25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Windows 11 Start Menu – Πως θα μπορούσε να είναι καλύτερα!

Το μενού Έναρξη των Windows 11, πάρα πολλοί χρήστες δεν το βρίσκουν ωραίο ή πρακτικό. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ θα συμφωνήσω…δεν είναι και πάρα πολύ ωραίο. Η έλλειψη προσαρμοστικότητας είναι μια παρωδία για μια εταιρεία τόσο μεγάλη όσο η Microsoft, ιδιαίτερα όταν εργάζεστε σε μια λειτουργία τόσο σημαντική και ενσωματωμένη όσο το μενού Έναρξη.

Στα Windows 11, η Microsoft σκοτώνει το σύστημα Live Tile των Windows 8 και 10, υπέρ μιας απλούστερης διεπαφής εικονιδίων που μοιάζει με τηλέφωνο, συμπληρωμένη με ένα προτεινόμενο πλαίσιο που εμφανίζει αρχεία που μπορεί να μην θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Καταλαβαίνω γιατί το έχουν κάνει με αυτόν τον τρόπο – η διεπαφή Live Tile ήταν πολύ περίπλοκη για τους κανονικούς χρήστες. Η εύρεση εφαρμογών που υποστήριζαν σωστά τα Live Tiles δεν ήταν εύκολη και ακόμη και τότε, η διαμόρφωσή τους ώστε να λειτουργούν πραγματικά για εσάς μπορεί να είναι μια αγγαρεία. Ως τύπος της πληροφορικής, γνωρίζω πολύ καλά πώς ουσιαστικά κανένας δεν μπήκε στον κόπο να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις του Live Tile.

Κι αν υπήρχε άλλος τρόπος, όμως; Ένας τρόπος που θα μπορούσε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ προσαρμογής και λειτουργικότητας; Αυτή η απλή αλλά προφανής αλλαγή διερευνήθηκε πρόσφατα από τον Gusion Claude, ο οποίος μας έστειλε αυτό το συναρπαστικό μήνυμα παρακάτω.

Σε προηγούμενο άρθρο μου σχετικά με το θέμα, θρηνούσα το γεγονός ότι πολλές από τις πληροφορίες του Live Tile με μια ματιά που απολάμβανα τα τελευταία χρόνια μεταφέρονται σε ξεχωριστό πάνελ, το οποίο πιθανότατα δεν θα καταλήξω ποτέ χρησιμοποιώντας. Υποστήριξα ότι τα γραφικά στοιχεία πρέπει να υπάρχουν στο πραγματικό μενού Έναρξης και ο Κλοντ ουσιαστικά υλοποίησε αυτήν την ιδέα.

Καταργώντας το τρομερά μη διαμορφώσιμο προτεινόμενο πλαίσιο, το όραμα του Claude’s Start Menu γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της κομψής απλότητας των Windows 11 και του διαμορφώσιμου και ενημερωτικού σχεδιασμού των Windows 10. Πολλές εφαρμογές απλά δεν χρειάζονται ζωντανά πλακίδια, όπως το Microsoft Word, το Photoshop και ούτω καθεξής. Αλλά μου άρεσε πολύ το πλακίδιο Καιρός, το πλακίδιο Φωτογραφίες και το πλακίδιο Ημερολόγιο συγκεκριμένα. Κάποια από αυτή τη λειτουργικότητα παραμένει στον νέο πίνακα widgets στα Windows 11, αλλά όπως είπα, είναι ένα επιπλέον, περιττό κλικ.

Δεν έχω ιδέα αν η Microsoft έχει δημιουργήσει ακόμη και το μενού Έναρξη με αυτές τις δυνατότητες στο μυαλό, αλλά αν οι ομάδες σχεδιασμού τους είχαν σκεφτεί από πριν, έτσι θα λειτουργούσε ακριβώς το μενού Έναρξη στα Windows 11. Δώστε μου την επιλογή να συνδυάσω τον πίνακα widgets και το μενού Έναρξη σε μια μοναδική προσαρμόσιμη ροή, ξέρετε, όπως το τηλέφωνό μου που σαφώς προσπαθείτε να μιμηθείτε.

Εάν θέλετε τα Windows 11 να είναι εξοικειωμένα με τους χρήστες τηλεφώνων, από όπου πιστεύω ότι προέρχεται από αυτή την ιδεολογία σχεδιασμού, πρέπει να το κάνετε τόσο προσαρμόσιμο όσο και το τηλέφωνό μου, Microsoft.

Είμαι βέβαιος ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα συμβεί στην πραγματικότητα, με το πιο πιθανό αποτέλεσμα να είναι ότι η Microsoft τελικά σκοτώνει μόνο τον πίνακα widgets λόγω του γεγονότος ότι κανείς δεν θα το χρησιμοποιήσει. Είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούσαν widget αν ήταν μέρος του Start Menu. Αλίμονο, μπορεί κανείς να ονειρευτεί.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω κάτι στο διαδίκτυο πως μπορεί κάποιος να κάνει το μενού των Windows 11 έτσι όπως φαίνεται στην εικόνα πιο πάνω. Ελπίζω με την επίσημη εμφάνιση των Windows 11, να εμφανιστούν τρόποι που να μπορείτε να παραμετροποιείτε την εμφάνιση τους.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο