16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ηλεκτρικό ρεύμα: 6 τρόποι για να μην σου φουσκώνει τον λογαριασμό.. το ψυγείο!

Υπάρχουν 6 τρόποι για να βάλεις τέλος στην extra σπατάλη ηλεκτρικού ρεύματος και το ψυγείο μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

Όπως ήδη γνωρίζεις, ένα σπίτι έχει πολλά έξοδα και μέσα σε αυτά είναι και ο λογαριασμός ρεύματος που έρχεται κάθε μήνα. Είτε το ποσό είναι υψηλό είτε χαμηλό, η εξοικονόμηση ενέργειας ακούγεται πάντα ωραία στ’ αυτιά μας. Άλλωστε στις μέρες μας ακόμα και ένα μικρό ποσό να γλιτώσουμε, μοιάζει σωτήριο.

Ναι, μπορείς να βγάζεις συσκευές από την πρίζα όταν λείπεις από το σπίτι, να μην ξεχνάς τον θερμοσίφωνα ανοιχτό (εδώ την πατάνε πολλοί) ή ακόμα και μην αφήνεις άσκοπα την τηλεόραση να παίζει. Το σίγουρο όμως είναι ένα. Το ψυγείο είναι μια συσκευή που δεν μπορείς να αποσυνδέσεις για κανέναν λόγο, αφού αν το κάνεις αυτό θα σαπίσουν όλα τα τρόφιμα.

Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείς το ψυγείο έχει άμεση σχέση με τον λογαριασμό του ρεύματος. Πώς; Με το να ξεχνάς την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή ή να αφήνεις να συσσωρευτεί πάγος στην κατάψυξη. Αν θέλεις να μάθεις, λοιπόν, τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να βεβαιωθείς ότι λειτουργεί σωστά και δεν χαλάει επιπλέον ενέργεια, η οποία και θα σου κοστίσει περισσότερα χρήματα, απλά συνέχισε να διαβάζεις.

Κάνε απόψυξη στην κατάψυξη

Εάν δεν ξεπαγώνεις τακτικά την κατάψυξη, θα μπορούσε να προσθέσει έως και 100 ευρώ ετησίως στον λογαριασμό σου με βάση τις σημερινές τιμές. Η συσσώρευση πάγου αυξάνει την ποσότητα εργασίας που χρειάζεται να κάνει ο κινητήρας του καταψύκτη για να διατηρεί το φαγητό δροσερό. Και όσο πιο δύσκολα λειτουργεί ο κινητήρας, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνει.

Μη βάζεις στο ψυγείο παραπάνω προϊόντα απ’ όσα χωράει

Θα πρέπει να προσπαθήσεις να μην πιέζεις το ψυγείο να χωρέσει περισσότερα τρόφιμα απ’ όσα αντέχει. Όταν η συσκευή είναι υπερβολικά γεμάτη, η διαδικασία ψύξης των τροφίμων γίνεται πιο δύσκολη, αναγκάζοντας τον κινητήρα να δουλέψει πολύ περισσότερο.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι πρέπει να είναι το ψυγείο σου σχεδόν άδειο. Όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι Έλληνες: παν μέτρον άριστον.

Επίλεξε το σωστό σημείο

Το πού ακριβώς τοποθετείς το ψυγείο είναι εξίσου πολύ σημαντικό. Ειδικοί έχουν αναφέρει ότι πρέπει να τοποθετήσεις τη συσκευή μακριά από την κουζίνα και να βεβαιωθείς ότι δεν έρχεται σε επαφή με το άμεσο ηλιακό φως. Η θερμότητα από την κουζίνα ή ο πολύς ήλιος που πέφτει στο ψυγείο μπορεί να επηρεάσει τη θερμοκρασία του, επομένως και τη λειτουργία του. Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείς το ψυγείο σου σε απόσταση τουλάχιστον 10 εκατοστά από τον τοίχο.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Μην ξεχνάς την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή

Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να αφήνεις την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή περισσότερο από όσο χρειάζεται. Όταν η πόρτα είναι ανοιχτή, ο κρύος αέρας μπορεί να διαφύγει και η συσκευή σου θα πρέπει να κρυώσει ξανά, χρησιμοποιώντας περισσότερη ενέργεια. Πάρε αυτό που χρειάζεσαι από το ψυγείο και κλείσε αμέσως την πόρτα.

Ρύθμισε τη θερμοκρασία

Εάν ρυθμίσεις το ψυγείο και τον καταψύκτη σου στη σωστή θερμοκρασία, θα διασφαλίσεις ότι δεν θα σπαταλάει πολλή ενέργεια για να διατηρήσει τα τρόφιμα δροσερά. Οι ειδικοί έχουν αναφέρει ότι ιδανική θερμοκρασία για να διατηρήσεις το ψυγείο σου είναι μεταξύ 3 και 5°C και για τον καταψύκτη είναι -18°C.

Διατήρησε το ψυγείο σου καθαρό

Την επόμενη φορά που θα καθαρίσεις το εσωτερικό του ψυγείου σου, προσπάθησε να μην ξεχνάς το πίσω μέρος του. Εάν συσσωρευτεί σκόνη στα πηνία του συμπυκνωτή, αυτό μπορεί να εμποδίσει τη σωστή ψύξη της συσκευής.

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο