22.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Facebook – Εάν δεν θέλετε διαφημίσεις, θα πληρώνετε 11-14$ τον μήνα!

Η αλήθεια είναι ότι το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει λόγο της Cambridge Analytica και των δεδομένων που εκμεταλλεύτηκε παράνομα από τους χρήστες του Facebook, ίσως να φέρει τα πάνω κάτω σχετικά με τις διαφημίσεις που θα μας βάζει να βλέπουμε σε λίγο καιρό. Το θέμα αυτό αφορά και αυτούς που θέλουν να διαφημιστούν, αλλά και τους απλούς χρήστες που θα βλέπουν τις διαφημίσεις!

Στην συνάντηση που είχε ο CEO της εταιρείας, Zuckerberg με τους γερουσιαστές των ΗΠΑ, είχε αναφέρει ότι το Facebook έχει χρήστες που το χρησιμοποιούν δωρεάν, αλλά βλέπουν διαφημίσεις. Ουσιαστικά έχει αναφέρει πολλές φορές ότι αυτό ξέρει ότι θα θέλει ο κόσμος και όχι να πληρώσει και να έχει ένα πιο καθαρό περιβάλλον, σαν να είναι κάποιος premium χρήστης με έξτρα δυνατότητες. Βέβαια η εναλλακτική αυτού του χρήστη, δεν έχει απορριφθεί τελείως σαν ιδέα, οπότε υπάρχει σαν πιθανότητα πάντα να το δούμε.

Εξάλλου πολλοί και λόγο κρίσης, ιδεολογίας, έτσι θέλουν, δεν νομίζω και εγώ ότι θα θελήσουν να πληρώσουν. Το σίγουρο είναι ότι άμα κάποια στιγμή καταλήξει σε κάτι τέτοιο το Facebook, θα ξεφυτρώσουν άλλες παρόμοιες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δωρεάν.

Δείτε επίσηςΟ “πόλεμος” μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα συνεχίζεται! Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαγορεύσουν στις τοπικές επιχειρήσεις να επιδοτούν την αγορά εξοπλισμού από Κίνα

Τώρα εάν ήθελε να χρεώσει το Facebook, πόσο θα  έπρεπε να χρεώνει? Η TechCrunch αναφέρει ότι συγκεκριμένα για την Β. Αμερική, εάν πάρει τα μηνιαία έσοδα και τα διαιρέσει με τον αριθμό των χρηστών από αυτή την περιοχή, θα βγει ένα νούμερο στα 7$. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να χρεώνει ακόμα και τα διπλάσια, για να πει ότι θα έχει τόσα καθαρά έσοδα όσα αυτή την στιγμή, κάτι που τελικά δεν νομίζω να συμφέρει. Εάν μάλιστα το μέτρο αυτό προστεθεί και σε άλλες σχετικές σελίδες, τότε πραγματικά γίνεται ασύμφορο και ίσως να είναι και το τέλος του Facebook. Πάντως ο Zuckerberg μέχρι στιγμής μόνο κερδισμένος έχει βγει, αφού όπως σας γράψαμε προχθές, στην ώρα που μιλούσε με τους γερουσιαστές, αυτός έβγαλε 3 δις δολάρια!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο