22.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φήμη: Το Intel Z390 chipset θα είναι rebrand του υπάρχοντος Z370

Φαίνεται ότι η κυκλοφορία των πρώτων οκταπύρηνων Core για το socket 1151 δεν θα συμπέσει τελικά με το λανσάρισμα ενός νέου high-end chipset.

Αν παρακολουθείτε τις εξελίξεις στο χώρο του hardware, τότε μάλλον θα γνωρίζετε ότι η Intel αναμένεται να διαθέσει στην αγορά στο προσεχές διάστημα ένα νέο chipset, το Z390, που όχι μόνο θα φέρει στην πλατφόρμα 1151 νέα χαρακτηριστικά, όπως εγγενή υποστήριξη για το πρότυπο USB 3.1 Gen 2, αλλά και συμβατότητα με νέους οκταπύρηνους επεξεργαστές Coffee Lake. Νέες πληροφορίες όμως, θέλουν την εταιρεία να έχει αναβάλει την κυκλοφορία της συγκεκριμένης υλοποίησης, σκοπεύοντας να καλύψει το κενό στο πορτφόλιο προϊόντων της με ένα refresh του υπάρχοντος Z370, το οποίο, προφανώς για λόγους marketing, θα λανσάρει ως Ζ390.

Η εν λόγω παραλλαγή του Ζ370 θα κατασκευάζεται κι αυτή στα 22nm, ενώ δεν θα υποστηρίζει το USB 3.1 Gen 2 ή άλλες τεχνολογίες που θα έφερνε το “πραγματικό” Z390. Θα είναι συμβατή ωστόσο με τις οκταπύρηνες CPU που η Intel θα αρχίσει να πουλά εντός των επόμενων μηνών.

Οι λόγοι που ώθησαν την εταιρεία σε αυτή την απόφαση, εάν τελικά αυτή επιβεβαιωθεί, δεν είναι γνωστοί. Εικάζεται ωστόσο ότι οι δυσκολίες της Intel με τη μετάβαση σε λιθογραφία των 10nm, αλλά και η πρόσφατη παραίτηση του επί σειρά ετών CEO της, συνέβαλαν στο να αλλάξουν τα πλάνα της.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο