22.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ηχείο Tronsmart T7: Δυνατός ήχος και μεγάλη φορητότητα!

Η Tronsmart αρχίζει σιγά σιγά να εμπλουτίζει τη νέα σειρά T7 ηχείων με νέα μοντέλα. Έτσι μετά το T7 Mini που ήδη παρουσιάσαμε, κυκλοφόρησε το νέο μέλος της σειράς, το Tronsmart T7. Αυτή η σειρά είναι ουσιαστικά η επόμενη γενιά ηχείων, μετά την πολύ πετυχημένη σειρά Τ6. Τα βασικά γνωρίσματα των ηχείων σειράς Τ6 και Τ7 είναι το κυλινδρικό σχήμα και η 360ο μετάδοση του ήχου. Οι βελτιώσεις της σειράς Τ7 είναι αρκετές με πιο προφανή την προσθήκη χρωματιστού φωτισμού LED.  Το Tronsmart Τ7 είναι ένα νέο ηχείο με απλή, μοντέρνα εμφάνιση και δυνατό ήχο. Ακόμα είναι σχετικά μικρό και ελαφρύ, οπότε το παίρνουμε εύκολα μαζί μας και έχει μεγάλη αυτονομία που φτάνει τις 12 ώρες. Ας το δούμε λίγο καλύτερα.   

Περιγραφή

Το Tronsmart T7 είναι όμορφο και μοντέρνο. Το σχήμα του είναι κυλινδρικό και περιμετρικά καλύπτεται από διάτρητο πλέγμα το οποίο διακόπτεται από μια λωρίδα με ελαστική υφή. Σε αυτή τη λωρίδα βρίσκονται τα κουμπιά χειρισμού και το ελαστικό καπάκι που καλύπτει τις θύρες σύνδεσης του ηχείου. Κάτω από το καπάκι βρίσκουμε τη θύρα φόρτισης USB type-C, τη λυχνία φόρτισης και την υποδοχή κάρτας μνήμης micro SD. Πάνω από τη λωρίδα με τα κουμπιά υπάρχει ένα πολύ πρακτικό κορδόνι – θηλιά για την εύκολη μεταφορά το ηχείου. Στην πάνω πλευρά του ηχείου υπάρχει ένα μεγάλο πλαστικό περιστρεφόμενο κουμπί που χρησιμεύει για την αυξομείωση του ήχου, όταν το περιστρέφουμε. Το κουμπί αυτό έχει πάνω του το λογότυπο της εταιρείας και διαθέτει περιμετρικό φωτισμό LED σε διάφορα χρώματα (γαλάζιο, μπλε, μωβ, κόκκινο, κίτρινο, λαχανί και πράσινο) που του δίνει ένα πραγματικά ξεχωριστό στυλ. Στην κάτω πλευρά του ηχείου βρίσκεται ένα κυκλικό subwoofer και τέσσερα ελαστικά πέλματα στήριξης. Χαμηλά στο σώμα του ηχείου θα βρούμε δύο σειρές από γρίλιες που διευκολύνουν την καλύτερη διάχυση του ήχου που παράγεται από το subwoofer.

Τα κουμπιά χειρισμού του T7 είναι διαδοχικά: Το κουμπί «On/Off» που χρησιμοποιείται και για την εναλλαγή του τρόπου λειτουργίας (Bluetooth ή κάρτα μνήμης) αλλά και για την διαχείριση του φωτισμού, το κουμπί «<<» για την επιλογή  προηγούμενου κομματιού, το κουμπί «Play» για την έναρξη ή το σταμάτημα αναπαραγωγής, για την απάντηση ή απόρριψη των τηλεφωνικών κλήσεων και για την ενεργοποίηση του ψηφιακού βοηθού, το κουμπί «>>» για την επιλογή  επόμενου κομματιού και το κουμπί με το λογότυπο «SoundPulse™» που το χρησιμοποιούμε για την ενεργοποίηση της ομώνυμης λειτουργίας (θα μιλήσουμε παρακάτω) και για την εναλλαγή των διαφόρων επιλογών του Equalizer. Οι διαστάσεις του ηχείου είναι 78 Χ 216 mm (διάμετρος Χ ύψος) και το βάρος του στα 870 gr. Το κυλινδρικό σχήμα του, ο συμπαγής σχεδιασμός και το κορδόνι μεταφοράς που διαθέτει, αυξάνουν σημαντικά την φορητότητά του.

Εσωτερικά το ηχείο διαθέτει, δύο κυκλικές μονάδες ήχου και η συνολική ισχύς του φτάνει στα 30 Watts. Ακόμα διαθέτει δύο παθητικούς θαλάμους και ένα subwoofer στη βάση του, για καλύτερη απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων και βαθύτερο μπάσο. Τα μεγάφωνα και οι παθητικοί θάλαμοι είναι τοποθετημένοι αντικριστά για καλύτερη διάχυση του ήχου, γύρω από το ηχείο. Το T7 τροφοδοτείται από μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου ισχύος 4.000 mAh, που του δίνει αυτονομία λειτουργίας που αγγίζει τις 12 ώρες αναπαραγωγής σε κάθε πλήρης φόρτιση. Αν έχουμε ενεργοποιημένο τον φωτισμό LED, η αυτονομία πέφτει στις 4 ώρες. Η μπαταρία φορτίζεται πλήρως σε τρεις ώρες περίπου, στα 5V/2A. Κατά τη διάρκεια της φόρτισης η ενδεικτική λυχνία ανάβει κόκκινη και σβήνει όταν η φόρτιση ολοκληρωθεί. Η απόσταση ηχητικής μετάδοσης του ηχείου φτάνει στα 18 μέτρα ανοιχτού χώρου.

Μέσα στην προσεγμένη συσκευασία του, εκτός από το ίδιο το T7,  θα βρούμε: Το USB type-C καλώδιο φόρτισης, το αναλυτικό φυλλάδιο οδηγιών σε επτά γλώσσες, αλλά όχι Ελληνικά, την κάρτα εγγύησης και μια κάρτα στην οποία περιγράφεται τι ακριβώς σημαίνει η τεχνολογία SoundPulse™ της Tronsmart. Τα φυλλάδια είναι τοποθετημένα μέσα σε ξεχωριστό κουτί που βρίσκεται κάτω από το ηχείο και το καλώδιο φόρτισης σε άλλο κουτί που βρίσκεται δίπλα στο ηχείο. Το προϊόν έχει εγγύηση ενός έτους η οποία μπορεί να επεκταθεί άλλους έξι μήνες, αν το δηλώσουμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

 Χαρακτηριστικά – Λειτουργίες

Το Tronsmart T7 λειτουργεί με δύο τρόπους. Είτε ασύρματα μέσω σύνδεσης Bluetooth, είτε μέσω κάρτας micro-SD στην οποία έχουμε γράψει αρχεία ήχου mp3. Ακόμα μπορεί να λειτουργήσει κι ως Bluetooth hands free. Συγκεκριμένα αν έχουμε μια κλήση την στιγμή που ακούμε μουσική, το ηχείο αυτόματα σταματάει την αναπαραγωγή και μπαίνει σε λειτουργία hands free, οπότε μπορούμε να απαντήσουμε στην κλήση. Όταν τελειώσουμε τη συνομιλία μας, συνεχίζει αυτόματα τη μουσική. Η συνομιλία μέσω της λειτουργίας hands free γίνεται μια χαρά και ο συνομιλητής μας ακούει περίφημα.

Ο ήχος του T7 είναι καταπληκτικός! Παρά το συμπαγές του μέγεθος, αποδίδει άριστα τις χαμηλές συχνότητες. Προσφέρει πραγματικά βαθύ και γεμάτο μπάσο! Γενικά το ηχείο αποδίδει άριστα σε όλο το φάσμα των ηχητικών συχνοτήτων. Ο ήχος παραμένει διαυγής και χωρίς παραμορφώσεις, ακόμα και στο μέγιστο της έντασης. Το ηχείο μπορεί άνετα να «γεμίσει» με μουσική τον χώρο γύρω από αυτό, αφού λόγω του κυλινδρικού του σχήματος διαχέει τον ήχο περιμετρικά. Αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα οφείλεται στην τεχνολογία SoundPulse™ της Tronsmart και στον τρόπο που είναι τοποθετημένα τα μεγάφωνα, οι παθητικοί θάλαμοι και το subwoofer. Χάρις σε αυτά ο ήχος είναι δυνατότερος και με μεγαλύτερη ισχύ από τα ηχεία του ανταγωνισμού. Το ηχητικό φάσμα διευρύνεται και ενισχύεται η στερεοφωνική αίσθηση. Έχουμε ήχο με  βαθύτερα μπάσα και ταυτόχρονα υψηλής καθαρότητας φωνητικά. Έτσι δημιουργείται ένα άριστο ηχητικό αποτέλεσμα που διαχέεται σε όλο τον χώρο, σε γωνία 360ο..

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτού του ηχείου, είναι η τεχνολογία True Wireless Stereo (TWS) που υποστηρίζει. Μπορούμε δηλαδή να συνδέσουμε δύο ηχεία T7 μεταξύ τους και το ένα θα λειτουργεί σαν αριστερό ηχείο και το άλλο σαν δεξί. Έτσι θα έχουμε μια πραγματικά στερεοφωνική τρισδιάστατη απόδοση ήχου στον χώρο μας. Η λειτουργία αυτή είναι πραγματικά πολύ αποδοτική αφού όταν ο στερεοφωνικός ήχος προέρχεται από δύο διαφορετικές πηγές (ηχεία), η στερεοφωνική αίσθηση είναι πιο ολοκληρωμένη και η «θέση» του κάθε μουσικού οργάνου στην ορχήστρα γίνεται απόλυτα αντιληπτή. Ακόμα η στερεοφωνική λειτουργία γίνεται πιο ρεαλιστική.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του T7 είναι η δυνατότητα να μπορούμε να το ρυθμίζουμε μέσω εφαρμογής από το κινητό. Πρόκειται για την εφαρμογή Tronsmartκαι είναι διαθέσιμη για Android και για iOS. Με αυτή μπορούμε να βλέπουμε την στάθμη της μπαταρίας του, να ενημερώνουμε το firmware και να βλέπουμε τις οδηγίες χρήσης. Ακόμα μπορούμε να επιλέξουμε τους δύο τρόπους λειτουργίας του ηχείου, Bluetooth ή micro-SD αλλά και να ρυθμίσουμε τη λειτουργία TWS. Η εφαρμογή μας προσφέρει ακόμα προκαθορισμένες ρυθμίσεις Equalizer, ανάλογα με τη μουσική που ακούμε και τις προτιμήσεις μας. Υπάρχουν οι επιλογές: Default, SoundPulse™, Deep Bass, Classical, Rock και Customize. Με την τελευταία επιλογή μπορούμε να ορίσουμε μια προσωπική ρύθμιση Equalizer, μετακινώντας τους πέντε διακόπτες του ηχητικού γραφήματος που εμφανίζεται. Να σημειώσουμε ότι το T7 είναι το πρώτο ηχείο της Tronsmart που υποστηρίζουν τη λειτουργία δημιουργίας προσωπικής ρύθμισης της Ισοστάθμισης Ήχου (Equalizer), εκτός από τις προκαθορισμένες επιλογές. Η ύπαρξη αυτής της λειτουργίας πραγματικά απογειώνει τη χρηστικότητα του ηχείου! Τέλος, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το ηχείο μέσα από την εφαρμογή.

Όπως ήδη αναφέραμε, το ηχείο αυτό είναι εξοπλισμένο με έναν φωτεινό δακτύλιο που ανάβει σε επτά διαφορετικά χρώματα. Ο φωτισμός έχει διάφορους τρόπους λειτουργίας: Εναλλαγή των χρωμάτων διαδοχικά, πολύχρωμη λειτουργία σε μορφή ουράνιου τόξου, πολύχρωμος φωτισμός σύμφωνα με τον ρυθμό της μουσικής και απενεργοποίηση. Ο φωτισμός κάνει πραγματικά τη μουσική πιο ζωντανή και πιο ελκυστική! Το T7 διαθέτει Bluetooth τελευταίας έκδοσης 5.3. Προσφέρει έτσι πολύ γρήγορες και απόλυτα σταθερές συνδέσεις, ενώ καταναλώνει τη λιγότερη δυνατή ενέργεια. Το ηχείο αυτό διαθέτει πιστοποίηση IPX7. Έτσι μπορούμε να το παίρνουμε μαζί μας παντού! Στην παραλία, στην πισίνα, στο γυμναστήριο, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα χαλάσει από το νερό και την υγρασία. Το ηχείο είναι ακόμα συμβατό με τους ψηφιακούς ηχητικούς βοηθούς της Microsoft, της Apple και την Google. Πατώντας δύο φορές το κουμπί «Play», ενώ το ηχείο είναι σε σύνδεση, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την λειτουργία του ηχητικού ψηφιακού βοηθού. Αν για οποιοδήποτε λόγο το ηχείο δε λειτουργεί σωστά μπορούμε να του κάνουμε reset πατώντας το κουμπί «Play» για οκτώ δευτερόλεπτα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε με παραστατικό τρόπο όλες τις λειτουργίες του Tronsmart Τ7.

Συμπέρασμα

Το Bluetooth ηχείο Tronsmart T7 είναι πραγματικά μια άριστη επιλογή. Είναι ένα δυνατό ασύρματο ηχείο που  προσφέρει καθαρό, γεμάτο ήχο με βαθύ μπάσο. Συγχρόνως το κυλινδρικό σχήμα του, ο συμπαγής σχεδιασμός και το κορδόνι μεταφοράς που διαθέτει αυξάνουν σημαντικά τη δυνατότητα μεταφοράς του. Προσφέρει μεγάλη αυτονομία 12 ωρών συνεχούς αναπαραγωγής, χειρισμό μέσω εφαρμογής από το κινητό και διαθέτει πολύ όμορφο φωτισμό που αναβοσβήνει σε πολλά χρώματα σύμφωνα με τον ρυθμό της μουσικής. Το κόστος αυτού του καταπληκτικού ηχείου είναι μόλις στα 50 €, σε τιμή προσφοράς, με δωρεάν τα έξοδα αποστολής. Η τιμή του σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι πολύ χαμηλή οπότε αξίζει πραγματικά η αγορά του. Μπορούμε να το παραγγείλουμε σήμερα από το Geekbuying.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο