22.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Tronsmart T7 Mini: Το αγαπημένο μικρό ηχείο του φετινού καλοκαιριού!

Η Tronsmart διευρύνει συνέχεια τη γκάμα των μικρών φορητών της ηχείων. Πρόσφατα παρουσίασε το νέο φορητό Bluetooth ηχείο T7 Mini. Πρόκειται για το μικρότερο μοντέλο της νέας σειράς Bluetooth ηχείων, με το όνομα Τ7. Αυτή η σειρά είναι ουσιαστικά η επόμενη γενιά ηχείων, μετά την πολύ πετυχημένη σειρά Τ6. Τα βασικά γνωρίσματα των ηχείων σειράς Τ6 και Τ7 είναι το κυλινδρικό σχήμα και η 360ο μετάδοση του ήχου. Οι βελτιώσεις της σειράς Τ7 είναι αρκετές με πιο προφανή την προσθήκη χρωματιστού φωτισμού LED.  Το Τ7 Mini είναι ένα νέο σούπερ φορητό ηχείο με ελκυστική εμφάνιση και τιμή που θα θέλουν όλοι να το αποκτήσουν! Έχει μεγάλη αυτονομία που φτάνει τις 18 ώρες συνεχούς ακρόασης και μικρό μέγεθος ώστε να μεταφέρεται εύκολα. Ας το δούμε λίγο καλύτερα.   

Περιγραφή

Το T7 Mini είναι ένα μικρό και πολύ όμορφο ηχείο. Έχει κυλινδρικό σχήμα, λίγο μεγαλύτερο από ένα κουτί γάλα εβαπορέ! Περιμετρικά καλύπτεται από διάτρητο υφασμάτινο πλέγμα. Οι στρογγυλές πλευρές είναι κατασκευασμένες από σιλικόνη. Μπροστά στο ηχείο βλέπουμε το λογότυπο της εταιρείας με μεγάλα γκρι κατακόρυφα γράμματα. Το χρώμα του ηχείου είναι μαύρο. Χαμηλά, στην πίσω πλευρά του, βρίσκεται ένα ελαστικό καπάκι που καλύπτει τις θύρες σύνδεσης του ηχείου. Αυτές είναι: η υποδοχή κάρτας μνήμης micro-SD, η θύρα φόρτισης USB type-C, και η θύρα line-in 3.5 mm. Το καπάκι έχει πάνω χαραγμένο το όνομα του μοντέλου «T7 Mini». Στην πάνω πλευρά και πίσω, το ηχείο διαθέτει ένα πολύ πρακτικό κορδόνι – θηλιά για εύκολη μεταφορά.

Στην πάνω πλευρά του T7 Mini βρίσκονται τα πλήκτρα χειρισμού. Αυτά είναι: Το κουμπί «On/Off» που χρησιμοποιείται και για την εναλλαγή του τρόπου λειτουργίας (Bluetooth, κάρτα μνήμης ή είσοδο ήχου line-in), τα δυο κουμπιά «Μείον» και «Συν» για το χειρισμό της έντασης του ήχου και την επιλογή προηγούμενου και επόμενου κομματιού, το κουμπί «Play» για την έναρξη ή το σταμάτημα αναπαραγωγής, για την απάντηση των τηλεφωνικών κλήσεων και για την ενεργοποίηση του ψηφιακού βοηθού και το κουμπί με το σύμβολο του «Ήλιου» που το χρησιμοποιούμε για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του φωτισμού LED. Πάνω από το κουμπί «Play» βρίσκεται  η ενδεικτική λυχνία του ηχείου. Αυτή ανάβει συνέχεια όταν το ηχείο βρίσκεται σε σύνδεση και αναβοσβήνει όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για σύνδεση. Ακόμα ανάβει με κόκκινο χρώμα κατά τη διάρκεια της φόρτισης και αναβοσβήνει, πάλι με κόκκινο, αν η στάθμη της μπαταρίας είναι χαμηλή. Κάτω από το κουμπί «Play» βρίσκεται το ενσωματωμένο μικρόφωνο. Γύρω από τα κουμπιά χειρισμού υπάρχει ένας φωτεινός δακτύλιος που ανάβει με επτά διαφορετικά χρώματα που εναλλάσσονται (γαλάζιο, μπλε, μωβ, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο), σύμφωνα με τον ρυθμό της μουσικής. Ο διακοσμητικός αυτός φωτισμός μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Εσωτερικά το ηχείο διαθέτει ένα μεγάφωνο με ισχύ 15 W στα 4 Ω και έναν παθητικό θάλαμο για καλύτερη απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων και βαθύτερο μπάσο. Οι διαστάσεις του ηχείου είναι 102 x 108 mm (διάμετρος Χ ύψος) και το βάρος του μόλις 500 gr. Γενικά ο σχεδιασμός του είναι απλός αλλά μοντέρνος ενώ η ποιότητα κατασκευής του είναι άριστη. Το T7 Mini τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου ισχύος 2.500 mAh. Η αυτονομία του  αγγίζει τις 18 ώρες αναπαραγωγής, σε κάθε φόρτιση! Ο χρόνος αυτός επιτυγχάνεται με τον φωτισμό απενεργοποιημένο. Η φόρτιση του ηχείου πραγματοποιείται στα 5V/1A και διαρκεί τρεις ώρες περίπου. Η απόσταση ηχητικής μετάδοσης του ηχείου φτάνει στα 18 μέτρα ανοιχτού χώρου.

Μέσα στην προσεγμένη συσκευασία του, εκτός από το ίδιο το T7 Mini,  θα βρούμε: Το USB type-C καλώδιο φόρτισης, το καλώδιο ήχου mini jack 3.5 mm, το αναλυτικό φυλλάδιο οδηγιών σε επτά γλώσσες, αλλά όχι Ελληνικά, και την κάρτα εγγύησης. Αυτά είναι τοποθετημένα μέσα σε ξεχωριστό κουτί που βρίσκεται πάνω από το ηχείο. Το προϊόν έχει εγγύηση ενός έτους η οποία μπορεί να επεκταθεί άλλους έξι μήνες, αν το δηλώσουμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

 Χαρακτηριστικά – Λειτουργίες

Το Tronsmart T7 Mini έχει τρεις τρόπους λειτουργίας. Είτε ασύρματα μέσω σύνδεσης Bluetooth, είτε μέσω καλωδίου ήχου στην στερεοφωνική είσοδο line-in των 3,5 mm ή τέλος μέσω κάρτας micro-SD στην οποία έχουμε γράψει αρχεία ήχου mp3. Ακόμα μπορεί να λειτουργήσει κι ως Bluetooth hands free. Συγκεκριμένα αν έχουμε μια κλήση την στιγμή που ακούμε μουσική, το ηχείο αυτόματα σταματάει την αναπαραγωγή και μπαίνει σε λειτουργία hands free, οπότε μπορούμε να απαντήσουμε στην κλήση. Όταν τελειώσουμε την συνομιλία μας, συνεχίζει αυτόματα την μουσική. Η συνομιλία μέσω της λειτουργίας hands free γίνεται μια χαρά και ο συνομιλητής μας ακούει περίφημα.

Ο ήχος του T7 Mini είναι καταπληκτικός! Παρά το μικρό του μέγεθος, αποδίδει άριστα τις χαμηλές συχνότητες. Προσφέρει πραγματικά βαθύ και ισορροπημένο μπάσο! Γενικά το ηχείο αποδίδει άριστα σε όλο το φάσμα των ηχητικών συχνοτήτων. Ο ήχος παραμένει διαυγής και χωρίς παραμορφώσεις, ακόμα και στο μέγιστο της έντασης. Το ηχείο μπορεί άνετα να «γεμίσει» με μουσική τον χώρο γύρο από αυτό, αφού λόγω του κυλινδρικού του σχήματος διαχέει τον ήχο περιμετρικά.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτού του ηχείου, είναι η τεχνολογία True Wireless Stereo (TWS) που υποστηρίζει. Μπορούμε δηλαδή να συνδέσουμε δύο ηχεία T7 Mini μεταξύ τους και το ένα θα λειτουργεί σαν αριστερό ηχείο και το άλλο σαν δεξί. Έτσι θα έχουμε μια πραγματικά στερεοφωνική τρισδιάστατη απόδοση ήχου στον χώρο μας. H λειτουργία TWS είναι διαθέσιμη μόνο κατά την αναπαραγωγή μέσω Bluetooth. Αν χρησιμοποιούμε το ηχείο για αναπαραγωγή μέσω καλωδίου, η λειτουργία TWS απενεργοποιείται.

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη λειτουργία TWS αφού η εταιρεία μας έστειλε δύο ηχεία Tronsmart T7 Mini. Για να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία TWS δεν πρέπει να είναι κάποιο από τα δύο ηχεία συνδεδεμένο με το κινητό μας ή άλλη συσκευή. Η διαδικασία σύνδεσης είναι πολύ απλή. Ξεκινάμε ενεργοποιώντας και τα δύο ηχεία. Στη συνέχεια πατάμε δύο φορές το κουμπί «On/Off» και στα δύο ηχεία. Τότε οι λυχνίες και των δύο ηχείων αναβοσβήνουν σε λευκό χρώμα. Μόλις η σύνδεση πραγματοποιηθεί, η λυχνία του ενός ηχείου μένει μόνιμα αναμμένη ενώ του άλλου συνεχίζει να αναβοσβήνει. Αυτό το δεύτερο ηχείο θα συνδεθεί στη συνέχεια με το κινητό μας, το tablet ή κάποια άλλη Bluetooth συσκευή. Το ηχείο που συνδέεται με το κινητό είναι το δεξί κανάλι και το άλλο το αριστερό.  Μόλις η σύνδεση με το κινητό πραγματοποιηθεί, οι λυχνίες και των δύο ηχείων γίνονται μπλε. Για να έχουμε την τέλεια στερεοφωνική απόδοση είναι σημαντικό να τοποθετήσουμε τα ηχεία σωστά. Το δεξί κανάλι στα δεξιά μας και το αριστερό στα αριστερά μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιο ηχείο είναι το δεξί και ποιο το αριστερό. Όταν τα δύο ηχεία T7 Mini είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, ότι ρύθμιση κάνουμε στο ένα γίνεται και στο άλλο. Αν αυξήσουμε δηλαδή ή μειώσουμε τον ήχο στο ένα ηχείο, αυτό θα γίνει και στο άλλο. Αν πατήσουμε το κουμπί «On / Off» του ενός, θα κλείσει και το άλλο. Αν θέλουμε να απενεργοποιήσουμε τη λειτουργία TWS, αρκεί να πατήσουμε δύο φορές το κουμπί «On/Off» σε οποιοδήποτε από τα δύο ηχεία.

Η λειτουργία TWS είναι πραγματικά πολύ αποδοτική αφού όταν ο στερεοφωνικός ήχος προέρχεται από δύο διαφορετικές πηγές (ηχεία), η στερεοφωνική αίσθηση είναι πιο ολοκληρωμένη και η «θέση» του κάθε μουσικού οργάνου στην ορχήστρα γίνεται απόλυτα αντιληπτή. Ο ήχος έχει καλύτερη διάχυση στο χώρο και η πραγματική τρισδιάστατη απόδοσή του χαϊδεύει ευχάριστα τα αυτιά μας. Πραγματικά! Η στερεοφωνική λειτουργία είναι πιο ρεαλιστική όταν παράγεται από δύο ηχεία που είναι τοποθετημένα σε ίση απόσταση από τον ακροατή.

Όπως ήδη αναφέραμε, το ηχείο αυτό είναι εξοπλισμένο με έναν φωτεινό δακτύλιο που ανάβει με έξι διαφορετικά χρώματα, σύμφωνα με τον ρυθμό της μουσικής, κάνοντας τα πάρτι μας πιο παιχνιδιάρικα και τη μουσική πιο ζωντανή και πιο ελκυστική! Το T7 Mini διαθέτει Bluetooth τελευταίας έκδοσης 5.3! Προσφέρει έτσι πολύ γρήγορες και απόλυτα σταθερές συνδέσεις, ενώ καταναλώνει τη λιγότερη δυνατή ενέργεια. Το ηχείο αυτό διαθέτει πιστοποίηση IPX7. Έτσι μπορούμε να το παίρνουμε μαζί μας παντού! Στην παραλία, στην πισίνα, στο γυμναστήριο, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα χαλάσει από το νερό και την υγρασία. Μπορούμε να το βάλουμε άφοβα κάτω από το νερό (όχι θαλασσινό), σε βάθος μέχρι ένα μέτρο και για μέχρι μισή ώρα. Το ηχείο είναι ακόμα συμβατό με τους ψηφιακούς ηχητικούς βοηθούς της Microsoft, της Apple και την Google. Πατώντας δύο φορές το κουμπί «Play», ενώ το ηχείο είναι σε σύνδεση, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την λειτουργία του ηχητικού ψηφιακού βοηθού. Αν για οποιοδήποτε λόγο το ηχείο δεν λειτουργεί σωστά μπορούμε να του κάνουμε reset πατώντας το κουμπί «Play» για οκτώ δευτερόλεπτα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε με παραστατικό τρόπο όλες τις λειτουργίες του Τ7 Mini.

Συμπέρασμα

Το Bluetooth ηχείο Tronsmart T7 Mini είναι πραγματικά μια άριστη επιλογή για όσους χρειάζονται ένα ασύρματο ηχείο που θα το παίρνουν παντού μαζί τους για να ακούνε μουσική. Ο ήχος του είναι δυνατός και καθαρός ενώ προσφέρει μεγάλη αυτονομία 18 ωρών συνεχούς αναπαραγωγής! Διαθέτει πολύ όμορφο φωτισμό που αναβοσβήνει σε πολλά χρώματα σύμφωνα με τον ρυθμό της μουσικής και είναι πολύ οικονομικό. Είναι λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκτήσουμε δύο τέτοια ηχεία. Έτσι θα μπορέσουμε να απολαύσουμε πραγματική ασύρματη στερεοφωνική μουσική! Αυτό το καταπληκτικό ηχείο μπορούμε να το παραγγείλουμε σήμερα από το Geekbuying με έκπτωση 32%, δηλαδή με τιμή χαμηλότερη από 27,00 €! Τα έξοδα αποστολής είναι δωρεάν.

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο