15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Galaxy S23 Ultra: Φέρνει τα πάνω κάτω με τις επιδόσεις του

Η οικογένεια Samsung Galaxy S23 φέρεται να τροφοδοτείται από το τσιπ Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 σε όλες τις αγορές και ενώ λίγες μέρες πριν, το απλό Galaxy S23 εμφανίστηκε στο Geekbench με εντυπωσιακή βαθμολογία τώρα, το Galaxy S23 Ultra έχει επίσης εμφανιστεί στο τον ιστότοπο συγκριτικής αξιολόγησης.

Σε αντίθεση με ό,τι είχαν παρουσιάσει ορισμένες αναφορές, το επόμενο τσιπ υψηλής ποιότητας της Qualcomm θα έρθει με τριπλό cluster, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι φήμες ήταν εντελώς ψευδείς, καθώς ο κατασκευαστής τσιπ φαίνεται να έχει τροποποιήσει την προσέγγισή του.

Αντί για έναν πυρήνα υψηλής ταχύτητας, τρεις μεσαίους πυρήνες και τέσσερις πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης, η Qualcomm επέλεξε έναν πυρήνα εφαρμογών υψηλής ισχύος που λειτουργεί στα 3,36GHz, τέσσερις πυρήνες μεσαίας κατηγορίας που λειτουργούν στα 2,80GHz και τρεις μικρούς πυρήνες με ταχύτητα 2,02GHz.

Αυτή η διευθέτηση προφανώς έχει κάνει μια μεγάλη διαφορά, τουλάχιστον όσον αφορά τις βαθμολογίες αναφοράς που επιβεβαιώνονται, οι οποίες δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την καθημερινή απόδοση.

Το MySmartPrice βρήκε το μοντέλο του Galaxy S23 Ultra με προορισμό τις ΗΠΑ με αριθμό μοντέλου SM-S918U στο Geekbench. Πήρε 1.521 βαθμούς στη δοκιμή ενός πυρήνα και βαθμολογία 4.689 στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων. Για σύγκριση, το S22 Ultra πήρε 1.157 και 3.307 βαθμούς στην ίδια δοκιμή.

Galaxy S23 Ultra

Περιττό να πούμε ότι η απόδοση φαίνεται να έχει αυξηθεί σημαντικά και δεδομένου ότι αυτή ήταν πιθανώς μια μη τελική έκδοση και υπάρχουν περισσότερες βελτιστοποιήσεις λογισμικού που πρέπει να γίνουν, η έκδοση κυκλοφορίας θα πρέπει να έχει ακόμη καλύτερη βαθμολογία. Το μοντέλο που δοκιμάστηκε είχε 8GB RAM, αλλά η Samsung πιθανότατα θα πουλήσει και μια έκδοση με 12GB. Η απόδοση του τηλεφώνου πιθανώς θα ενισχυθεί περαιτέρω από τη νέα τεχνολογία LPDDR5X DRAM που ανακοίνωσε η Samsung πριν από λίγες μέρες.

Με τις εξαιρετικές επιδόσεις έρχεται και η μεγάλη ανησυχία για υπερθέρμανση, αλλά δεδομένου ότι ο Snapdragon 8 Gen 2 πιθανότατα θα κατασκευαστεί από την TSMC και όχι από τη Samsung, αυτό δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα.

Το Galaxy S23 Ultra ακούγεται σαν ένα πολλά υποσχόμενο τηλέφωνο που θα ξεπεράσει εύκολα τα καλύτερα τηλέφωνα του 2022. Αναμένεται να διαθέτει κορυφαία κάμερα 200MP και πιο εκλεπτυσμένο σχεδιασμό από το απερχόμενο μοντέλο. Η οθόνη 6,8 ιντσών του προκατόχου του και η μπαταρία των 5.000mAh θα παραμείνουν. Η Samsung αναμένεται να ανακοινώσει τη συσκευή στις αρχές του επόμενου έτους.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο