27.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Xiaomi – Είναι όλα ασύστολα ψέμματα απαντάει η εταιρεία! Δείτε τι είπε….

Ένας σύμβουλος ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ισχυρίστηκε ότι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης Διαδικτύου της Xiaomi παρακολουθεί τους χρήστες ακόμη και όταν επιλέγουν τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης. Νωρίτερα, ένας άλλος ερευνητής ασφαλείας με το όνομα Gabi Cirlig, ανέφερε σε μια αναφορά του Forbes, ισχυριζόμενος ότι το τηλέφωνό του Redmi Note 8 παρακολουθούσε τη χρήση του Mi Browser. «Είναι μια πίσω πόρτα με λειτουργίες τηλεφώνου», είπε για το νέο του τηλέφωνο Xiaomi στην έκθεση.

Σε απάντηση σε αυτό, η Xiaomi India MD και ο παγκόσμιος VP Manu Jain κυκλοφόρησαν μια λεπτομερή δήλωση, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό, όπου τόνιζε ότι η Xiaomi δεν συλλέγει δεδομένα χωρίς την άδεια των χρηστών. Πρόσθεσε επίσης ότι τα δεδομένα του Mi Cloud και του Mi Browser όλων των χρηστών Xiaomi στην Ινδία αποθηκεύονται τοπικά σε διακομιστές AWS.

Σε μια σχετική ανάρτηση ιστολογίου, η Xiaomi είπε: «Σε όλες τις παγκόσμιες αγορές όπου η Xiaomi είναι επίσημα παρούσα, προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη, να αυξήσει τη συμβατότητα μεταξύ του λειτουργικού συστήματος και των διαφόρων εφαρμογών, καθώς και να αναλάβει την υποχρέωση προστασίας του απορρήτου των χρηστών, όλα τα δεδομένα χρήσης που συλλέγονται βασίζονται στην άδεια και τη συγκατάθεση που δίδεται ρητά από τους χρήστες μας. Επιπλέον, διασφαλίζουμε ότι ολόκληρη η διαδικασία είναι ανώνυμη και κρυπτογραφημένη. Η συλλογή δεδομένων συγκεντρωτικών στατιστικών χρήσης χρησιμοποιείται για εσωτερική ανάλυση και δεν συνδέουμε προσωπικά στοιχεία με κανένα από αυτά τα δεδομένα. Επιπλέον, αυτή είναι μια κοινή λύση που υιοθετείται από εταιρείες Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο για τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας χρήστη διαφόρων προϊόντων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το απόρρητο των χρηστών και την ασφάλεια δεδομένων.

Επιστρέφοντας στο βίντεο, ο σύμβουλος με την ονομασία Andre Tierney λέει: «Το πρόγραμμα περιήγησης Xiaomi Mint (και πολλά άλλα που παράγονται από αυτούς) στέλνουν τις διευθύνσεις URL που επισκέπτεστε σε απομακρυσμένους διακομιστές – ενώ βρίσκεστε σε κανονική λειτουργία περιήγησης ή σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Αυτά συνδέονται με ένα UUID που είναι το ίδιο καθημερινά και το ίδιο μεταξύ της κανονικής περιήγησης και της ανώνυμης περιήγησης. ”

Η έκθεση Forbes ισχυρίζεται ότι το τηλέφωνο Xiaomi «καταγράφει επίσης τους φακέλους που άνοιξε και σε ποιες οθόνες σάρωσε, συμπεριλαμβανομένης της γραμμής κατάστασης και της σελίδας ρυθμίσεων. Όλα τα δεδομένα συσκευάστηκαν και στάλθηκαν σε απομακρυσμένους διακομιστές στη Σιγκαπούρη και τη Ρωσία, αν και οι τομείς Web που φιλοξένησαν είχαν καταχωρηθεί στο Πεκίνο. ”

 

[signoff]

 

Πηγή: https://www.gadgetsnow.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο