22.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κάντε το Mi Band σας να “μιλάει” ελληνικά! Κατεβάστε την ελληνική έκδοση του Mi Fit με την αναγνώριση κλήσης! (Updated)

Εδώ θα βρείτε ένα αναλυτικό οδηγό, πως θα μπορέσετε να ενεργοποιήσετε την αναγνώριση κλήσεων και να δείτε Ελληνικά στο Mi Band 2. Ο οδηγός αυτός είναι σε συνεργασία πάντα με τον Maddoctor που σε συνεργασία μαζί του, θα σας δίνουμε όλες τις εφαρμογές της Xiaomi μεταφρασμένες και βελτιωμένες όπου γίνεται. Η απεικόνιση των Ελληνικών έχει μόνο ένα προβληματάκι, με τα τονισμένα γράμματα, που ελπίζω να διορθωθεί σύντομα. Ας δούμε όμως πως θα κάνουμε το Mi Band 2 που έχουμε, να σας “μιλάει” στα Ελληνικά!

Από την έκδοση 2.2.10GR έχει προστεθεί κανονικά η δυνατότητα να βλέπετε στο Mi Band τ’ όνομα του ατόμου που σας καλεί. Σε πάρα πολλούς για κάποιο λόγο αντί να δείχνει τ’ όνομα, έδειχνε ?????. Το ίδιο έκανε και σ’ εμένα…δυστυχώς. Σας βρήκα όμως λύση. Ακολουθήστε τα βήματα όπως σας τα γράφω και θα έχετε επιτυχία σίγουρα

Εάν ψάχνετε το πρόγραμμα από το Google Playstore, μπορείτε πάντα να το κατεβάσετε από εδώ. Η ίδια έκδοση που βρίσκεται εδώ, υπάρχει και στο Mi Store που μπορείτε να την βρείτε εδώ. Η έκδοση που σας δίνω είναι φυσικά από το Mi Store, που είναι πιο πρόσφατη και πλήρης.

Κατεβάζουμε όποια έκδοση του mi fit θέλουμε, το κόλπο γίνεται με όλες τις εκδόσεις. Την εγκαθιστούμε κανονικά στο κινητό μας. Αφού δούμε ότι έχουμε ενεργοποιήσει στις ρυθμίσεις την επιλογή για τις ειδοποιήσεις και έχουμε ενεργοποιήσει την αντίστοιχη επιλογή στις κλήσεις που να μας δείχνει τον καλούντα, δοκιμάζουμε την τύχη μας. Εάν δούμε ελληνικά, είμαστε τυχεροί. Εάν δεν δούμε, όπως εγώ στην αρχή, προχωράμε παρακάτω….

1. Κλείνουμε την εφαρμογή με το αριστερό κουμπί και το Χ. Δεν πρέπει να τρέχει. Δεν της κάνουμε απεγκατάσταση. Μετά πάμε ρυθμίσεις -> Εφαρμογές -> Mi Fit και αφού τελειώσει τον υπολογισμό, πατάμε καθαρισμό και μετά Τέλος. Εάν σας πει ότι δεν πρέπει, εσείς θα δείξετε πειθώ και θα πείτε Τέλος! Υπόψιν ΔΕΝ κάνουμε απεγκατάσταση.

2. Πάμε Ρυθμίσεις -> Πρόσθετες Ρυθμίσεις -> Γλώσσα & Εισαγωγή -> Γλώσσα -> και επιλέγουμε τα κινέζικα που βλέπετε στην φωτό παρακάτω. Εάν δεν δείτε την γλώσσα που σας δείχνω, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το morelocale2 από το Playstore

3. Πάμε αρχική σελίδα…χαμός όλα είναι στα κινέζικα! Τρέξτε το Mi Fit. Θα χρειαστεί να κάνετε εκ νέου log-in. Εάν δεν μπει με την πρώτη, επιμείνετε. Δοκιμάστε και με 4G, θα συνδεθεί τελικά. Μόλις συνδεθεί θα δείτε ότι θα κάνει αναβάθμιση το Mi Band σας και θα κατεβάσει νέο firmware. Μόλις τελειώσει μπορείτε να περιηγηθείτε λίγο μέσα στην εφαρμογή. Θα δείτε ότι είναι διαφορετική από αυτή που σας δίνω. Σας έχω μερικές φωτό παρακάτω.

4. Αφού κάνετε την βόλτα σας, βγείτε από την εφαρμογή και κλείστε την με το Χ από το αριστερό κουμπί. Πηγαίνετε τώρα ρυθμίσεις και γυρίστε την γλώσσα στα ελληνικά. Τρέξτε την εφαρμογή, βεβαιωθείτε ότι όλες οι ρυθμίσεις είναι εντάξει.

5. Πάρτε τηλέφωνο το κινητό σας…..Ελληνικά! Εάν υπάρχει γράμμα με τόνο, το δείχνει σαν ερωτηματικό. Πιστεύω κάποια στιγμή θα φτιαχτεί και αυτό.

Το Mi Fit μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Εάν ψάχνεται να αποκτήσετε και εσείς ένα Mi Band, μπορείτε να το βρείτε είτε στην Ελλάδα στο MediaMarkt το έχω δει προς 40€, είτε στο Lightinthebox, ή στο Geekbuying ή στο Banggood ή στο Zapals.

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Comments

  1. Καλησπέρα. Ερώτηση. Έχω το OnePlus 3T και το mi band 2. Τα μενού είναι στα αγγλικά, αλλά οι επαφές μου στα ελληνικά. Αλλαγή γλώσσας κάνουμε στο κινητό? Κάπου σε έχασα

      • Αυτή τη γλώσσα δε μου τη βγάζει ούτε το κινητό από μόνο του, αλλά ούτε και το morelocale2. Επίσης αργότερα θα πρέπει να έχω γλώσσα κινητού ελληνικά, για να εμφανίζονται σωστά οι επαφές? Ευχαριστώ και συγνώμη για το πρήξιμο!

        • Το Mi Fit δείχνει τα μενού στην γλώσσα του κινητού. Τώρα όταν σε καλούν, εάν οι επαφές είναι στα ελληνικά, πρέπει να κάνεις το κόλπο με τα κινέζικα, αλλιώς θα βλέπεις ?????. Σε τι γλώσσα θα έχεις το κινητό, δεν έχει σχέση πως θα βλέπεις τις επαφές όταν σε καλούν

  2. Κατά τη διαδικασία αυτή περνάει άλλο firmware; και όλη η ιστορία που έκανα για να περάσω το 1.02.81; Πρέπει να ξανακάνω κάτι ή το firmware που περνάει στα κινέζικα με καλύπτει μετά;

  3. Καλημέρα γιατρέ, ξεκινάει να περνάει το firmware στο band μου και σταματάει γιατί μου λέει ότι δεν μπορεί να κάνει εγκατάσταση την γραμματοσειρά και μου προτείνει να κάνω επανεκκίνηση το κιν μου(το μετάφρασα απο τα κινέζικα). Το έκανα αλλά μου ξανά βγάζει το ίδιο μήνυμα. Έχεις να προτείνεις τίποτα?

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο