25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

United Group : Ο καθοριστικός ρόλος των NOVA – Wind στα οικονομικά της αποτελέσματα

Τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του έτους δημοσίευσε η United Group, στην οποία ανήκουν οι ελληνικές Wind και NOVA, οι οποίες βρίσκονται σε στάδιο συγχώνευσης.

Σύμφωνα με αυτά, οι δυο εταιρείες συνεισέφεραν το 31% των συνολικών εσόδων και το 26% των προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών μετά τις μισθώσεις (EBITDAal), αποδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στα επιχειρησιακά μεγέθη της United Group.

Ειδικότερα, η Wind Hellas, η οποία εξαγοράστηκε από την United Group στις αρχές του έτους, σημείωσε έσοδα 282,5 εκατ. ευρώ και ARPU (μέσο έσοδο ανά συνδρομητή) 23,5 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στα οικονομικά αποτελέσματα, η Wind στα τέλη Ιουνίου διέθετε 3,6 εκατ. συνδρομητές, αντικατοπτρίζοντας το 22% των εσόδων και το 18% της προσαρμοσμένης κερδοφορίας προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μετά από μισθώσεις (EBITDAAL).

Το αξιοσημείωτο με τη Wind είναι ότι, σε επίπεδο εσόδων, αποτελούν, μαζί με την Vivacom, τις πιο σημαντικές εταιρείες, ενώ σε επίπεδο λειτουργικών κερδών, τη δεύτερη πιο σημαντική.

Αντίστοιχα, η NOVA παρουσίασε μείωση εσόδων 3%, τα οποία ανήλθαν στα 118,8 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία παρήγαγε το 9% των ενοποιημένων εσόδων και το 8% της προσαρμοσμένης κερδοφορίας προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μετά από μισθώσεις (EBITDAAL) της United Group.

Σημειώνεται ότι, έως τα τέλη του έτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί η συγχώνευση των δυο εταιρειών υπό το brand της NOVA, με την εταιρεία να αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Τα μεγέθη της United Group

Σχετικά με τη μητρική εταιρεία, την United Group, η οποία ανήκει στον επενδυτικό όμιλο BC Partners, το πρώτο εξάμηνο του έτους παρουσίασε αύξηση εσόδων 39% (1.267,6 εκατ. ευρώ έναντι 910,9 εκατ. ευρώ) και λειτουργικών κερδών μετά τις μισθώσεις (EBITDAal) 29% (444,9 εκατ. έναντι 343,9 εκατ. ευρώ).

Η αύξηση των εσόδων οφείλεται στις εξαγορές της Wind και της Optima Telekom, με την εταιρεία να διαθέτει παρουσία σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Βοσνία -Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο.

Από την άλλη πλευρά, οι ζημιές (πριν από τους φόρους) διευρύνθηκαν στα 62 εκατ. ευρώ έναντι 7,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021 και οι ζημιές μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 70,9 εκατ. ευρώ έναντι 15,7 εκατ. ευρώ.

Συνολικά και όπως αναφέρει η United Group, μέσω των θυγατρικών της, 8,2 εκατ. νοικοκυριά παρακολουθούν κανάλια της United Group, πάνω από 4,53 εκατ. νοικοκυριά χρησιμοποιούν ευρυζωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και περισσότεροι από 6,96 εκατ. συνδρομητές χρησιμοποιούν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο