27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

TikTok: Θέλει να επιστρέψει στις ΗΠΑ αλλάζοντας τον κώδικα αλγορίθμου της πλατφόρμας

Το TikTok ετοιμάζει μια δεύτερη έκδοση του κώδικα αλγορίθμου για τους 170 εκατομμύρια χρήστες του στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με πολλές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο, οι εργασίες για τη διάσπαση του κώδικα ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου έτους, πριν από το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο που υποχρεώνει την ByteDance να πουλήσει την επιχείρησή της στις Ηνωμένες Πολιτείες ή αλλιώς να αντιμετωπίσει απαγόρευση στη χώρα.

Ο ιδιοκτήτης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αρχικά αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά αργότερα, με μια δήλωση στο X είπε ότι η ιστορία ήταν “παραπλανητική και πραγματικά ανακριβής” χωρίς να παρέχει περαιτέρω πληροφορίες για το τι ακριβώς είναι ανακριβές.

Η έκθεση ισχυρίστηκε ότι εκατοντάδες μηχανικοί ByteDance και TikTok τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Κίνα έλαβαν εντολή να αρχίσουν να διαχωρίζουν «εκατομμύρια γραμμές κώδικα». Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή βάση κωδικών που να είναι ανεξάρτητη από τα συστήματα που χρησιμοποιούνται από την Douyin – τη δίδυμη πλατφόρμα του TikTok στην Κίνα.

Η πολυπλοκότητα της εργασίας περιγράφηκε ως κουραστική «βρώμικη δουλειά» και μπορεί να χρειαστεί πάνω από ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί. Κάθε γραμμή κώδικα πρέπει να ελεγχθεί για να καθοριστεί εάν μπορεί να εισέλθει στη βάση κώδικα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις νομικές απαιτήσεις.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το έργο, το TikTok US θα εκτελέσει και θα διατηρήσει τον αλγόριθμο συστάσεων ανεξάρτητα από τις εφαρμογές TikTok σε άλλες περιοχές. Ωστόσο, η εταιρεία γνωρίζει ότι η πλατφόρμα ενδέχεται να μην είναι σε θέση να προσφέρει το ίδιο επίπεδο απόδοσης, καθώς αυτή τη στιγμή βασίζεται σε μηχανικούς ByteDance στην Κίνα για την ενημέρωση και τη διατήρηση της βάσης κώδικα για τη μεγιστοποίηση της αφοσίωσης των χρηστών.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο