12.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Huawei – Εκτός 5G δικτύων και στην Νότια Κορέα με τις ΗΠΑ, Αυστραλία και Ινδία!

Χθες σας γράφαμε ότι η Huawei βρέθηκε εκτός ανάπτυξης 5G δικτύων εκτός από τις ΗΠΑ και Αυστραλία και τη Ινδίας. Σήμερα μαθαίνουμε ότι προστέθηκε άλλη μία χώρα στην λίστα αυτή, η Νότια Κορέα.

Όπως μάθαμε, ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της νότιας Κορέας, SK Telecom, ανακοίνωσε ότι το εξοπλισμό για την δημιουργία 5G δικτύων θα τον πάρει τελικά από τις εταιρείες Samsung Electronics, Ericsson και Nokia, ενώ η εταιρεία Huawei έμεινε εκτός.

Η εταιρεία SK Telecom ανέφερε ότι πριν την τελική απόφαση, έκανε έρευνα μακροχρόνια και πολυπαραγοντική, καταλήγοντας στο τέλος σε αυτές τις τρεις εταιρείες αφού μελέτησε τους παράγοντες της τεχνολογίας, εκοσυστήματος και οικονομικά.

Τώρα γιατί η SK Telecom δεν διάλεξε την Huawei μαζί με τις άλλες εταιρείες δεν το ξέρουμε. Υποθέτουμε ότι επειδή απορρίφθηκε από ΗΠΑ, Αυστραλία και Ινδία, η Νότια Κορέα αποφάσισε να μην το ρισκάρει.

Huawei και ZTE αποκλειστήκανε εκτός 5G σε ΗΠΑ, Αυστραλία και τώρα και Ινδία!

Πάραυτα, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας είπε ότι δεν έχει σχέδια να σταματήσει τα όποια μελλοντικά σχέδια της εταιρείας. Εντωμεταξύ ο 3ος μεγαλύτερος πάροχος στην χώρα, LG Uplus, είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία από κάποια κινέζικη εταιρεία, χωρίς όμως ν’ αναφέρει από ποια εταιρεία θα το κάνει αυτό. Όσο για την 2η, την ΚΤ, δεν έχει αναφέρει ακόμα κάτι.

Οι τρεις πάροχοι εκτιμούν ότι μέσα στον μήνα θα τελειώσουν τις όποιες συζητήσεις και θα ξεκινήσουν να εγκαθιστούν 5G δίκτυα, ξεκινώντας από την Σεούλ και τον τριγύρω μητροπολιτικό χώρο και μετά θα προχωρήσουν και πιο περιφερειακά.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο