22.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Huawei αναπτύσσει νέο SoC με ενσωματωμένη NPU για την midrange κατηγορία

Η HiSilicon Technologies, θυγατρική της Huawei, αναφέρεται ότι σύντομα θα λανσάρει ένα νέο midrange SoC για φορητές συσκευές, το Kirin 710, που όπως υποδηλώνει και το όνομά του, θα τοποθετείται απέναντι από το Qualcomm Snapdragon 710.

Το ολοκληρωμένο προορίζεται να αντικαταστήσει το Kirin 659 και θα βασίζεται σε αρχιτεκτονική της Huawei που έχει τις ρίζες της στη σχεδίαση των ARM Cortex A73. Το DigiTimes αναφέρει ότι το SoC, κατασκευάζεται ήδη από την TSMC στα 12 nm.

Η συγκεκριμένη υλοποίηση εκτιμάται ότι θα ενσωματώνει διακριτή NPU [neural processing unit] για την επιτάχυνση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, ενώ θα προσφέρει και βελτιώσεις στον τομέα της αποδοτικότητας σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Δεν είναι ξεκάθαρο το ποιες συσκευές θα εξοπλιστούν με το νέο επεξεργαστή της Huawei, όμως αναμένεται αυτός να ξεκινήσει την πορεία του στην αγορά με το Huawei Nova 3, που είναι πιθανόν να γίνει διαθέσιμο τον ερχόμενο Ιούλιο.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο