16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Pepper: Ο ιερέας-ρομπότ που «υπόσχεται»… φθηνές κηδείες!!!

Ιάπωνες επιστήμονες, εμπνευσμένοι από τον BlessU-2 ένα ρομπότ-ιερέα που κατασκευάστηκε στη Γερμανία, παρουσίασαν το δικό τους τεχνολογικό «θρησκευτικό θαύμα» τον Pepper, ένα ρομπότ-βουδιστή ιερέα για χαμηλού κόστους κηδείες!

Την περασμένη Τετάρτη, η SoftBank παρουσίασε τον Pepper στην έκθεση Life Ending Industry Expo, στο Τόκιο. Κτυπώντας ρυθμικά το τυμπανάκι του και ψέλνοντας σούτρες (κείμενα που αποδίδονται στον Βούδα).

Ο πληθυσμός στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου γηράσκει. Και η κηδεία κοστίζει. Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας από την Ένωση Καταναλωτών εκεί, δίνουν κόστος κηδείας 20.000 δολάρια, κατά μέσον όρο. Και είναι στοιχεία του 2008. Η αμοιβή του ιερέα ανέρχεται σε 1.700 δολάρια. Έρχεται τώρα η Nissei Eco, η εταιρεία που κατασκευάζει τον Pepper και τον νοικιάζει αντί 350 δολαρίων. Μόνον.

[wpcd_coupon id=11951]

Με τη συρρίκνωση του πληθυσμού στην Ιαπωνία, οι βουδιστές ιερείς δέχονται μικρότερη οικονομική στήριξη από τους πιστούς, και αναγκάζονται να αναζητήσουν συμπληρωματικό εισόδημα κάνοντας δουλειές εκτός των καθηκόντων τους στους ναούς. Εδώ είναι που μπαίνει ο Pepper, εξηγεί ο Μίτσιο Ινάμουρα, σύμβουλος στη Nissei Eco: μπορεί να αναπληρώσει στην κηδεία έναν ιερέα, όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος.

[wpcd_coupon id=11949]

Επιπλέον, το γραφείο τελετών έχει τη δυνατότητα να ντύσει τον Pepper με το ράσο του βουδιστή μοναχού που απαιτεί η περίσταση. Μπορεί επίσης να μεταδώσει ζωντανά την κηδεία για όσους δεν μπορούν να παραστούν.

[su_table]

[su_button url=”https://itechnews.gr/2018/05/xiaomi-mijia-roborock-s50-smart-home-vacuum-cleaner-2nd-generation-apoktiste-tin-simera-se-flash-sales-apo-tin-eyropaiki-apothiki-toy-tomtop/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#db0708″ color=”#fdfefd” size=”6″ wide=”yes” center=”yes” icon_color=”#000000″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″]Xiaomi Mijia Roborock S50 Smart Home Vacuum Cleaner 2nd Generation – Αποκτήστε την σήμερα σε Flash Sales από την Ευρωπαϊκή αποθήκη του TomTop![/su_button]

[/su_table]

Προς το παρόν, ο Pepper περιμένει να τον καλέσουν να «ιερουργήσει» στην πρώτη του κηδεία.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο