15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Φακός Cyansky P10: Μικρός, δυνατός και απαραίτητος!

Η εταιρείας CyankyLight προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες όλων των καταναλωτών και γι’ αυτό παρουσιάζει πολλά μοντέλα φακών με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αν επισκεφτούμε την ιστοσελίδα της, θα βρούμε φακούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από επαγγελματίες όπως στρατιωτικούς, καταδρομείς, αστυνομικούς, ιδιωτικούς ερευνητές, μηχανικούς, τεχνικούς αλλά και από χομπίστες όπως κυνηγούς, ψαράδες, ορειβάτες, εκδρομείς υπαίθρου. Έχει ακόμα παρουσιάσει αρκετά μοντέλα φακών για καθημερινή χρήση στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή ακόμα και φακούς που μπορούμε να έχουμε στην τσέπη, μαζί με τα κλειδιά μας! Πρόσφατα κυκλοφόρησε έναν νέο φακό, τον Cyansky P10. Ο φακός αυτός είναι μικρός, κατάλληλος για καθημερινή χρήση και διατίθεται σε τρία χρώματα, μαύρο, κόκκινο και πράσινο. Έχει άριστη ποιότητα κατασκευής, όπως άλλωστε όλα τα προϊόντα της CyankyLight και είναι ο πρώτος φακός της που μπορεί να λειτουργήσει με μια κοινή αλκαλική μπαταρία τύπου ΑΑ. Ας τον δούμε λίγο καλύτερα.


Περιγραφή

Ο Cyansky P10 έχει κυλινδρικό σχήμα. Είναι κατασκευασμένος από σκληρό κράμα αλουμινίου, αεροπορικού τύπου, με βαφή υψηλής αντοχής, σε τρία όμορφα χρώματα, μαύρο, κόκκινο και πράσινο. Τα υλικά κατασκευής του εξασφαλίζουν αξιόπιστη λειτουργία σε όλες τις συνθήκες και για πολλά χρόνια. Είναι μικρός με διαστάσεις: 20,55 x 17,5 x 89,3 mm. Το βάρος του είναι επίσης μικρό, μόλις 31,5 γραμμάρια, χωρίς την μπαταρία. Στο σώμα του έχει αυλακώσεις και έτσι μπορούμε να τον κρατάμε σταθερά, χωρίς να γλιστράει ή να κυλάει, αν τον αφήσουμε πάνω στο τραπέζι. Ακόμα διαθέτει ένα ισχυρό μεταλλικό και ανθεκτικό διπλό κλιπ για να μπορούμε να τον στερεώσουμε στην τσέπη, στην τσάντα ή στο καπέλο. Ο προβολέα του είναι τελευταίας γενιάς, τύπου TIR (Total Internal Reflection) που επιτρέπει την απόλυτη αντανάκλαση του φωτός, για μέγιστη φωτεινότητα χωρίς απώλειες και ομοιόμορφο μοτίβο δέσμης. Μας προσφέρει, δηλαδή, δέσμη σταθερής φωτεινότητας, ακόμα και στη μέγιστη απόσταση. Η φωτεινή πηγή του φακού είναι μια λυχνία τύπου LED Duris P9 της OSRAM, Γερμανικής κατασκευής. Αυτή η λυχνία LED έχει εξαιρετική απόδοση ισχύος και μεγάλη διάρκεια ζωής, έως και 50.000 ώρες.


Το κουμπί λειτουργίας του φακού είναι τοποθετημένο στην πίσω πλευρά του. Κάθε φορά που πατάμε το κουμπί ελαφρά, εναλλάσσονται οι τρεις διαθέσιμες επιλογές φωτεινότητας. Αν πιέσουμε το κουμπί σε βάθος στην επιλεγμένη φωτεινότητα, ο φακός ανάβει μόνιμα. Οι επιλογές φωτεινότητας είναι: Υψηλή με φωτεινότητα 300 lumens και απόσταση δέσμης στα 60 m, Μέση με φωτεινότητα 50 lumens και απόσταση δέσμης στα 34 m, Χαμηλή με φωτεινότητα 3 lumens και απόσταση δέσμης στα 4,6 m. Στην υψηλή φωτεινότητα η αυτονομία του φακού φτάσει στις 3 ώρες, ενώ στις υπόλοιπες φωτεινότητες η αυτονομία είναι 17 ώρες και 168 ώρες αντίστοιχα.

Όπως είπαμε, ο P10 τροφοδοτείται από μια κοινή αλκαλική μπαταρία τύπου ΑΑ. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία νικελίου-υβριδίου μετάλλου (Ni-MH), δηλαδή μια επίσης κοινή επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Μάλιστα, αν χρησιμοποιήσουμε μπαταριά Ni-MH, θα έχουμε μεγαλύτερη φωτεινότητα 350 lumens και απόσταση δέσμης στα 67 m, αλλά μειωμένη αυτονομία στις 2 ώρες.  Όταν η μπαταρία πρέπει να αντικατασταθεί ή να φορτιστεί, ο φακός αναβοσβήνει τρεις φορές, κάθε τρία λεπτά. Βέβαια, για την επαναφορτιζόμενη μπαταρία Ni-MH πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κατάλληλο φορτιστή. Μέσα στη συσκευασία του φακού θα βρούμε: Τον Cyansky P10, μια αλκαλική μπαταρία ΑΑ, το εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά και στα Κινέζικα, την κάρτα εγγύησης, ένα κορδόνι μεταφοράς και τέσσερα εφεδρικά λαστιχάκια στεγανοποίησης. Η CyanskyLight δίνει πέντε χρόνια εγγύηση για τον φακό. Ακόμα προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση του φακού αν αυτός εμφανίσει πρόβλημα τις πρώτες 15 μέρες από την ημερομηνία αγοράς.

Χαρακτηριστικά – Δυνατότητες – Απόδοση

Ο Cyansky P10 είναι ένας μικρός φακός γενικής χρήσης, πολύ πρακτικός και με μεγάλη φωτεινότητα! Έχει, για το μέγεθός του, ισχυρή φωτεινή δέσμη 300 lumens και ικανοποιητική εμβέλεια λειτουργίας που φτάνει στα 6 μέτρα! Το πλάτος της δέσμης του είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να φωτίζει ικανοποιητικά ένα δωμάτιο τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων. Ο φακός είναι κατάλληλος για κάθε ανάγκη στο σπίτι, στη δουλειά, στο αυτοκίνητο, στο εξοχικό, στον κήπο, στην κατασκήνωση, στην εκδρομή, κλπ. Μπορούμε να τον έχουμε στην τσέπη ή στην τσάντα, έτοιμο όποτε χρειαστεί. Το κορδόνι μεταφοράς και το διπλό μεταλλικό κλιπ τον κάνουν ακόμα πιο πρακτικό και εύκολο στη χρήση.

Η δυνατότητα εναλλαγής των βαθμίδων φωτεινότητας μας βοηθάει να προσαρμόσουμε τη δέσμη φωτός στις ανάγκες μας. Αυτό συμβάλει πολύ και στη βελτίωση του χρόνου αυτονομίας του φακού. Με μέγιστη αυτονομία τις 168 ώρες, στη μικρή φωτεινότητα, μπορεί να λειτουργεί πέντε ώρες την ημέρα, για τριάντα μέρες, με την ίδια μπαταρία! Με μια απλή αλκαλική μπαταρία που αγοράζουμε από το περίπτερο, ο P10 είναι έτοιμος για χρήση κάθε στιγμή, χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας να τον κρατάμε φορτισμένο. Αν πάλι θέλουμε περισσότερη οικονομία, μπορούμε να τον λειτουργούμε με επαναφορτιζόμενη μπαταρία Ni-MH. Πραγματικά πολύ πρακτικό!

Ο φακός διαθέτει κατάλληλα ηλεκτρονικά συστήματα προστασίας από αντίστροφη πολικότητα, βραχυκύκλωμα, χαμηλή τάση και υπερθέρμανση. Όταν ανιχνεύσει ότι η τάση της μπαταρίας είναι μικρότερη από 1,1 Volt μειώνει τη φωτεινότητά του στο χαμηλότερο επίπεδο ώστε να αυξηθεί ο χρόνος λειτουργίας. Ακόμα όταν λειτουργεί στην υψηλή φωτεινότητα περισσότερο από 120 δευτερόλεπτα, χαμηλώνει τη φωτεινότητα στα 200 lumens ώστε να αποτρέψει βλάβη της λυχνίας από υπερθέρμανση. Ο Cyansky P10 διαθέτει αδιάβροχη πιστοποίηση IP68 για χρήση σε περιβάλλον με υγρασία και σκόνη. Ακόμα είναι πολύ ανθεκτικός σε πτώσεις. Δεν πρόκειται να πάθει καμία βλάβη αν τον ρίξουμε από ύψος μέχρι δύο μέτρων. Ο φακός αυτός μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε θερμοκρασία από -30ο C ως 50ο C. Πρακτικά δηλαδή λειτουργεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

 

Συμπέρασμα

Ο Cyansky P10 είναι ένας μικρός και εξαιρετικά αποδοτικός φακός. Είναι ποιοτικός και έχει μεγάλη αντοχή για χρήση σε όλες τις συνθήκες. Μπορεί να λειτουργήσει με μια απλή αλκαλική μπαταρία οπότε δε χρειάζεται να νοιαζόμαστε να τον κρατάμε φορτισμένο. Είναι πολύ φωτεινός, με μεγάλη εμβέλεια και αυτονομία και κυκλοφορεί σε τρία πολύ ευχάριστα χρώματα, μαύρο, κόκκινο και πράσινο. Μπορούμε να τον αποκτήσουμε από το επίσημο διαδικτυακό κατάστημα της CyankyLight στο Aliexpress με έκπτωση 30% και δωρεάν έξοδα αποστολής. Η CyanskyLight προσφέρει τρόπο αποστολής απαλλαγμένο από χρεώσεις τελωνείου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο