24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Smartphone: Ηχογράφησε τις κλήσεις σου παρά τους περιορισμούς της Google

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους κάποιος επιθυμεί να ηχογραφεί τις κλήσεις του. Ένα παράδειγμα είναι οι συνεντεύξεις. Αν πάρεις συνέντευξη από κάποιον, ίσως θέλεις τα ακούσεις ξανά τα όσα είπατε. Ή αν κάποιος σε εκφοβίσει η σε εκβιάσει θέλεις να μπορείς να έχεις καταγεγραμμένη την κλήση ως αποδεικτικό στοιχείο. Σε κάθε περίπτωση, οι χρήστες Android μπορούσαν προηγουμένως να στραφούν σε εφαρμογές εγγραφής κλήσεων για να ηχογραφήσουν τις κλήσεις τους. Δυστυχώς, η Google αποφάσισε να πάψει τις αγαπημένες επιλογές από τρίτα μέρη, καθιστώντας αυτή τη διαδικασία πολύ πιο δύσκολη. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα μάθεις πώς να ηχογραφείς τις κλήσεις στο Android κινητό σου χωρίς εξωτερικές εφαρμογές και παρά τους περιορισμούς της Google.

Η Google θέτει περιορισμούς αναφορικά με την ηχογράφηση των κλήσεων

Η Google επιβεβαίωσε σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο προγραμματιστών την Τετάρτη 20 Απριλίου, ότι η εταιρεία ουσιαστικά θα σταματήσει τις εφαρμογές τρίτου μέρους από το να μπορούν να καταγράφουν τηλεφωνικές κλήσεις στο Android. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η Google τάσσεται κατά της εγγραφής κλήσεων στο Android.

Κατά την εποχή του Android 6, η εταιρεία απέκλεισε την πρόσβαση σε πραγματική εγγραφή κλήσεων. Στη συνέχεια, στο Android 10, η εταιρεία σταμάτησε τις εφαρμογές να μπορούν να καταγράφουν κλήσεις χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο της συσκευής. Μετά από αυτήν την κίνηση, οι εφαρμογές καταγραφής κλήσεων άρχισαν να χρησιμοποιούν το API προσβασιμότητας του Android για να κάνουν δυνατή την εγγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών. Ακόμη και χωρίς άμεση πρόσβαση στις τηλεφωνικές σου κλήσεις ή στο μικρόφωνο του Android σου, χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο οι εφαρμογές μπορούν να δημιουργήσουν μια ηχογράφηση των κλήσεών σου που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις, όπως εσύ κρίνεις κατάλληλο.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ στις 11 Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς ακόμα να χρησιμοποιείς επιλογές τρίτων μερών μέχρι τότε. Ωστόσο, παρακάτω θα δεις τους τρόπους με τους οποίους θα μπορείς και μετά την 11η Μαΐου να ηχογραφείς τις κλήσεις στο κινητό σου.

Πώς να ηχογραφείς τις κλήσεις στο κινητό σου χωρίς να πρέπει να κατεβάζεις εφαρμογές

1. Τσέκαρε καλού κακού τις δυνατότητες της προεγκατεστημένης εφαρμογής

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις, εάν η προεπιλεγμένη εφαρμογή κλήσεων του τηλεφώνου σου διαθέτει δυνατότητα εγγραφής κλήσεων. Η Google επιτρέπει στις προεγκατεστημένες εφαρμογές κλήσης πρώτου κατασκευαστή να καταγράφουν κλήσεις και αυτό δεν θα αλλάξει στις 11 Μαΐου.

Αυτές οι εφαρμογές έχουν πρόσβαση στην πηγή ήχου της τηλεφωνικής κλήσης (που ονομάζεται VOICE_CALL) που δεν έχουν όλες οι άλλες εφαρμογές. Θα έχεις πρόσβαση στο VOICE_CALL σε Android συσκευές, όπως τα Google Pixel, καθώς και τα Xiaomi. Εάν έχεις ένα από αυτά ή ένα άλλο τηλέφωνο Android με αυτήν τη δυνατότητα, θα είσαι εντάξει. Αν έχεις Pixel, πρέπει να επίσης ελέγξεις αν είσαι σε μία από τις χώρες που υποστηρίζουν τη λειτουργία.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

2. Ηχογράφησε τις κλήσεις στο κινητό σου με τον “παραδοσιακό τρόπο”

Εάν η εφαρμογή κλήσης του τηλεφώνου σου δεν διαθέτει την παραπάνω δυνατότητα ή ζεις σε μια χώρα όπου η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη, θα πρέπει να σκεφτείς τον παραδοσιακό τρόπο ηχογράφησης. Γενικότερα, η απλούστερη λύση είναι να πραγματοποιήσεις τις κλήσεις σου στο μεγάφωνο και μετά να ρυθμίσεις μια άλλη συσκευή για εγγραφή από εκεί. Δεν είναι και τόσο βολικό, αλλά θα μπορέσεις να ηχογραφείς τις κλήσεις σου στο κινητό χωρίς να σε καταλάβει κανείς.

3. Κάνε Rooting

Η πιο περίπλοκη επιλογή για να ηχογραφήσεις μια κλήση απευθείας στο android κινητό σου, είναι να κάνεις rooting. Το Rooting σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση σε συστήματα που συνήθως δεν μπορείς. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να επιτρέψεις σε εφαρμογές εγγραφής κλήσεων να παρακάμψουν τους περιορισμούς που εφαρμόζει συνήθως η Google. Αυτή η διαδικασία είναι κάπως περίπλοκη και υπερβολική για τους περισσότερους χρήστες. Συν το ότι ορισμένες εφαρμογές δεν θα λειτουργήσουν αν εντοπίσουν root. Ωστόσο, αξίζει να το αναφέρουμε, καθώς, προς το παρόν, μπορεί να είναι ο μόνος δυνατός τρόπος για να ηχογραφείς τις κλήσεις στο κινητό σου απευθείας.

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο