17.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Nokia θέλει να σώζει ζωές!

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών αναπτύσσει μια σειρά από προηγμένες ιατρικές εφαρμογές.

Τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσε στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Ρατζίβ Σούρι, όχι για ανακοινώσεις που να σχετίζονται με τα κινητά τηλέφωνα αλλά για την ανάπτυξη νέων επαναστατικών ιατρικών συστημάτων και εφαρμογών. Ο Σούρι ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δημιούργησε ένα νέο τμήμα ανάπτυξης ιατρικών τεχνολογιών. Όπως ανέφερε ήδη το τμήμα έχει ξεκινήσει να εργάζεται και αναπτύσσει μια τεχνολογία που θα ενσωματώνεται στα ρούχα (π.χ ένα τσιπ που θα βρίσκεται στο μανίκι μιας μπλούζας) και θα κάνει ελέγχους στον οργανισμό των χρηστών αναζητώντας έγκαιρα τα ίχνη του καρκίνου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Nokia το σύστημα αυτό θα αναζητά βιοδείκτες οι οποίοι θα επιτρέπουν στους γιατρούς να διαπιστώνουν ότι κάποια κύτταρα έχουν αρχίσει να δείχνουν σημάδια μετατροπής τους σε καρκινικά. Στόχος των δημιουργών είναι το σύστημα αυτό να εντοπίζει τους όγκους μήνες πριν αυτοί σχηματιστούν!

Διαβάστε επίσης: Κάντε οικονομικά τις αγορές σας από το Gearbest σε Xiaomi προϊόντα με τα κουπόνια του iTechNews.gr

Ο Σούρι είπε επίσης ότι στα σχέδια του νέου τμήματος είναι η ανάπτυξη νέων εφαρμογών τηλειατρικής που θα επιτρέπουν να γίνονται ακόμη και χειρουργικές επεμβάσεις με τους γιατρούς να βρίσκονται μακριά από τον ασθενή. Η εταιρεία θέλει επίσης να αναπτύξει τεχνολογία που θα συνδέει τα ασθενοφόρα με τα νοσοκομεία έτσι ώστε όταν μεταφέρεται ένας ασθενής μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο να έχουν φτάσει στους γιατρούς που θα τον παραλάβουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Via

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο