22.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Mediatek Helio P40 VS Helio P70 – Δείτε τι καινούργιο φέρνουν οι νέοι επεξεργαστές της εταιρείας

Σας γράφαμε προχθές ότι ενώ η Mediatek είχε παλιότερα ότι δεν θ’ ασχοληθεί με high-end επεξεργαστές, αλλά μόνο με mid-range, ανακοίνωσε την κατασκευή δύο καινούργιων. Οι δύο καινούργιοι επεξεργαστές θα είναι ο Ρ40 και ο Ρ70 τελικά. Γνωρίζοντας πια τι τεχνικά χαρακτηριστικά θα έχει ο Helio P70 και ο Ρ40 που αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2018, ας δούμε και τι να περιμένουμε από αυτούς τους δύο επεξεργαστές στα κινητά που θα τον έχουν.Και η Meizu είχε ανακοινώσει ότι σκέφτεται να εγκαταλείψει την χρήση επεξεργαστών μόνο από την Mediatek και να χρησιμοποιεί και επεξεργαστές της Qualcomm στα επόμενα μοντέλα της. Για τον λόγο αυτό σίγουρα η σειρά Ρ θα είναι για τις ναυαρχίδες κινητά, με πολύ καλά χαρακτηριστικά, ενώ σίγουρα δεν πρέπει να αφήσει στην τύχη τους την σειρά για mid και low-range κινητά, μιας και εκεί κάνει πάρα πολλές πωλήσεις η εταιρεία.

Αφού λοιπόν μάθαμε από διαρροές ποια θα είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Helio P70, αλλά και του P40, ας δούμε τι μάθαμε και τι θα δείτε και εσείς. Έτσι απ’ ότι μάθαμε και οι δύο επεξεργαστές θα είναι TSMC 12nm, θα είναι οκταπύρηνοι, με τέσσερις πυρήνες Cortex-A73 και τέσσερις πυρήνες Cortex A53. Ο Ρ40 θα χρονίζεται στα 2GHz, ενώ ο Ρ70 στα 2.5GHz. Οι κάρτες γραφικών που θα έχουν θα είναι του Ρ40 η Mali G72MP3 GPU με συχνότητα χρονισμού τα 700MHz και o P70 την Mali G72MP4 GPU με συχνότητα χρονισμού τα 800MHz.

Σίγουρα η ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι δύο νέοι αυτοί επεξεργαστές θα περιέχουν τεχνολογία ΑΙ είναι πολύ σημαντικό. Αυτό σημαίνει ότι θα ενσωματώνουν χαρακτηριστικά από CPU, GPU, VPU and DLA. Το ΑΙ της ΜΤΚ θα ονομάζεται Edge AI και θα επιφέρει ένα πολύ βελτιωμένο αποτέλεσμα σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις των επεξεργαστών που έχει βγάλει.

Αναφορικά με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και οι δύο επεξεργαστές υποστηρίζουν μνήμη μέχρι και 8GB LPDDR4X RAM. Η διαφορά ανάμεσα στους δύο επεξεργαστές είναι η συχνότητα που έχουν οι μνήμες. Επίσης ο Ρ40 θα υποστηρίζει Cat.7, ενώ ο Helio P70 θα υποστηρίζει Cat.12.

Διαβάστε επίσης: Διέρρευσαν τα χαρακτηριστικά των Qualcomm Snapdragon 460, 640 και 670

Εάν θέλουμε τώρα να δούμε συνολικά τι ψάρια πιάνουν οι νέοι επεξεργαστές, ναι είναι πιο αδύναμοι αναφορικά την κάρτα γραφικών, ένα σημείο που είναι γνωστό , αλλά συνολικά σαν απόδοση φαίνεται να είναι καλύτεροι από την σειρά Snapdragon 6xx.

Επιπρόσθετα αυτό που μάθαμε είναι ότι η Xiaomi ετοιμάζει δύο νέα μοντέλα που θα έχουν αυτούς τους δύο επεξεργαστές, με φυσικά πλήρη οθόνη και με 6GB RAM. Από αυτά τα στοιχεία καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για κάποιο μοντέλο της σειράς Redmi. Μένει να δούμε τι θα μας πει η Xiaomi.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο