24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ασφαλέστεροι οι δρόμοι: Έρχεται smartwatch που.. ανιχνεύει το αλκοόλ!

Η BYD πήρε έγκριση ευρεσιτεχνίας στην Κίνα για το νέο smartwatch που ανιχνεύει εάν έχει καταναλώσει αλκοόλ ο οδηγός.

Σύμφωνα με αναφορές στα Μ.Μ.Ε. της Κίνας, η BYD κατάφερε να πατεντάρει το νέο της smartwatch, παίρνοντας έγκριση από το εγχώριο γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας. Σύμφωνα με αυτή, το νέο smartwatch μπορεί να ανιχνεύσει εάν ο οδηγός έχει καταναλώσει αλκοόλ.

BYD Tang 2

Το smartwatch της BYD, πέρα από τις κλασικές λειτουργίες που έχουν όλα τα ρολόγια, μετράει τους παλμούς της καρδιάς, την θερμοκρασία του σώματος, το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα και την παρακολουθεί/αναλύει της αρτηριακής πίεσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η BYD παρουσιάζει ένα smartwatch, μιας και τον Νοέμβριο του 2021 μας είχε δείξει ένα τέτοιο που μπορούσε να «επικοινωνήσει» με το αυτοκίνητο, επεμβαίνοντας στο κλείδωμα, την εκκίνηση του κινητήρα, την εύκολη πρόσβαση, την λειτουργία των παραθύρων και το άνοιγμα του χώρου αποσκευών.

Εκείνη την εποχή, το ρολόι της BYD είχε παρουσιαστεί με σκοπό να αντικαταστήσει τα συμβατικά ασύρματα κλειδιά, αλλά το πρότζεκτ πάγωσε και έμεινε στα σκαριά. Η πρόσφατη όμως πατέντα της BYD για το smartwatch είναι αρκετά διαφορετική από την προηγούμενη. Έχει πιο απλή σχεδίαση και μοιάζει περισσότερο με το αντίστοιχο της Apple.

BYD smartwatchΔεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε smartwatch που ανιχνεύουν το αλκοόλ, ενώ σύμφωνα με μελέτες προσφέρουν και μια σχετική ακρίβεια στο αποτέλεσμα που ανακοινώνουν. Υπάρχουν όμως και μερικά smartwatch που διαθέτουν ειδικό στόμιο που φυσάει ο οδηγός και προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ άλλα έχουν αισθητήρες που επιτρέπουν στους χρήστες να μετρούν το επίπεδο μέθης τους.

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν διαθέτουν κάποιο δικό τους smartwatch, αλλά βασίζονται στα υπάρχοντα των γνωστών κατασκευαστών που λειτουργούν με ειδική εφαρμογή για τα μοντέλα τους. Η Volvo, η Mercedes-Benz, η Porsche και η Volkswagen είναι μερικές από τις εταιρείες που επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέσουν το έξυπνο ρολόι τους με τα αυτοκίνητά τους.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο