15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

10 «κρυφές» λειτουργίες του Galaxy S9 που πρέπει να ανακαλύψετε

Το Samsung S9 που πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση Mobile World Congress της Βαρκελώνης έχεi καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Παρότι πολλοί πίστευαν μέχρι χθες ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της εταιρείας, η Apple, προσφέρει πολλά και λειτουργικά εργαλεία στα τηλέφωνά της αν παρατηρήσει κανείς το Samsung βλέπει ότι και τα Android μπορούν να διαφοροποιηθούν κατά πολύ και να προσαρμόσουν τις λειτουργίας φτάνοντας το έξυπνο κινητό τηλέφωνο σε άλλο επίπεδο.

Παρακάτω σας αποκαλύπτουμε ολλά από αυτά τα μικρά αλλά λειτουργικά χαρακτηριστικά που είναι «κρυμμένα» στο μακρύ κατάλογο των ρυθμίσεων για να προσαρμόσετε το τηλέφωνο στις ανάγκες σας

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πολλά από τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται δεν είναι αποκλειστικά για το νέο τηλέφωνο της Samsung, αλλά για το σύνοδο των Android smartphones.

Δείτε 10 δροσερές συμβουλές και κόλπα για το νέο σας Galaxy S9:

1) Βελτιώστε την ποιότητα της οθόνης

Καθώς παίρνετε το τηλέφωνο θα γνωρίζετε ότι η οθόνη του Galaxy S9 έχει ανάλυση στα 1080p. Αυτό είναι κάπως περίεργο δεδομένου ότι η εγγενής ανάλυση της οθόνης φτάνει τα 1440p.

Μπορείτε λοιπόν να ρυθμίσετε το τηλέφωνο μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Οθόνη> Ανάλυση οθόνης, στη συνέχεια ρυθμίζοντας το από FHD + σε WQHD +.

Η ρύθμιση της οθόνης σε υψηλότερη ανάλυση σημαίνει μεν ότι θα έχετε λίγο μικρότερη διάρκεια ζωής μπαταρίας ωστόσο η διαφορά δεν είναι δραματική ειδικά αν συγκριθεί με τη διαφορά της ευκρίνειας που αποκτά το τηλέφωνο όταν αλλαχτεί η οθόνη.

2) Κάντε την οθόνη λιγότερο φωτεινή για σκοτεινά περιβάλλοντα

Η Apple αποκαλεί την συγκεκριμένη λειτουργία Night Shift ενώ η Samsung την ονομάζει Blue Filter. Επί της ουσίας με την ενεργοποίησή της μειώνεται την ένταση των φωτεινών μπλε χρωμάτων που μπορεί να φαντάζουν υπερβολικά έντονα κατά την διάρκεια της νύχτας και να κρατά το μυαλό σας σε εγρήγορση όταν προσπαθείτε να χαλαρώσετε για να κοιμηθείτε.

Για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Οθόνη> Φίλτρο με μπλε φως> και ενεργοποιήστε τη λειτουργία. Μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας να αλλάζει από το ηλιοβασίλεμα έως την ανατολή του ηλίου ή να ρυθμίσετε την δυνατότητα να εκτελείται κατά τη διάρκεια των δικών σας προσαρμοσμένων χρόνων.

3) Χωρέστε περισσότερες εφαρμογές στην οθόνη του τηλεφώνου σας

Από προεπιλογή, η αρχική οθόνη του Galaxy S9 τοποθετεί τις εφαρμογές που κατεβάζετε αρκετά μακριά τη μια από την άλλη και δεν σας δίνει τον έλεγχο για το που θέλετε να βάλετε τα εικονίδιά τους

Για μεγαλύτερε ευελιξία μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Οθόνη> Αρχική οθόνη> Πλέγμα αρχικής οθόνης. Εκεί μπορείτε να ρυθμίσετε την εμφάνιση περισσότερων εικονιδίων εφαρμογών βλέποντας την μια πιο κοντά στην άλλη.

4) Κάντε τις εφαρμογές να «χωρούν» σε πλήρη οθόνη

Όπως θα παρατηρήσετε κάθε εφαρμογή δεν είναι αναπτυγμένη έτσι ώστε να χρησιμοποιεί την ψηλότερη οθόνη 18: 9 του Galaxy S9 – πολλές εφαρμογές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την κανονική αναλογία διαστάσεων 16: 9 που έχουν τα περισσότερα smartphones πριν κι από το 2016 με αποτέλεσμα ορισμένες εφαρμογές να κόβονται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Ωστόσο αυτό δεν σας εμποδίζει από το να απολαύσετε την εφαρμογή στην πλήρη οθόνη της Samsung. Για να το κάνετε αυτό δεν έχετε παρά να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Οθόνη> εφαρμογές πλήρους οθόνης. Εκεί, θα δείτε μια μακρά λίστα εφαρμογών που έχουν ήδη ανανεωθεί για να καλύπτουν υψηλότερες αναλογίες διαστάσεων 18: 9.

Καθώς πηγαίνετε προς τα κάτω στη λίστα θα δείτε και τις εφαρμογές αυτές που δεν έχουν ακόμα αναβαθμιστεί και να ενεργοποιήσετε την λειτουργία.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε την εμφάνιση πλήρους οθόνης όταν το τηλέφωνο σας ρωτά εάν θέλετε η εφαρμογή να γεμίσει ολόκληρη την οθόνη την επόμενη φορά που θα την ανοίξετε.

5) Τραβήξτε προς τα κάτω τον πίνακα ειδοποιήσεων από οπουδήποτε στην οθόνη

Για να κατεβάσετε την οθόνη των ειδοποιήσεων συνήθως πρέπει να φτάσετε το δάχτυλό σας μέχρι το επάνω μέρος της οθόνης, γεγονός που στο Galaxy S9 Plus μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα λόγω μεγάλης οθόνης.

Γι αυτό και μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας έτσι ώστε από οπουδήποτε κι αν αγγίξτε την οθόνη και την σύρετε προς τα κάτω να εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις. Για να το κάνετε αυτό πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Οθόνη> Αρχική οθόνη> Πλαίσιο ειδοποιήσεων με γρήγορο άνοιγμα και στη συνέχεια ενεργοποιήστε τη ρύθμιση.

6) Αλλάξτε την δόνηση για τις ειδοποιήσεις ακόμα και για τις τηλεφωνικές κλήσεις

Η βασική δόνηση των ειδοποιήσεων του τηλεφώνου είναι ένας μακρύς κραδασμός. Ωστόσο αυτό μπορεί να αλλάξει.

Για να το κάνετε αυτό μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Ήχοι και κραδασμοί> Είδη δόνησης. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των μοτίβων δόνησης προτού τις ορίσετε για τις ειδοποιήσεις και τις τηλεφωνικές σας κλήσεις.

7) Αλλάξτε την ένταση της δόνησης

Όταν λαμβάνετε ειδοποιήσεις στα τηλέφωνα της Samsung οι δονήσεις είναι εξαιρετικά έντονες, ειδικά αν έχετε πέσει να ξεκουραστείτε κι έχετε ακουμπήσει το τηλέφωνό σας σε μια σκληρή επιφάνεια το πιο πιθανό είναι να ξυπνήσετε απότομα.

Ευτυχώς, μπορείτε να το αλλάξετε αυτό κάνοντας κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις> Ήχοι και δόνηση> Ένταση δόνησης. Εκεί, μπορείτε να μειώσετε την ένταση των δονήεων για τηλεφωνήματα, ειδοποιήσεις και άλλα.

8) Κάποιες ρυθμίσεις θα μπορούσαν να κάνουν την μουσική να ακούγεται καλύτερα

Το Galaxy S9 έχει αρκετά εφέ και ρυθμίσεις σχετικά με την μουσική, όπως το Dolby Atmos που κάνει τη μουσική να ακούγεται σαν να παίζεται live στο δωμάτιο που βρίσκεστε.

Υπάρχει επίσης η επιλογή Tube Amp Pro που δίνει στο μπάσο έναν πληρέστερο και πλουσιότερο ήχο, όπως θα συνέβαινε με έναν κλασικό ενισχυτή.

Επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα αναβάθμισης UHQ, η οποία μπορεί βελτιώσει στην ποιότητα της μουσικής, αλλά λειτουργεί μόνο με ενσύρματα ακουστικά.

Για να επιλέξετε κάτι από τα παραπάνω δεν έχετε παρά να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Ήχοι και δονήσεις> Ποιότητα και εφέ ήχου.

9) Προσαρμόστε την εμφάνιση της γραμμής αναζήτησης Google στην αρχική οθόνη για να ταιριάζει καλύτερα με το φόντο σας

Η γραμμή αναζήτησης Google στην αρχική οθόνη του Galaxy S9 είναι από προεπιλογή λευκή. Ωστόσο μπορείτε να της αλλάξετε χρώμα ακόμα και σχήμα ώστε να φαίνεται πιο τετράγωνο ή πιο διάφανο για να ταιριάζει με το φόντο που έχετε επιλέξει.

Στη γραμμή αναζήτησης Google, αγγίξτε τις τρεις τελείες στην δεξιά πλευρά και μετά Προσαρμογή.

10. Ενεργοποιήστε την προφύλαξη οθόνης όταν φορτίζετε το τηλέφωνό σας.

 

Αν και από προεπιλογή η οθόνη του Galaxy S9 κατά τη φόρτιση είναι μαύρη μπορείτε να επιλέξετε ένα screen saver για να εξατομικεύσετε το τηλέφωνό σας ακόμα περισσότερο ακόμα κι όταν φορτίζεται.

Δείτε επίσηςDOOGEE S60 – Αποκτήστε το ανθεκτικό αυτό κινητό ΧΩΡΙΣ τελωνείο από την EU αποθήκη του Coolicool!

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Οθόνη> Προφύλαξη οθόνης> και επιλέξτε την προφύλαξη οθόνης που ταιριάζει με τα γούστα σας.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Via

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο