21.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024

100MP Συγκριτικό κάμερας: Samsung Galaxy S20 Ultra VS Xiaomi Mi 10!

Ο Φεβρουάριος είναι ένας σημαντικός μήνας για την κυκλοφορία νέων smartphones, μιας και επί το πλείστον τότε παρουσιάζονται οι νέες ναυαρχίδες. Έτσι φέτος είδαμε αρχικώς την σειρά Samsung Galaxy S20, η οποία μόλις κυκλοφόρησε. Το S20 έρχεται με λειτουργία εγγραφής βίντεο 100MP + 8K, όπου είναι αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα στιγμιότυπα στο συνέδριο. Μετά, η σειρά Xiaomi Mi 10 παρουσιάστηκε χθες. Αυτή η σειρά έρχεται με παρόμοια πλεονεκτήματα. Άραγε ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων με 100ΜΡ αισθητήρα!?

Σύμφωνα με την επίσημη παρουσίαση της Xiaomi, το Xiaomi Mi 10 είναι εξοπλισμένο με μια φωτογραφική μηχανή 100 megapixel (προσαρμοσμένη από κοινού με τη Samsung) και είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα ISOCELL Bright HMX. Το ISOCELL Bright HMX είναι ένας αισθητήρας κινούμενης εικόνας μεγάλου μεγέθους, ευαίσθητη στο φως στη περιοχή 1/1,33 ίντσες. Μπορεί να απορροφήσει περισσότερο φως από άλλους μικρούς αισθητήρες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί το Tetracell για να επιτυγχάνει φωτεινότερες φωτογραφίες 27-megapixel.

Μετά την κυκλοφορία της σειράς Samsung Galaxy S20, πολλοί χρήστες πίστευαν ότι η Samsung χρησιμοποίησε τον αισθητήρα ISOCELL Bright HMX, που είχαμε δει στο Xiaomi CC9 Pro. Αλλά, απροσδόκητα, το Samsung Galaxy S20 Ultra χρησιμοποίησε ένα νέο CMOS. Είναι αρκετά διαφορετικό από το ISOCELL Bright HMX. Το ISOCELL Bright HM1 του Samsung Galaxy S20 Ultra είναι ένα δεύτερης γενιάς 108MP CMOS της Samsung. Πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση του ISOCELL Bright HMX. Το μέγεθος είναι 1 / 1,33 ίντσες, έρχεται με 108 εκατομμύρια 0,8 μm εικονοστοιχεία. Η πρώτη και πιο προηγμένη τεχνολογία Nonacell της βιομηχανίας παρέχει φωτεινότερες εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Σε σύγκριση με τον αισθητήρα HMX του Xiaomi Mi 10, ο αισθητήρας της Samsung μπορεί να επιτύχει ένα τετραπλό σε ένα σε εννέα σε ένα (Nonacell), συνθέτοντας μία περιοχή εικονοστοιχείων 2,4 μm και έξοδο 12 megapixel. Αυτό βελτιώνει σημαντικά το εφέ λήψης του smartphone σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό. Με άλλα λόγια, το Nonacell είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Tetracell και η ποσότητα του φωτός μπορεί να φτάσει περισσότερο από το διπλάσιο του τελευταίου. Και η συνολική απόδοση του είναι επίσης καλύτερη από την ISOCELL Bright HMX.

Επιπλέον, με τη χρήση της τεχνολογίας Nonacell και Smart-ISO, το S20 Ultra μπορεί να παρέχει μεγαλύτερη φωτεινότητα και καλύτερη έξοδο βίντεο υπό πολύπλοκες συνθήκες φωτισμού. Δεν αναφέρουμε ακόμη ότι λειτουργεί με αρκετές άλλες κάμερες για να παρέχει φωτεινότερο και καθαρότερο βίντεο 8Κ σε 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps).

Σε γενικές γραμμές, η βιομηχανία smartphone το πρώτο τρίμηνο του 2020 έχει φθάσει σε ένα στάδιο έντονου ανταγωνισμού, που είναι επίσης μια καλή στιγμή για τους μεγάλους κατασκευαστές να διαφοροποιήσουν. Καθώς η ζήτηση των καμερών από τους καταναλωτές γίνεται πιο έντονη, οι κατασκευαστές smartphone θα αντιμετωπίσουν πιο απαιτητικές προετοιμασίες από τους χρήστες για κάμερες.

Προς το παρόν, εάν θέλετε να βελτιώσετε το επίπεδο φωτογραφικής μηχανής του τηλεφώνου σας, αναπτύσσεται γενικά σε τρεις όψεις: outsole, υψηλά εικονοστοιχεία και υψηλά εικονοστοιχεία μονάδας. Αυτή τη φορά, το HM1 του Samsung Galaxy S20 Ultra είναι έτοιμο. Η περιοχή μικρομετρικών εικονοστοιχείων εξακολουθεί να ανέρχεται σε 108 εκατομμύρια pixel εξόδου, αποκαλύπτοντας την αίσθηση «θέλω τα πάντα». Προβλέπεται στο μέλλον ότι η αγορά των smartphone θα προκαλέσει ένα νέο γύρο «αγώνα εξοπλισμών» στη κινητή φωτογραφία. Η Samsung έχει επιτύχει αυτό το επίπεδο. Στη συνέχεια, πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει σε αυτό η Huawei, η Apple και η Google.

Εσείς τι λέτε!?

 

[signoff]

 

Πηγή: https://xiaomidna.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο