25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Ξέχνα το Google Photos: Έτσι μπορείς να έχεις απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο για τις φωτογραφίες σου!

Αν έχεις κουραστεί από το όριο των 15GB του Google Photos, τότε μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις προς μια DIY λύση, η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο πληρώνοντας πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Το μυστικό, ο S3 compatible object storage.

Μπορεί να ακούγονται κάπως κινέζικα όλα αυτά αλλά θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε αναλυτικά πως να το κάνεις. Με τις cloud υπηρεσίες που υπάρχουν, σου δίνουν λίγα GB δωρεάν στην αρχή και μετά ζητούν πληρωμή. Αν χρησιμοποιήσεις το Google Photos, σου ζητά 9.99 ευρώ το μήνα για 2TB ακόμη και αν δεν τα χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα αν αποθηκεύσεις 300GB φωτογραφιών θα πληρώσεις 9.99 ευρώ, καθώς το Google Photos έχει πακέτο 200GB όχι όμως 300GB.

Αξιοποιώντας κάποιον πάροχο s3 object storage μαζί με κάποια εφαρμογή σαν frontend βγαίνεις κερδισμένος καθώς πληρώνεις μόνο για το χώρο που χρησιμοποιείς και ταυτόχρονα έχεις και απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο, βασικά όσο βαστάει το πορτοφόλι σου.

Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή Photos+ του Google Play Store συνδυάζοντάς την με το Storj.io οι τιμές έχουν ως εξής:

Το Photos+ κοστίζει 19 ευρώ το χρόνο. Ο αποθηκευτικός χώρος στο Storj.com κοστίζει 4 δολάρια το TB ανά μήνα, ή αλλιώς 0.004$ ανά GB. Για παράδειγμα αν έχεις 500GB φωτογραφιών θα πληρώσεις μόλις 2.5 δολάρια για ένα μήνα αν τις ανεβάσεις στο Storj. Και δεν χρειάζεται να πληρώσεις το Photos+, μπορείς απευθείας να χρησιμοποιήσεις το Storj.com χωρίς το Photos+ απλά το Photos+ είναι μια ωραία εφαρμογή οργάνωσης των φωτογραφιών που έχεις αποθηκεύσει σε s3 compatible clouds, όπως Storj, Blackbaze.com κτλπ.

Η εφαρμογή Photos+ είναι διαθέσιμη εδώ.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο