24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η TMSC καλύπτει το 100% της αγοράς στα 7nm!

Εάν δεν το ξέρετε, δύο είναι οι βασικές εταιρείες παραγωγής chipset, η TMSC και Samsung. Την πέμπτη 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε διάσκεψη επενδυτών στην TSMC, όπου ανακοινώθηκαν πολλά και σοβαρά πράγματα. Το πιο σοβαρό είναι η είσοδος της εταιρείας στα 7nm.

Το ότι είναι η TMSC να μπει στα 7nm σας το είχαμε πει εδώ και κάμποσο καιρό. Στη συνέλευση επενδυτών που έγινε, αναφέρθηκε ότι η TSMC αναμένει το 2018 τα έσοδα της ν’ αυξηθούν κατά 10-15%. Πηγή δεν θα είναι μόνο τα κινητά, αλλά από High Performance Computing, IoT πράγματα, αυτόματη οδήγηση αυτοκινήτου και άλλα πολλά.

Η TSMC αποκάλυψε επίσης ότι είχε πρόοδο σχετικά με την 7nm τεχνολογία, ενώ ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχει λάβει παραγγελίες από περισσότερους από 50 πελάτες, που καλύπτουν τα έξυπνα τηλέφωνα, κονσόλες παιχνιδιών, επεξεργαστές, εφαρμογές AI, bitcoin μηχάνημα εξόρυξης.

Μάλιστα ο Zhang Zhong Mou ισχυρίστηκε ότι η TSMC έχει το 100% μερίδιο της αγοράς των 7nm, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Samsung δεν έχει ακόμη παραγγελία στα 7nm, καθώς όπως έχει δηλώσει και η ίδια, μέχρι στιγμής αδυνατεί να φτάσει εκεί και μάλλον θα μείνει για τώρα στα 8nm.

Αυτό που ξέρουμε πάντως ότι είτε πρόκειται για το μέλλον της νέας ναυαρχίδας της Qualcomm (Snapdragon 855) ή το τσιπ επόμενης γενιάς της Apple (Α12), θα είναι αποκλειστικά σε 7nm διαδικασία από την TSMC.

Η TSMC αναφέρει ότι η παραγωγή των 7nm θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, φτάνοντας στη μέγιστη παραγωγή κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018, με αύξηση των εσόδων της εταιρείας αναλογικά κατά 10%!

Φυσικά, η TSMC θα συνεχίσει να προωθεί και τη διαδικασία των 10nm για όποιον θέλει πιο φθηνούς επεξεργαστές, αυξάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το μερίδιο των εσόδων.

Διαβάστε επίσης: Xiaomi Mi7 – Νέο render δείχνει να είναι ανεστραμμένη έκδοση του Mi Mix 2!

Δυστυχώς όμως σας έχω και κακά νέα, καθώς η τιμή των δίσκων πυριτίου αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται το 2018 με το μικτό περιθώριο κέρδους της TSMC να μειώνεται κατά 0,5-1,0 ποσοστιαίες μονάδες.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο