25.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Xiaomi Mi Max 3 και Mi 8 – Ενεργοποιείται το Antiroll Back! Κίνδυνος μπρικαρίσματος!

Η Xiaomi απ’ ότι φαίνεται τελευταία έχει αρχίσει να ακολουθεί μία άλλη τακτική για κάποια μοντέλα της σχετικά με την δυνατότητα των κινητών αυτών να μπορούν να εγκαθιστούν παλιότερες εκδόσεις ROM, εφόσον αυτές αποδειχθούν προβληματικές ή οτιδήποτε.

Έτσι την αρχή την έκανε με το Xiaomi Redmi Note 5 Pro, όπου από τα μέσα Ιουλίου και συγκεκριμένα όσοι είχαν πια την έκδοση 8.7.6 δεν θα μπορούσαν να γυρίσουν σε προηγούμενη έκδοση. Στην περίπτωση που κάποιος το έκανε, το κινητό του θα μπρίκαρε. Αυτό είναι αναφορικά με την Global Beta ROM. Για την Global Stable ROM, όσοι έχουν την 9.5.19, γυρισμό προς τα πίσω δεν έχει. Και αυτοί΄εάν προσπαθήσουν να βάλουν παλιότερη έκδοση, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μπρικάρουν το κινητό τους.

[su_table]

[su_button url=”https://itechnews.gr/2018/08/prosfores-kai-koyponia-apo-to-banggood-mono-g/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#18db07″ color=”#fdfefd” size=”6″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#000000″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″]Προσφορές και κουπόνια από το Banggood μόνο για τους αναγνώστες του iTechNews.gr[/su_button]

[/su_table]

Απ’ ότι μαθαίνουμε αυτό είναι ένα νέο χαρακτηριστικό προστασίας του Android 8.0 που έχει ενεργοποιηθεί από την Google και πέρασε και στην MIUI. Ουσιαστικά κανένας δεν πήρε χαμπάρι το νέο αυτό χαρακτηριστικό όταν πέρασε από την Google, αλλά το είδαν μετά από τα αποτελέσματα! Έτσι εμφανίστηκε ένα νέος τρόπος επιβεβαίωσης των αλλαγών στο boot στο Android 8.0 Oreo, που εάν ανακάλυπτε ότι είχατε εγκαταστήσει παλιότερη έκδοση, απλώς σας εμπόδιζε να μπουτάρει το κινητό και σαν φυσικό ακόλουθο ήταν να μπρικάρει όπως λέμε. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό ονομάζεται Rollback Protection. Βέβαια για τους περισσότερους χρήστες αυτό είναι ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό προστασίας, αφού σε περίπτωση που σας κλέψει κάποιος το κινητό, θα κάνει την ζωή του κλέπτη πιο δύσκολη στο να έχει πρόσβαση στα στοιχεία σας, αφού κάθε νέα έκδοση είναι πιο ασφαλής από την προηγούμενη. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ:

https://arstechnica.com/gadgets/2017/09/android-8-0-oreo-thoroughly-reviewed/5/#h1

https://android.googlesource.com/platform/external/avb/#Rollback-Protection

Τώρα μαθαίνουμε ότι άλλο ένα μοντέλο της Xiaomi θα μπει σε αυτή την λίστα. Το μοντέλο αυτό είναι το Xiaomi Mi Max 3. Έτσι ξεκινόντας από την stable V9.6.12.0 αλλά και την beta 8.8.17, όσοι έχετε ήδη βάλει αυτή την έκδοση, δεν θα μπορέσετε να γυρίσετε σε παλιότερη έκδοση. Υπόψιν εάν το δοκιμάσετε, το πιο πιθανό είναι να κολλήσει το κινητό.

Υπόψιν τρόπος να ξεκπρικάρετε το κινητό υπάρχει, βάζοντας το σε EDL Mode or Emergency Download Mode, αλλά είναι μία διαδικασία δύσκολη και σίγουρα όχι για απλούς χρήστες.

UPDATE: Μόλις είδα ότι το ίδιο ισχύει και για το Mi 8. Ουσιαστικά όσοι έχουν πάρει το Mi 8 και είναι η Κινέζικη έκδοση, όχι η Global, και έχουν περάσει από το κατάστημα την Global, που σημαίνει ότι έχει ξεκλειδωθεί από το μαγαζί ο bootloader, εάν θέλετε μετά να το κλειδώσετε για ασφάλεια, το κινητό θα μπρικάρει! Για να μπορέσετε να το επαναφέρετε θα πρέπει να το ξεκλειδώσετε εκ νέου. Περισσότερα για το Mi 8 μπορείτε να δείτε στο XDA.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο