίδα μνήμης μπορεί να είναι καλό για την ψυχή, και επειδή μετά από περισσότερο από ένα χρόνο απομακρυσμένης και υβριδικής εργασίας, όλοι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ενθουσιασμό στις βιντεοκλήσεις”, εξήγησε η εταιρεία. “Ζητήσαμε από τους σχεδιαστές μας να δώσουν μερικές αξέχαστες στιγμές στη Microsoft ως το υπόβαθρό τους.”

 

Microsoft Teams backgrounds

Τα εικονικά υπόβαθρα έχουν γίνει ένα δημοφιλές εργαλείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρέχοντας στους απομακρυσμένους εργαζόμενους έναν τρόπο να αποκρύψουν τα άτακτα γραφεία τους και να δώσουν στους χρήστες ένα διασκεδαστικό χαρακτηριστικό για να τα βάλουν σε προσωπικές βιντεοκλήσεις.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, η Microsoft κυκλοφόρησε περιοδικά νέα πακέτα υποβάθρου, είτε σύμφωνα με τις εποχές είτε με πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το Pride month. Το νέο πακέτο Νοσταλγίας δεν συνδέεται με ένα συγκεκριμένο γεγονός. Η Microsoft λέει ότι έχει σχεδιαστεί μόνο για να προσφέρει μια πολύ αναγκαία επιτυχία της νοσταλγίας.

Κάθε ένα από τα νέα υπόβαθρα του Teams συνδέεται με ένα διάσημο προϊόν στον κατάλογο της Microsoft, από το Microsoft 365 έως τα Windows.

Ο Clippy, για παράδειγμα, έκανε το ντεμπούτο του ως εικονικός βοηθός στο Office 97. Πέρασε τα επόμενα χρόνια παρενοχλώντας τους χρήστες του Microsoft Office, έστω και ευγενικά, πριν αντιμετωπίσει τον τερματισμό του το 2001.

«Είτε αγαπάτε είτε μισείτε τον Clippy, είναι δύσκολο να μην χαμογελάτε – απλώς το παραδέχεστε – όταν το βλέπετε να εμφανίζεται σε ένα meme κάπου», έγραψε η Microsoft. «Μπορεί να πιστεύεις ότι ο Κλίπι ήταν πολύ επίμονος, πολύ πρόθυμος, ίσως και πολύ ευγενικός. Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι ο Clippy, ο πραγματικός εικονικός βοηθός OG, ήταν λίγο μπροστά από την εποχή του. ”

Το νέο πακέτο φόντου αποτίει φόρο τιμής στις εικονικές εφαρμογές των Windows Solitaire και Paint, οι οποίες και οι δύο ήταν προεγκατεστημένες με το λειτουργικό σύστημα για χρόνια. Το πρώτο εντάχθηκε στο Hall of Fame του βιντεοπαιχνιδιού το 2019 και συνεχίζει να προσελκύει εκατομμύρια παίκτες, ενώ το τελευταίο παρέμεινε το αγαπημένο μεταξύ των κακογράφων από την πρώτη κυκλοφορία των Windows, το 1985.

Τέλος, η Microsoft έδωσε ένα νεύμα στα εξαιρετικά δημοφιλή Windows XP, απελευθερώνοντας ξανά την ταπετσαρία με το πασίγνωστο λιβάδι για χρήση στις Ομάδες. Η αρχική εικόνα ήταν σχεδόν τελείως ανεπεξέργαστη, αλλά η Microsoft έχει δώσει στη νέα έκδοση μερικές επαφές για να δημιουργήσει «μια νέα λήψη στο καταπράσινο τοπίο».

Μπορείτε να κατεβάσετε τα νέα υπόβαθρα Microsoft Teams, μαζί με εκατοντάδες υπάρχοντα, μέσω του ιστότοπου της Microsoft.

 

[signoff]

 

Δια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο