18.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τύπος πιάστηκε στα κινεζικά σύνορα με 84 λαθραίους SSDs μέσα σε ηλεκτρικό πατίνι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ένας άνδρας συνελήφθη στα σύνορα της ηπειρωτικής Κίνας, προσπαθώντας να περάσει λαθραία στη χώρα 84 NVMe SSD δίσκους της Kingston. Συγκεκριμένα, τους είχε κολλήσει με ταινία και τους έκρυψε μέσα σε ένα ηλεκτρικό πατίνι! Το περιστατικό συνέβη στις 3 Μαρτίου στη διασυνοριακή βιομηχανική ζώνη Zhuhai-Macao, όπου οι τελωνειακοί υπάλληλοι υποψιάστηκαν το σκούτερ και αποφάσισαν να το σαρώσουν με μηχάνημα ακτίνων Χ.

Τύπος πιάστηκε στα κινεζικά σύνορα με 84 λαθραίους SSDs μέσα σε ηλεκτρικό πατίνι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ένα περίεργο αντικείμενο ήταν κρυμμένο στον μπροστινό σωλήνα του σκούτερ, το οποίο όπως αποδείχθηκε ότι ήταν μια δέσμη SSD δίσκων, κολλημένων μεταξύ τους με ταινία. Στη συνέχεια, οι πράκτορες αποσυναρμολόγησαν το σκούτερ και κατέσχεσαν τους δίσκους, οι οποίοι είχαν συνολική αξία περίπου 10.000 δολάρια.

Ο άνδρας συνελήφθη και κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο, το οποίο αποτελεί σοβαρό έγκλημα στην Κίνα. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει κατηγορίες για την αποφυγή φόρων και κανονισμών που σχετίζονται με την απόκρυψη, τη μεταμφίεση ή την απόκρυψη αγαθών πέρα από τα σύνορα. Η ποινή για το λαθρεμπόριο εξαρτάται από τη σοβαρότητα της υπόθεσης, αλλά μπορεί να κυμαίνεται από πρόστιμα έως φυλάκιση.

Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος επιχειρεί να περάσει λαθραία PC hardware στην Κίνα, χρησιμοποιώντας τέτοιους εφευρετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, τον Δεκέμβριο του 2022 σας είχαμε ενημερώσει ότι μια γυναίκα συνελήφθη με 202 επεξεργαστές Intel και 9 iPhones κρυμμένα μέσα σε μια ψεύτικη κοιλιά εγκυμοσύνης! Συνολικά πρόκειται για ένα αρκετά συχνό φαινόμενο στα κινεζικά σύνορα, μεταξύ άλλων χάρη στους υψηλούς φόρους εισαγωγής.

ΠΗΓΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο