22.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Windows 11: Προβλήματα με την ταχύτητα των SSDs και το Wi-Fi μετά το τελευταίο update

Στις αρχές του μήνα η Microsoft κυκλοφόρησε μια νέα μεγάλη ενημέρωση για τα Windows 11, το λεγόμενο Moment 2 update της 22H2 έκδοσης του λειτουργικού συστήματος, το οποίο μεταξύ άλλων έφερε την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης του ChatGPT απευθείας στον γραμμή εργασιών, εμπλούτισε την Phone Link εφαρμογή, αναβάθμισε το Σημειωματάριο, το Snipping Tool, κ.α.

Windows 11: Προβλήματα με την ταχύτητα των SSDs και το Wi-Fi μετά το τελευταίο update

Ωστόσο, όπως φαίνεται η ιστορία επαναλαμβάνεται και αμέσως μετά την άφιξη του update, υπήρξαν και κάποια παράπονα για τεχνικής φύσεως προβλήματα από διάφορους χρήστες, σε σελίδες όπως το Reddit. Ένα από αυτά τα θέματα έχει να κάνει με τους SSDs, αφού οι κάτοχοι συστημάτων με ADATA XPG SX8200 Pro 1 TB δίσκο ανέφεραν δραματικά μειωμένη απόδοση μετά την αναβάθμιση. Το θέμα φαίνεται πως πλήττει και δίσκους άλλων κατασκευαστών, με τη μοναδική λύση για την ώρα να είναι η υποβάθμιση στην προηγούμενη έκδοση των Windows, αν κάποιος δε θέλει να μπλεχτεί με το command line.

Πράγματι και η ίδια η Microsoft επιβεβαίωσε το πρόβλημα, αναφέροντας μέσα από την επίσημη support σελίδα της:

Η αντιγραφή μεγάλων αρχείων πολλών gigabyte (GB) ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο για να ολοκληρωθεί στα Windows 11, έκδοση 22H2. Είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα αντιγράφοντας αρχεία στα Windows 11, έκδοση 22H2 από κοινή χρήση δικτύου μέσω του Server Message Block (SMB), αλλά μπορεί επίσης να επηρεαστεί και η τοπική αντιγραφή αρχείων. Οι συσκευές Windows που χρησιμοποιούνται από καταναλωτές στο σπίτι ή σε μικρά γραφεία δεν είναι πολύ πιθανό να επηρεαστούν από αυτό το πρόβλημα.

Φυσικά, μιας και πρόκειται για «known issue», η Microsoft σκοπεύει να το λύσει ολοκληρωτικά με επερχόμενο update. Για την ιστορία, στο Reddit υπήρξαν αναφορές και για προβλήματα με το Wi-Fi μετά την Moment 2 αναβάθμιση.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο