20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Huawei – Έκανε επίσημα μήνυση σε Αμερικάνικο Δικαστήριο για άρση της απαγόρευσης της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Στις 29 Μαΐου, σύμφωνα με κινέζικα ΜΜΕ, η Huawei έχει καταθέσει επισήμως μήνυση στις Ηνωμένες Πολιτείες για να απαιτήσουν την άρση της απαγόρευσης της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την Huawei.

Ο Διευθύνων Νομικός Σύμβουλος της Huawei, Song Liuping, εξέδωσε τη σχετική δήλωση, αναφέροντας τα εξής:

[su_quote]Η Huawei έχει ασκήσει αγωγή και θα υποβάλει μια συνοπτική απόφαση δικαστηρίου την Τρίτη ζητώντας από το δικαστήριο να κηρύξει το νομοσχέδιο αντισυνταγματικό. Η απαγόρευση είναι μια τυπική στέρηση του νομοσχεδίου για τα δικαιώματα των πολιτών, γεγονός που παραβιάζει τη δέουσα διαδικασία. Το νομοσχέδιο καθορίζει άμεσα ότι η Huawei είναι ένοχος και επιβάλλει μεγάλο αριθμό περιορισμών στην Huawei. Ο σκοπός είναι προφανής, δηλαδή η έξοδος της Huawei από την αμερικανική αγορά. Αυτή είναι η τυραννία της “χρήσης της νομοθεσίας αντί της δίκης” και απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Εκφράζεται η ελπίδα ότι τα αμερικανικά δικαστήρια θα είναι σε θέση να κρίνουν την απαγόρευση της Huawei αντισυνταγματική και γίνει άρση της εκτέλεσης με τον ίδιο τρόπο όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις στέρησης των δημόσιων δικαιωμάτων.[/su_quote]

Η Huawei δημοσίευσε επίσης αυτή τη δήλωση σε μέσα ΜΜΕ των ΗΠΑ, όπως το The Wall Street Journal.

Προσφορά: Zeblaze Thor 5 – Αποκτήστε δωρεάν ή στα 125€ εάν δεν είστε τυχερός….από το Banggood!

Στις 16 Μαΐου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε διοικητική εντολή απαγόρευσης στις αμερικανικές εταιρείες να αγοράζουν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και υπηρεσίες που παρέχονται από «ξένους αντιπάλους». Την ίδια ημέρα, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ συμπεριέλαβε την Huawei στον κατάλογο των “οντοτήτων” που υπόκεινται στη ρύθμιση αυτή.

Στη συνέχεια, η Huawei έλαβε προσωρινή άδεια από το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, επιτρέποντας την καθυστέρηση της απαγόρευσης της Huawei για 90 ημέρες. Η προσωρινή άδεια ισχύει από σήμερα μέχρι και τις 19 Αυγούστου.

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο