Το Xiaomi 12 Pro είναι μέχρι στιγμής, ακόμα, η πιο μεγάλη ναυαρχίδα της Xiaomi. Αναλυτική παρουσίαση με πολλά βίντεο, μπορείτε να βρείτε εδώ, όταν πρώτος στην Ελλάδα το έφερα πριν κανά εξάμηνο τουλάχιστον. Τώρα, ήρθε η ώρα να σας δείξω πως θα του περάσετε την TWRP, εφόσον το κινητό διαθέτει τις απαιτούμενες συνθήκες.
Για αρχή, να θυμίσω λιγάκι, το κινητό είναι κινέζικο, όχι Global, αλλά με custom ROM από το Xiaomi.eu. Για να γίνει αυτό έπρεπε να ξεκλειδώσουμε τον bootloader και μετά όλα τ’ άλλα. Δυστυχώς όμως μέχρι πάρα πολύ πρόσφατα δεν υπήρχε TWRP. Ευτυχώς βγήκε, την περάσαμε και σας δείχνουμε το πως,

Κατ’ αρχάς για να μπορέσουμε να περάσουμε custom recovery ή το TWRP, πρέπει να έχουμε ξεκλείδωτο bootloader στο κινητό. Αλλιώς είναι αδύνατο. Εάν είναι, φυσικά και θα το ξέρετε ή μπορείτε να το δείτε ανεξαρτήτως βλέποντας ένα ξεκλείδωτο λουκέτο όταν μπουτάρει το κινητό.
Τι θα χρειαστούμε για να περάσουμε το TWRP στο ξεκλείδωτο Xiaomi 12 PRO!? Δύο πράγματα….to adb και το αρχείο TWRP
Οδηγός εγκατάστασης TWRP
- Κατεβάστε το πρώτο αρχείο και αποσυμπιέστετο σ’ ένα φάκελο κατά προτίμηση c:\adb

- Βρείτε από το link που σας δίνω το τελευταίο αρχείο και κατεβάστε το.

- Το αρχείο που κατεβάσατε, καλύτερα μετονομάστε το σε twrp.img ή twrp12pro.img εάν έχετε κάμποσα και θέλετε να ξέρετε τι σας γίνεται όπως εγώ και μεταφέρετε το στον φάκελο που έχετε το adb.

- Συνδέουμε το Xiaomi 12 Pro με το αυθεντικό του καλώδιο απευθείας πάνω στον υπολογιστή και το βάζουμε σε κατάσταση Fastboot. Εάν έχετε εγκαταστήσει custom ROM από το Xiaomi.eu, εάν πατήσετε το κουμπί power, στην επιλογή της επανεκκίνησης σας βγάζει 3 μενού (Fastboot – επανεκκίνηση – Recovery). Διαλέγουμε το πρώτο. Αλλιώς κουμπί power + vol+ . Θα δείτε το κινητό να κάνει επανεκκίνηση και να εμφανίζει μία μαύρη οθόνη με την λέξη FASTBOOT με κόκκινα γράμματα μόνο.
- Ανοίγουμε ένα παράθυρο DOS. Ουσιαστικά στην αναζήτηση πατάμε CMD και ανοίγει

- Γράφουμε την εντολή cd c:\adb για να μεταφερθούμε στον φάκελο που έχουμε εγκαταστήσει το πρόγραμμα και έχουμε το TWRP. Με την εντολή dir, βλέπουμε ότι είμαστε στον σωστό φάκελο.

Τώρα ξεκινάει η διαδικασία. Υπόψιν, την κάνετε με δική σας ευθύνη και μόνο και δεν φέρω καμία υπαιτιότητα εάν κάνετε κάτι λάθος και μπρικάρετε το κινητό! Εγώ εννοείτε το έχω κάνει πριν από εσάς για να σας δείξω ότι γίνεται.
- Γράφουμε πρώτα Fastboot devices , για να δούμε ότι βλέπει σωστά το κινητό μας. Μετά γράφεται την εντολή Fastboot boot twrp12pro.img. Στην εικόνα από κάτω βλέπετε ότι έχω δώσει πρώτα μία άλλη εντολή, που προτείνεται από το forum της Xiaomi.eu, αλλά εμένα μου δίνει συνέχεια μήνυμα λάθους. Οπότε είπα να πάω αλλιώς, με την εντολή που σας λέω πιο πάνω. Όπως βλέπετε η εντολή εκτελείτε κανονικά, χωρίς πρόβλημα.

- Μόλις τελειώσει, το κινητό θα κάνει επανεκκίνηση σε TWRP mode και τα πάντα είναι στα κινέζικα. Τι κάνετε παρακάτω….βλέπετε το βίντεο, εκτός εάν ξέρετε κινέζικα.

Ορίστε και το βίντεο για να δείτε τι έκανα και τι πρέπει να κάνετε και εσείς για να έχετε χωρίς πρόβλημα την TWRP στο Xiaomi 12 Pro σας.
Παρακάτω σας έχω και που μπορείτε να βρείτε όσο γίνεται πιο οικονομικά το Xiaomi 12 Pro. Υπόψιν το δικό μου το έχω πάρει από το GizTop ΧΩΡΙΣ πρόβλημα τελωνείου φυσικά.
Μοντέλο | Κουπόνι | Τιμή | Τώρα αγοράζουμε!!! |
Global Version Xiaomi 12 Pro Smartphone 8GB/256GB Snapdragon 8 gen 1 Octa Core 6,73 zoll 120Hz 4600mAh 120W (Purple) | HEKKA12PRO ή ITECHNEWS10 για άλλα χρώματα | 825,52 Ευρώ |
![]() |
XIAOMI 12 PRO 8/128GB (Purple) | – | 596,22 Ευρώ |
![]() |
XIAOMI 12 PRO GLOBAL ROM 12/256GB | – | 895,44 Ευρώ |
![]() |
[signoff]
Τώρα πΤώρα που έχω εγώ το κινητό του, δεν μου δείχνει ότι η συσκευή λέγεται Xiaomi Mi 12 Pro, μου λέει πως είναι ένα Archos 70D Titanium