16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Xiaomi Mi A1 – Δόθηκε στο κοινό ο πηγαίος κώδικας Kernel

Το 2017, η Xiaomi και η Google συνεργάστηκαν στην δημιουργία ενός Android One, το A1, το οποίο είναι στην πραγματικότητα το Xiaomi Mi 5X. Η βασική διαφορά των δύο κινητών όμως είναι ότι το Α1 δεν έχει εγκαταστημένη την MIUI, αλλά καθαρό Android. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δίνονται οι αναβαθμίσεις στο κινητό πιο γρήγορα απ’ ότι στα υπόλοιπα κινητά της εταιρείας. Σήμερα όμως η Xiaomi προχώρησε ακόμα περαιτέρω, δίνοντας στη δημοσιότητα τον κώδικα Kernel του κινητού. Τι σημαίνει αυτό…διαβάστε αμέσως τώρα!

Η αλήθεια είναι ότι το Mi A1 έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά μέχρι στιγμής με τις αναβαθμίσεις. Με δύο αναβαθμίσεις που αποσύρθηκαν από την εταιρεία και μία τρίτη που ενώ παντού (και εμείς το γράψαμε ουσιαστικά πρώτοι), έχει δοθεί αλλά τουλάχιστον Ελλάδα ακνείς δεν έχει πάρει ακόμα, η απόφαση για την απελευθέρωση του πηγαίου κώδικα του πυρήνα, σίγουρα ήταν μία κίνηση που δεν μας έχει συνηθίσει να την κάνει, αφού πάντα αργεί…πολύ!

Με τον πηγαίο κώδικα προς κατέβασμα απ’ όλους, οι προγραμματιστές θα μπορούν πια με μεγάλη ευκολία να έχουν πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου και να φτιάξουν custom rom που θα δουλεύουν όλα μια χαρά. Έτσι θα μπορούμε να δούμε να τρέχει πια στο Α1 ακόμα και MIUI!

Μην ξεχνάμε ότι το Xiaomi Mi A1 είναι ένα κινητό με 5.5 ίντσες οθόνη και 1080P ανάλυση, με επεξεργαστή τον Qualcomm Snapdragon 625, με 4GB RAM/64GB ROM, διπλή πίσω κύρια κάμερα των 12MP, ενώ η μπροστινή είναι των 8MP και μπαταρία των 3080mAh.

Διαβάστε επίσης: Επίσημα στην Ελλάδα το νέο Xiaomi Redmi 5A από την Info Quest

Εάν θέλετε να το αποκτήσετε, σας έχω από ένα κουπόνι από Gearbest ή Banggood να διαλέξετε ότι σας βολεύει καλύτερα

[wpcd_coupon id=10640]

[wpcd_coupon id=10591]

Εάν ενδιαφέρεστε να κατεβάσετε και εσείς τον πηγαίο κώδικα Kernel του Xiaomi Mi A1, μπορείτε να το κάνετε από εδώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι τι θα γίνει τελικά ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο