18 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Το χάρτινο εισιτήριο τελειώνει στο Μετρό και στα Λεωφορεία

Οριστικό τέλος στο χάρτινο εισιτήριο σε Μετρό και Λεωφορεία με στόχο να απλοποιηθεί η καθημερινή εμπειρία του πολίτη είναι ο στόχος της κυβέρνησης με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφάρα να δίνει σχετικές διευκρινήσεις.Όπως ο ίδιος αναφέρει σε συνέντευξή του, η κατάργησή του θα είναι σταδιακή. Θα παραμείνει ως επιλογή αλλά λόγω της αύξησης που θα υπάρχει με τη χρήση της πιστωτικής κάρτας και του κινητού η χρήση του θα μειωθεί σημαντικά.
Μια σημαντική καινοτομία, θα είναι το γεγονός ότι το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα από μόνο του να παρέχει το καλύτερο δυνατό πακέτο. Αν ο επιβάτης ταξιδέψει λιγότερο από όσο προβλέπεται από τη μηνιαία κάρτα, το σύστημα θα κάνει εκκαθάριση και θα επιστρέφει χρήματα.
Αρχικά θα γίνει από τον ΟΑΣΑ η τροποποίηση της σύμβασης με τον ανάδοχο της ΣΔΙΤ και μέχρι το φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί η σύμβαση για το κόμιστρο. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει εγκατασταθεί πιλοτικά το σύστημα στις γραμμές προς το αεροδρόμιο και η ολοκλήρωση θα λάβει χώρα στο τέλος του 2024. Η πληρωμή θα γίνεται μέσω του NFC reader.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο