22.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Όταν το διαμέρισμα ζεσταίνεται με κάρτες γραφικών!

Είμαι σίγουρος ότι θα σας φανεί περίεργος και ίσως αστείος ο τίτλος του θέματος, αλλά δεν είναι! Αιτία του άρθρου αυτού είναι η εκτεταμένη χρήση των γραφικών καρτών για cryptomining με ότι επιπλέον σημαίνει αυτό. Ποιο είναι αυτό το επιπλέον…θερμότητα!

Πρόσφατα ο Anthony Garreffa είχε πει με χιουμοριστικό τρόπο ότι μετά αφού απέκτησε πάνω από 40 κάρτες γραφικών για να κάνει cryptomining στο διαμέρισμα, το παράπλευρο αποτέλεσμα αυτή της κίνησης ήταν η μέση αύξηση της θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι, κατά 2 βαθμούς Κελσίου! Φανταστείτε λοιπόν τι ζέστη μπορεί να βγάζουν τόσες κάρτες γραφικών! Αυτό ασφαλώς δεν είναι αστείο, αφού στην πραγματικότητα, η θέρμανση του hardware ανησυχεί ολοένα και περισσότερο τις εταιρείες ενέργειας.

Η γαλλική εταιρεία Qarnot παρουσίασε ένα νέο προϊόν, το QC-1 που βλέπουμε από πάνω στην φωτογραφία, που είναι συνδυασμός δυνατότητας για cryptomining και θερμαντικού σώματος! Το QC-1 χρησιμοποιεί δύο Sapphire RX 580 μόνο, με κεντρικό επεξεργαστή και τσιπ διαχείρισης ενέργειας, με συνολική κατανάλωση ενέργειας 500W.

Το έξυπνο στην όλη ιστορία είναι ότι για τη χρήση της κάρτας γραφικών ως θερμαντικό υλικό, δεν χρειάζεστε εξοπλισμό ψύξης, επειδή μία από τις λειτουργίες του προϊόντος είναι η παραγωγή θερμότητας, οπότε ο θόρυβος είναι σχετικά μικρός αφού δεν υπάρχουν ανεμιστηράκια! Την ίδια στιγμή η δυνατότητα εξόρυξης είναι πολύ μεγάλη, οπότε έχετε διπλό κέρδος!

Συγκεκριμένα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι:

Διαβάστε επίσης: Xiaomi LED flashlight – Ένας μικρός αλλά πολύ δυνατός φακός/powerbank! Δείτε φωτογραφίες και βίντεο. Δείτε που θα τον βρείτε πιο φθηνά!

Το QC-1 διατίθεται στην τιμή των 2900€, ενώ σύμφωνα με την τρέχουσα αγορά της Ethereum, μπορείτε να κερδίζετε $120 το μήνα.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι τι θα γίνει τελικά ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο