20.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Samsung – Ανακοίνωσε πατέντα με ασύρματη φόρτιση σε TV! Τέρμα πια στα καλώδια ρεύματος!

Είμαι σίγουρος ότι όταν κάνετε κάποια μετακόμιση ή ακόμα και τακτοποίηση μέσα στο σπίτι, όλα αυτά τα εκατοντάδες καλώδια που βρίσκονται αριστερά και δεξιά για τις ηλεκτρονικές συσκευές μας, δεν ξέρετε πως να τα τακτοποιήσετε ή κρύψετε! Σίγουρα εάν τα βάλετε σε κάποιο κανάλι βοηθάει, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό! Επίσης πολλές φορές η πρίζα ρεύματος που θέλουμε για την συσκευή μας δεν είναι όσο κοντά θέλουμε! Προβλήματα, που σίγουρα έχετε αντιμετωπίσει πολλές φορές!

ΣΕ αυτό το πρόβλημα προσπαθούν εδώ και καιρό να δώσουν λύση και οι κατασκευαστές τηλεοράσεων. Έτσι πχ η Samsung στις high-end QLED τηλεοράσεις της, χρησιμοποιεί μία μονοκαλωδιακή λύση, όπου αυτό συνδέεται με ένα έξυπνο χαμπάκι (hub) που ενσωματώνει εξωτερικά καλώδια, έτσι ώστε να δείχνει πιο μαζεμένο και πιο όμορφο.

Ωστόσο, αυτό είναι προφανές ότι δεν είναι αρκετό!

Η LetsGoDigital συμβουλεύτηκε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Samsung που δημοσιεύτηκε πολύ πρόσφατα, το οποίο επέτρεψε στην τηλεόραση να είναι εντελώς ασύρματη.

Samsung wireless TV patent announcement: no power cord

Με απλά λόγια, το ρεύμα της τηλεόρασης προέρχεται από την ηλεκτρομαγνητική επαγωγή του πηνίου. Δύο ηχεία έχουν σχεδιαστεί επίσης στην ασύρματη βάση μεταξύ της τηλεόρασης και του τοίχου, αλλά δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για το πώς μεταδίδεται το σήμα.

Η τρέχουσα ασύρματη τεχνολογία σημάτων περιλαμβάνει Wi-Fi, Bluetooth, κ.λπ. Εφόσον μπορεί να λυθεί το θέμα της τροφοδοσίας, η παράδοση του ήχου και του βίντεο από τον αέρα είναι από καιρό χωρίς εμπόδια.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο