25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Xiaomi Mi 10 – Δείτε τι ξέρουμε μέχρι στιγμής και πότε να το περιμένουμε….

Όπως ξέρετε αύριο περιμένουμε να δούμε το Redmi K30, το πρώτο κινητό της εταιρείας που υποστηρίζει διπλό 5G, έχει διπλή οπή μπροστά στην οθόνη και δύο κάμερες και έχει πλαϊνό σαρωτή αποτυπωμάτων πάνω στο κουμπί εκκίνησης που έχει πάχος μόλις 2.44mm. Το επόμενο κινητό που λογικά είναι να αναμένουμε από την Xiaomi, θα είναι το Mi 10. Ας δούμε όμως τι ξέρουμε για το κινητό αυτό μέχρι στιγμής….

Δυστυχώς διαστάσεις, οθόνη, κτλ δεν τα ξέρουμε ακόμα. Φήμες λένε για κάμερα κάτω από την οθόνη. Ίσως όμως να το δούμε με οπή όπως και το Redmi K30, αφού τώρα το ξεκίνησε η εταιρεία και η τεχνολογία της κάμερας κάτω από την οθόνη είναι ακόμα πολύ πρόωρη. Θα δούμε όμως μάλλον σαρωτή αποτυπωμάτων σε σχεδόν όλη την οθόνη. Ξέρουμε ότι με τον νέο επεξεργαστή, η περιοχή σάρωσης έχει επεκταθεί πολύ σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Για επεξεργαστή σίγουρα θα δούμε τον snapdragon 865. Μην ξεχνάτε ότι υπήρχε αντίστοιχη αφίσα στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου επεξεργαστή, οπότε εκεί δεν έχουμε εκπλήξεις.

Τι άλλο να περιμένουμε….λογικά θα δούμε και εδώ την κάμερα με ανάλυση 108MP. Επίσης, ίσως στο Mi 10 Pro μόνο, να δούμε 100W γρήγορη φόρτιση. Στο απλό ίσως να έχουμε στα 40W. Επίσης αναμένεται να υποστηρίζει 40W ασύρματη φόρτιση και 15W ανάποδη φόρτιση. Από μπαταρία θα κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στα 4-5000mAh. Εξάλλου για να μπορεί να τα υποστηρίζει όλα αυτά, θα πρέπει να έχει μία σοβαρή μπαταρία.

Τι θα θέλαμε να δούμε….ίσως κανά πρωτόκολλο ip 67/68 για να γίνει αδιάβροχο το κινητό. Βέβαια πριν κάτι χρόνια ο Lei June είχε πει ότι η Xiaomi δεν φτιάχνει αδιάβροχα κινητά, αλλά από τότε πολλά πράγματα έχουν αλλάξει.

Βέβαια μην περιμένετε το Mi 10 να είναι φθηνό. Ο Lei June είχε πει ότι η Xiaomi θα βγάζει ακριβά κινητά, ενώ τα φθηνά θα βγαίνουν από την Redmi. Επίσης μιλάμε για κινητό ναυαρχίδα, με χαρακτηριστικά που μπορεί να τα δούμε για πρώτη φορά. Σίγουρα κάπου στα 700$ και άνω θα το υπολόγιζα εγώ, πάντα για την απλή έκδοση. Η Pro, αν βγει, θα την υπολόγιζα στο χιλιάρικο. Σίγουρα πάντως δεν θα δούμε τιμές όπως στο Mi Mix Alpha.

Όσο για το πότε, οι φήμες το θέλουν Φεβρουάριο με Μάρτιο να το ανακοινώνει η Xiaomi. Σίγουρα με το που θα μπει το νέο έτος θ’ αρχίσουν οι διάφορες διαρροές ν’ αυξάνονται, οπότε ότι μαθαίνουμε εμείς θα σας το λέμε.

 

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο